Från EFK-styrelsen

Vi har nu tvådagarsmöte för Evangeliska frikyrkans styrelse. Många intressanta och spännande framtidsfrågor tas upp. Igår gick vi igenom hela vårt internationella arbete, vi bedriver mission i 40 länder. I går  beslutade vi också om att börja arbeta i ett nytt land i Afrika. Enormt spännande.

Igår välkomnande vi också och fattade beslut om att ta emot 4 nya församlingar, Falu Kristna församling, Örebrokyrkan, New Life Göteborg och Evangeliska Kyrkan Göteborg. Den sistnämnda församlingen består främst av folk from Kongo Kinshasa. New Life Göteborg är en satsning från New Life i Stockholm.

Idag på förmiddagen går vi igenom situationen för barn- och ungdomsarbetet. Det blomstrar i många EFK-församlingar. Vi noterade bland annat det spännande barnarbetet i Rinkeby, det kryllar av barn i Korskyrkan i Karlstad, och i församlingen i Jävre. Men många församlingar har inget barn- och ungdomsarbete alls. Vi noterar också att det kristna barn- och ungdomsarbetet totalt sett har kraftigt gått tillbaka i Sverige. Våra siffror visar att bara 50.000 finns med i de traditionella frikyrkornas ungdomsarbete (statsbidragsberättigade). Detta är en gigantisk utmaning för att hitta nya vägar för att barnen och ungdomarna i Sverige ska få höra om Jesus, och att de barn- och ungdomar som växer upp i våra församlingar, ska få möta Jesus, få andlig vägledning, så att de kommer in i ett fungerande kristet liv som håller i längden.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://jdfk-kefas.blogspot.com Michael G. Helders

  http://www.jesusrevolution.com/jesusrevolution/ Är inte så förtjust i JR teologi, men deras metoder är det ju absolut inget fel på! – Tror detta blir roligt, kul, ett bra sätt att skapa genuin gemenskap, samt ett sätt att hjälpa väran att bli radikala på ett fruktbart sätt för ungdommen.

 • Christer Roshamn

  Det var roligt att höra om de nya församlingarna. Vi behöver flera sådana vittnesbörd!
  För er som inte läser Dagen(skaffa en prenumeration) så finns det ett fint reportage från Elsborgskyrkan i Falun (Stefan har skrivit om dem på sin blogg) om deras arbete. Enligt uppgift ska de ha vuxit de senaste 25 åren!

 • Margret Sundin

  Hej Stefan
  I samband med EFK:s styrelse träffade du väl Anders Blåberg? Hur blir det med
  förklaringen om EFK:s delaktighet i SKR?
  Jag läser inte alltid din blogg men har förtstått att det är många som undrar över
  denna fråga.
  mvh
  Margret Sundin
  EFK-pastor