Debatt med Emanuel Karlsten idag på lunchen – om bloggande

Nu är det en ny dag. ”Din nåd är var morgon ny” läser vi i Bibeln. Tänk vad fantastiskt. Laddar nu för debatt och samtal hos Kristna Publicistklubben under ledning av Mikael Kindbom. Det känns nästan lite pirrigt. Ska diskutera ämnet ”bloggande” med Emanuel Karlsten. Och jag är ju en enkel nybörjarbloggare . Så jag vet inte riktigt hur jag ska agera och säga. Ska jag uppträda som jätteödmjuk nybörjarbloggare som är nästan till sig av förvåning av att ens få diskutera ämnet med en så rutinerad bloggare som Emanuel Karlsten. Eller ska jag vara en kaxig gammal frikyrkopamp som vet bäst om allt och som passar på att försöka läxa upp fjunisen Karlsten.

Vi får se. Det blir nog ingetdera. Tycker att det moderna och postmoderna och post-postmoderna samhällets kommunikationsmöjligheter är fascinerande och hur vi kristna ska röra oss i denna nya miljö, det är värt en analys och spännande att diskutera. Och där kan jag och Emanuel nog bidra med olika perspektiv, och genom att vi representerar olika generationer, kan det nog bli ett fruktbart samtal. Det känns spännande. Kommer laddad och med förväntan till Kristna Publicistklubben.

Och nu har jag också fått hem hustrun också, så nu känns allt jättebra. Som man sa i pingstkyrkan på sjuttiotalet, ”pris ske Gud”.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Jimmy Loord

  Bra insats Stefan! Sen tycker jag tyvärr att det i Kindboms ledning av samtalet blir lite för mycket ledande frågor, kanske till och med att det andas lite bitterhet från gamla tider på tidningen Dagen. Men ett intressant samtal i övrigt.

  Mvh

 • http://www.daveblogg.blogspot.com/ David Nyström

  Kul, det måste jag se…

 • Rune Valter

  Om vi skall vara riktigt korrekta så är det enligt Klagovisorna Herrens barmhärtighet som är varje morgon ny.

  Klagov.3
  22.
  HERRENS nåd är det att det icke är ute med oss, ty det är icke slut med hans barmhärtighet.
  23.
  Den är var morgon ny, ja, stor är din trofasthet.

  Tack för en fin blogg, där alla får komma till tals enligt vad jag förstår. Det skapar förtroende.

  Bless 😀