Tack och gonatt

Nu är den här veckan över, söndag kväll 00.30. Har idag besökt mina föräldrar och grattat min mor på 84-årsdagen. Och var i Söderhöjdskyrkan idag, och lyssnade på församlingens föreståndare Kjell Söderblom. En väldigt utmanande predikan från Lukas 14 om att försaka allt för att följa Jesus. Nu är det dags att krypa ner i sängen hos Eva, vi har legat i samma säng nu i 32 år, och vi tycker fortfarande om varandra. På återseende.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Cattan

  alltid lika härligt att höra att nån inte bytt sängkamrat på 32 år, själv har jag haft samma i 26 och har inga planer på att byta.

  Men det hemska är att man – i denna generation – håller på att vara rätt unik som är tillsammans efter så länge och faktiskt älskar, uppskattar och trivs med varandra.

 • löparen

  Efter 32 år i samma säng. Dags att köpa en ny säng kanske… Då kanske du inte skulle vara så sjuklig och klen att du inte kan springa ett halvmaraton.

 • Daniel Wärnlund

  Ja, länge leve det livslånga äktenskapet mellan en man och en kvinna! Vi behöver såväl i våra församlingar som i samhället i stort goda förebilder/exempel på äktenskapet. Här tror jag att många äldre gifta par skulle kunna fylla en viktig mentors roll för unga par. Tänk att då och då få komma hem till ett äldre par som varit gifta i cirkus 32 år, bara som ett exempel 😉 och få samtala och lyssna till deras toppar och dalar i deras relation/äktenskap. Få ställa frågor och samtala med varandra om relationer och äktenskap. Tror att många skilsmässor bland unga människor skulle kunna undvikas på det här sättet. Det är ju vanligt med mentorskap och coacher i arbetslivet! Kanske vore något för vare församling att hitta några par som kan tänka sig att gå in som mentorer/coacher när människor gift sig! Tanken är åtminstone spännande…tycker åtminstone jag!