Back home – godnatt

Kommer hem från Bryssel torsdagkväll 00.45. Min huvudfråga var om hustrun skulle vara vaken eller inte – men jag drog en nitlott, hon sov. Men skönhet är väl ganska konstant i både vaket och icke-vaket tillstånd så någon liten visuell glimt av kvinnliga fägringen kanske man kan få åtnjuta.

Noterar att läsarna av min blogg inte är ett dugg intresserade av EU-frågor, och ingen vill veta vad jag pratade med Greenpeace Europachef om. Så i morgon får jag väl återgå till något som jag vet väcker läsarnas intresse.

Ägnade för övrigt hemresan från Bryssel åt att studera Psaltaren, och läste också i en bok av Peter Drucker, om ledarskap i ideella organisationer, väldigt insiktsfullt. Det är så mäktigt att studera Psaltaren och Ordspråksboken, trots att de skrevs i en helt annan tid och kultur, så är böckerna sprängfyllda av relevant undervisning och är så påtagligt tillämpbara.

Tack och godnatt.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Carl Olofsson

  Nja, personligen tillhör jag inte kategorin ”inte är ett dugg intresserade av EU-frågor” så för min del får du gärna skriva om vad ni pratade om. Jag kommer att läsa det med intresse! Nu tolkade jag främst ditt uttalande som ett skämtsamt uttryck som leder dig in på vad ni faktiskt talade om (genom att någon – i detta fallet jag – frågar om det) och möjligen också som en liten pik till världsfrånvända människor, men ändå; jag tror att det finns ämnen och frågor som kan anses intressanta av många, men som på grund av sin natur till exempel inte ger så mycket kommentarer eller debatt. Att vissa frågor ger mer kommentarer och debatt än andra tror jag inte är en helt rättvisande mätare på hur intressant ämnet anses vara. Jag tillgodogör mig gärna information om en mängd olika ämnen och frågor men av allt jag läser med intresse är det en stor del som jag inte känner något behov av att debattera eller kommentera. Summa summarum: Skriv du – till och med om EU-frågor! Många har nog intresse av det och de som inte har intresse får förmodligen ut något av det ändå. Så, får vi höra om samtalet med Greenpeace Europachef?

 • http://www.kristenunderjord.wordpress.com elof

  Nog e jag intresserad av EU frågor, men jag kan ju inte kommentera allt du gör! 😛
  Men i alla fall att studera psaltaren e viktigt, hur går du till väga? ”Två boktips: Psalms: Reading and Studying the Book of Praises” Av W. H. Bellinger och ”Praying the Psalms: Engaging Scripture and the Life of the Spirit” av Walter Brueggemann.

  peace

 • Niklas

  Jag är intresserad av synpunkter på exempelvis Greenpeace utifrån en frikyrklig synvinkel. Är det rätt att en organisation ska kunna rikta aktioner mot än det ena och än det andra utan ett mandat från regering och riksdag? Hur stor del av Sveriges befolkning stödjer dessa aktioner? Vad ger dessa aktioner för resultat? Greenpeace säger sig hålla koll på miljöovänliga företag, men vem håller koll på Greenpeace?

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Niklas,
  Jag är inte med i Greenpeace dock med i Naturskyddsföreningen.
  Greenpeace skulle nog svara på din fråga att deras mandat är att miljön och naturen. Att värna om den är ett övergripande mål, och därför är det rätt med ibland spektakulära aktioner för att värna om miljöintresset, och angripa dem som förstör miljön. I regel ligger aktionerna inom vad som ligger inom normal yttrandefrihet, men det förekommer ju att man tangerar den civila olydnaden. När det gäller alla intressegrupper så finns det ju ingen övergripande myndighet som håller koll, det gäller även oss kyrkor, men alla måste ju följa sitt lands lagar och regler.
  hälsn

  Stefan Swärd