På konferens i Bryssel

Sitter nu på en konferens i Bryssel som arrangeras av Brysseltankesmedjan Friends of Europe. Har bland annat lyssnat på kommissionären Piebalgs, bland annat ansvarig för energifrågorna inom EU-kommissionen. Belgiens energi- och miljöminister är här och pratar, en minister från Bulgarien och en från Portugal, en företrädare för kinesiska regeringen och ett antal Europaparlamentariker, en företrädare för USA:s president, och ett antal näringslivsorganisationer. Hade för några minuter sedan ett spännande samtal med Europachefen för Greenpeace, och vi diskuterade EU:s miljöpolitik. För mig är jorden Herrens och allt vad den på är, och Guds rike, är närvarande och bör vara närvarande överallt, så jag är lika mycket kristen i denna miljö som när jag håller en predikan i en EFK-kyrka,

Noterar inlägg på min blogg om äktenskapslagstiftningen får återkommer till detta i morgon, hinner inte titta på det idag. Kikar in lite i tidningen Dagen, broderskaparna vevar på, går nog in i den debatten igen, noterar också att Åke Green engageras i USA:s valkampanj. Det är väl den enda svensk som gör något där.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • Robert

    Valkampanjen är inte riktigt sant, han är inhyrd för att prata om ett lagförslag i kalifornien som invårna kommer ta ställningn till samtidigt som man röstar om samtidigt som valet, två frågor – samma tillfälle. Frågan Åke, har jag mkt synpunkter på, skulle ta jätte mkt plats här, med i stora drag så tycker jag vi har slängt ut honom, att han äntligen får stöd som han behöver, ordvalen var fel i predikan, men han är en av oss. Vi skulle stå upp bättre för honom. Men det är en annan fråga!

    Och framför allt skulle han få en bättre översättare, Åke, om du läser detta, ring mig, jag kan själv eller ge dig andra namn på sådana som är bättre på o översätta!