Bloggdiskussion

Tycker att diskussionen om kristna bloggare idag med Manne Karlsten och Mikael Kindbom blev intressant. Det är ju spännande trender som förändrar kommunikationen på ett dramatiskt sätt. Det är viktigt att vi kristna finns med i mediebruset och hänger med i förändringarna. Bloggningen är ju ett spännande fenomen. Det kostar nästan ingenting att starta en blogg. Man kan genom en blogg nå i princip alla i hela världen som har tillgång till internet. Och bloggningen är inte minst en stor utmaning för de etablerade tidningarna, nu kan vem som helst sticka ut hakan och konkurrera om dagstidningsläsarnas tid och uppmärksamhet. Den stora utmaningen är att få läsare till sin blogg. Granskar man bloggstatistiken så visar den att de flesta bloggar har mycket få läsare, tycker inte att denna blogg hör till denna kategori. Mästaren bland seriösa bloggare i Sverige är utan tvivel utrikesminister Carl Bildt.  Det är fantastiskt att han hinner skriva flera gånger om dagen, mycket intressanta inlägg om det senaste inom politiken.

Christer Sturmark skickade mig ett mail ikväll en halvtimma innan debatten i Elimkyrkan med Kjell-Axel Johansson. Vi håller på och filar på en text. Det avgörs i morgon om vi gemensamt kan gå ut till försvar för den blivande rektorn på Lunds universitet, Per Eriksson.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Nils

  Bra Stefan att du lyfter fram Carl Bildts blogg.

  Ulf Ekman gjorde ett försök att ”hänga på Carl Bildt” en orättfärdig etikett:
  http://ulfekman.nu/2008/09/23/daligt-carl-bildt/

  Som vanligt refuserar Ekman sin kommentatorsträng – där tillåts enbart fans & hejarklack… han har tydligen en större blogg-saneringsstab än vad utrikesministern anser sig behöva :-).
  —————
  Detta skrev jag som kommentar (försökte få in men fastnade i modereringsbåset):
  Det var dåligt av dig Ulf att inte ta reda på fakta.
  Det finns gott om kommentarer av de mest skiftande karaktär på Carl Bildts blogg:
  http://carlbildt.wordpress.com/
  Jag har själv skrivit ett flertal inlagor utifrån bibliskt perspektiv med bl.a. åsikter om Israel, som inte följer den politiska korrektheten.

  Det får större genomslag än på din blogg där filtreringen är större.

  Sedan en annan reflektion:
  Det verkar som om du Ulf har en större stabsfunktion för din blogg än Sveriges utrikesminister för sin ?

  Vem riskerar mest känslig information i förhållande till folkets säkerhet – utrikesministens eller pastor Ulf ?
  ———–
  Detta var lite ”out of the record”, men när du Stefan så förttjänstfullt även delgav tidningen Dagen: ”… berättade att han dock fått anledning att ompröva bloggen som ett komplement till det han skrivit i bland annat debattartiklar.- Nu har det snarare blivit tvärtom. Blogginläggen har utvecklats och blivit till artiklar.” (från Dagens kommentatorsspalt http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=158693

  Med detta så får vi kommentatorer applådera Stefan för sin generösa öppenhet i sitt ”bloggbås”.
  men som många andra fastnade det i Ekmans stabs-filtreringsfunktion som många andra tidigare erfarit.
  Månne det är bisittaren Sivert Öholm som basar över detta ?

 • Nils

  ursäkta lite ”modereringsfel”… – två sista kommentarerna ska vara innan sista meningen ovanför sista delningsstrecket strecket (för rätt syftning)

 • Robert

  ’Vet du vad? Jag tycker du har lite senvriden bild Nils, jag tror snarare bildt och ekman har stabar som sköter båda bloggarna, det tar för mkt tid att sitta o radera och läsda o svara på alla kommentarer. Särsklit då tror jag Ekman får ganska många negativa kommentarer om sin egen person, som inte har med ämnet att göra.

 • http://bengtsjoberg.blogg.se Bengt Sjöberg

  Jag är i början av bloggandet och har mycket att lära. Vi har i församlingen Kristen Gemenskap fått flera nya kontakter (som också kommit till våra gudstjänster senare) tack vare vår hemsida http://www.kristengemenskap.nu och genom att jag tagit mig tid att svara på olika kommentarer på bloggen.
  Det som jag skriver i olika asylärenden läses av flera journalister. Flera av dem brukar också frågan om drivkraften till engagemanget. Då får jag tillfälle att berätta om min kristna tro.
  Hälsningar Bengt
  http://bengtsjoberg.blogg.se

 • Nils

  Robert:
  Om snedvridningen är liten, så må det vara hänt.
  Men studera gärna vad Aletheias grundare skriver om Ekmans bloggcensurerande – det är inte nådigt. Lägger man ihop 1+1 så blir det nått annat än ett, men givetvis är det svårt för en enskild att se mönstret. Däremot är det faktiskt många, många som uttrycker liknande reflektion som jag gör.

  Det är ju faktiskt patetiskt av en kristen ledare att inte tillåta den reflektion jag gjorde, när jag kommenterade Ekmans påhopp på Carl Bildt – det vittnar om någonting annat.
  Det ger bilden av en predikostol med en stor omkringliggande vallgrav gentemot omgivningen de facto.

  Sedan har jag faktiskt fölt Carl Bildts blogg längre än Ekmans (som nu en del uttrycker att de struntar i pga bristande öppen sund dialog).
  Om dömet om Bildts blogg är att den absolut inte censurerar någonting över huvud taget. De ev. missriktade kommentarer på Bildts blogg stävs av andra kommentatorer.

  Som kristen måste jag summeriskt uttrycka det som att kommentatorssträngarna hos Ulf Ekmans blogg är patetiskt likriktade – de har ett anslag av sekttillhörighet.