EFK-styrelse och söndagens predikan

Sitter nu på tåget på väg till Örebro för två dagars möte med Evangeliska Frikyrkans styrelse. Anledningen till varför vi har så långt möte denna gång är att vi ska ha en total genomgång av hela EFK:s verksamhet och ett internationellt seminarium där vi ser över arbetet i de olika länderna. EFK arbetar med mission i ett 40-tal länder och vid detta styrelsemöte ska vi fatta beslut om att satsa på ett land till. Ett annat spännande beslut är att ta in några nya nygrundade församlingar i vår gemenskap. Sedan ska vi naturligtvis prata om ekonomi, och just nu ser det ganska stabilt ut för Evangeliska Frikyrkans ekonomi.

Laddar också för min predikan i Elimkyrkan i Stockholm på söndag klockan 11.oo. Jag tror att jag kommer att tala om hur man kan leva som kristen i vardagen. Att tjäna Kristus med allt vad vi är och allt vad vi gör – det är utmaningen. Har någon bloggläsare någon bra input att ge på det temat?

Ungdomskyrkan Konnekt är igång förstås fredagkvällen- och natten, men jag får sitta på sammanträde i Örebro.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://jdfk-kefas.blogspot.com Michael G. Helders

  Själv inget vidare inputt.
  Men spana in här: http://www.tscnyc.org/sermons.php?filter=y&media_type=WMV
  Själv har jag en personlig favorit med Neil Rhodes: http://media.tscnyc.org/wmedia/2071106T1.asx

  Själv undrar jag också, borde man inte satsa på att återmissionera Sverige fören man återigen satsar på utlandet?

 • Anders Nordström

  Jag är också på väg vi ses i eftermiddag.

 • http://gun-britt.bloggagratis.se/ Gun-Britt

  ”Livet är inte (alltid) rättvist men Gud är god”.

  Blir lite avundsjuk på båda dessa aktiviteter. Låter superspännande med all planering och att vara med i ett sammanhang där framtiden formas. Men det låter också så jättekul med arbetet som Konnekt gör. Undrar om jag är utsatt för åldersdiskriminering? Varför har jag lust att göra just såna grejer som inte passar för min ålder?

 • Christer Roshamn

  Hej Stefan!

  Berätta gärna för de andra i styrelsen att på medarbetardagarna i Örebro (11-13/11) blir det spännande seminarier med pastorer i växande EFK församlingar. Vi vill uppmuntra medarbetarna runt om i EFK Sverige att det finns spännande sammanhang som ser människor komma till tro och bli efterföljare av Jesus. Vi som arbetar med konferensen är laddade!!!

  Christer Roshamn
  Motala Baptistförsamling

 • Cattan

  Det jag tänker är samma som jag var inne på ang värdsekonomi och dylikt:

  ALLT måste börja med mig själv. Och det måste börja i det lilla. Vi kan aldrig tro att vi ska vinna andra om vi inte själva är överlåtna till Gud. Och att leva som kristen i vardagen är väl just det – att överlåta allt man är och har till Gud.

  Jag vet inte men det var tankar som kom när jag läste om din predikan.

  Fridens/ C

 • Anton Fagerstedt

  Kan rekommendera boken ”Jesus for president” av Shane Claiborne när det gäller att vara efterföljare i vardagen, om du nu inte redan läst den.

 • http://gun-britt.bloggagratis.se/ Gun-Britt

  Överlåtelse är svårt. Jag ger mig själv till Gud varje dag. Jag lämnar över allt men jag är också snabb på att ta tillbaka vissa saker. Böner som man bett och lämnat gör sig påminda gång på gång trots att man ska vänta in bönesvaret.

  Visst ska vi börja med oss själva, i ”det lilla”. Men hur ”det lilla” ser ut för olika personer kanske är väldigt olika. ”Det lilla” i olika kontexter, med olika bakgrunder och med olika möjligheter och risker är något som bara Gud kan bedöma. Ingen människa kan komma utifrån och säga att en persons ”det lilla” är bättre än en annan persons ”det lilla”. Hur kan vi bedöma andra eller ens oss själva? Vi kan bara göra det vi tror är rätt. Just nu i mitt liv prioriterar jag att försöka få lite grepp om den kristna bloggosfärkulturen. Fel eller rätt? Vem dömer? Jag gör det av flera anledningar. Dels har jag inte hittat något riktigt bra forum IRL för sådana samtal. Dels vill jag inte förvandlas till en till det yttre vän och fredlig Jesu efterföljare men till det inre en levande dynamitburk. Och slutligen för det tredje så hoppas jag att bland alla floder av ord som förekommer i dessa bloggar så kommer det att utkristallisera sig bra saker, viktiga saker, aha-upplevelser och glädjeämnen. Det är lite som att vaska guld, kanske är mycket sand men är man ihärdig kommer guldkornen.

 • Kerstin

  Ja har hört ett oerhört starkt exempel där och jag har faktiskt t.o.m pratat med en läkare som blev frälst och döpt i den Helige Anden i en församlingn som heter Kraftkällan nyligen. Nu ser han (övernaturliga) helande (igenom Jesus) inom sitt yrke bland läkare i en stad i Sverige. Och dom andra läkarna är helt häpna över hur denne läkare får såna resultat igenom den Helige Anden. Jag är så tagen av vad Jesus gör i hans vardag!!

  Tipset är……..kan man inte bilda kristna möten en gång i månaden för olika yrkesgrupper och igenom det utveckla och träna människor att bli använda av Gud på sin vardag!!!

  Jag måste bara skriva detta också en kvinna i 40års åldern var med om ett grovt bankrån. En av hennes händer börjar blöda efter kraftig explosion. En av arbetarna fick en pistolriktat mot tinningen etc. Hon blev berörd av Gud på ett möte också på Kraftkällan i Järfälla. Efter det hon gick till arbetsplatsen så kom den Helige Anden så starkt berättar hon på fikarasten och banken fylldes av Gudsnärvaro och bankpersonalen fick inre helande och dom kunnde jobba som ingenting hade hänt efter det.

  Jag är så välsignad av dessa berättelser hur Gud använder vanliga människor i vardagen. Det är en av mina favorit ämnen!

  Var välsignad i vardagen :)
  Kerstin

 • Lasse

  Hej
  Kul att det är på gång. Ibland funderar jag på hur såna rörelser som EFK Pingst och dyl kommer överleva i en förlängning. Det verkar som om folk knappt hinner med eller vill engagera sig i sin egen hemförsamling. Vad tro du Stefan om EFK`s framtid. Kanske fel ställe att ta upp en sån fråga men du är ju rakt på och det är toppen.

  Ha en bra helg och lycka till med predikan. Ja, frågan kvarstår, hur lever jag som en vanlig tjänsteman ut min tro i vardagen bland mina goa jobbarkompisar och trädgårdspåtande grannar.

 • Pablo Torres

  Att tjäna Kristus i vardagen är att leva i tro enligt vad som står i skriften, Ledd av helig ande då vi lever i Guds storhet, vi är ju kompletta i Kristus och i det han har gjort. Att göra allt till gärningar..
  Lycka till i Örebro Pastor Stefan..föresten är du medietränad?

  Mvh Pablo, Iglesia Icthus