Våld och hot, knarkmisstänkt, broderskaparna m.m.

Debatten med broderskaparna kommer att rulla vidare, Svenska Dagbladet har gett mig och Tuve Skånberg genmälesmöjlighet, så vi kommer med ett genmäle endera dagen på SVD Brännpunkt. Tidningen Dagen har också hört av sig så vi kommer med ett gemensamt inlägg för att bemöta kritiken från Broderskaparna. Tuve har gjort grovjobbet med skrivandet men jag har varit engagerad också och kommer att skriva under.

Har för övrigt ägnat fredagskvällen åt Stockholms ungdomsproblem på gatorna, har bland annat varit med på möte med polis, social och föräldravandrare. Har haft ingående samtal med ett punkgäng i Tantolunden, bland annat om Jesus, men också fått veta en hel del om deras värld och liv. Nu vet jag vad som är favoritdroger för punkare, rejvare, huliganer och skinnhuvuden. För Ungdomskyrkan Konnekt blev det en dramatisk kväll, två av oss blev fysiskt attackerade och hotade, men det redde ut sig.

En punkttjej trodde att jag var heroinist. Så långt har jag kommit i min vandring med Kristus och i utstrålningen av Guds härlighet och Kristuslikhet. EFK har en ordförande som uppenbarligen ser ganska härjad och medtagen ut. Stackars Evangeliska Frikyrkan.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Pablo Torres

  Det är ett annat fält ute på gatorna

  keep doing the good work!

  // Pablo T – Iglesia Icthus

 • Mynona

  Stefan rockar.

 • Alexander

  det är skönt att veta att det finns kristna som gör något

 • http://richardhultmar.wordpress.com Richard Hultmar

  Du är i gott sällskap Stefan. Herren själv blev ju beskylld för att vara en drinkare. Att bli tagen för Heroinist måste ju vara ett riktigt hedersomnämnadne.

 • TOR

  Läser Broderskapsrörelsens manifest och tänker på att så mycket bättre det varit om man uteslutit allt vad vänster och höger heter i manifestet. Man hade enkelt kunnat kalla det ett kristet manifest. Att broderskaparna är kristna socialdemokrater är ju redan givet och man förväntas ge ett kristet perspektiv på socialdemokratiska ideer. Självklarheter måste inte upprepas i manifestet. Tänk om man koncentrerat sig på att tala för sig själva och tala om vad man vill utan att tala för andra, den förmenta högern, vad de vill och står för. Angrepp på andra förbättrar inte alltid, om någonsin, den egna trovärdigheten. Det primära måste väl ändå vara att presentera var man själv står och vill och är för. Inte att presentera vad man anser att andra är emot eller för. En synnerligen vansklig retorik. Politisk pajkastning finns redan alldeles för mycket av. Kristna organisationer vinner på att stå utanför sådant meningslöst tjäbbel. Det är förvisso viktigt vad man säger men många gånger minst lika viktigt hur man säger det.