Mina predikningar och föredrag närmaste veckorna

Det är roligt med alla er som läser min blogg. Nämner också ibland om tillfällen då jag håller offentliga predikningar och föredrag och då vem som helst är välkommen att lyssna, ett bra tillfälle att höra bloggskribenten ”live”. Kommande helg firar Örebro missionsskola 100-årsjubileum, och jag kommer då att hålla ett föredrag om ”folkkyrka eller sekt?”. Föredraget kommer att hållas på lördagen 13 sep. dels klockan 12.00 och dels klockan 16.00. Det finns möjligheter att ställa frågor och komma med inlägg. Det är ett viktigt ämne jag kommer att ta upp som berörs både i debattartiklar och blogginlägg. Örebro missionsskola ligger som hörs på namnet i Örebro, och ligger vid universitetsområdet. Välkommen. Mer information om arrangemanget kan man hitta genom att gå in via www.evangeliskafrikyrkan.se

Söndagen därpå kommer jag att predika i Elimkyrkan i Stockholm, klockan 11.00 söndag 21 september. Elimkyrkan ligger i korsningen Storgatan/Styrmansgatan på Östermalm. Kom i god tid. Det är trångt och mycket folk i Elimkyrkan. Välkommen med att lyssna.

Idag har jag inte medverkat i någon gudstjänst utan var med i den församling jag tillhör, Söderhöjdskyrkan vid Mariatorget på Söder. Det kändes helt fantastiskt. Jag kände mig så berörd av Gud och hans närvaro att jag grät. Pehr Hellberg höll i predikan. Oskar Nyström med band ledde oss i lovsång och Stephen med band sjöng några sånger. Räknar vi in barnen var nog medelåldern i gudstjänsten 19,5 år eller något i den stilen. Tänk vad mycket folk missar som inte vet om, eller har intresse för, att vara med i levande dynamiska, kristna gudstjänster. För mig är det veckans höjdpunkt, söndagens gudstjänst. Jag lever mitt kristna liv sju dagar i veckan, men söndagen blir pricken över i:et.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • TOR

    Ja vi har roligt vi som läser din blogg Stefan, iallafall jag, andra får tala för sig själva. Måste säga för att nu kommentera att allt vad du skriver gör du på ett levande och spontant sätt och det märks att det kommer från hjärtat och naturligtvis från huvudet haha. Allt finns liksom med, visionerna, åsikterna, de personliga reflektionerna och informationen som nu exempelvis om möten i kyrkor som jag tyvärr pga av geografiska avstånd har svårt vara med på med annars skulle väldigt gärna. Sen finns humorn med och det är inte det minst viktiga, det får livsandarna att vakna. Så fortsätt att skriva, det är uppskattat.

  • Gun-Britt

    Den kommentar som jag skrev under ”bråket” Hedin/Swärd borde självklart ha hamnat här.

    När det gäller bråket, så tror jag med stor säkerhet att det överdrivits. Jag undrar många gånger över takhöjden inom våra församlingar. När apostlarna stod här på jorden och Jesus i kroppslig person lämnat dem så var de mycket villrådiga till hur de skulle förhålla sig till skrifterna. ”Varje dag rannsakade de skrifterna”. Att rannsaka skrifter är ingen läxläsning direkt utan de bröt och de bände, samtalade och jämförde. Med ordet mitt i den tid de levde, växte så fram en ”sanning” som var/är så nära sanningen vi kan komma på denna jord. Vi vet också att sanningen ska uppenabaras för oss en dag. Här på jorden har vi bara skärvor och bitar i ett mycket stort pussel. När alla dessa skärvor och nyanser faller på plats i himlen det är då vi kommer att kunna andas ut och tänka…men hallå…var det så här hela tiden? Därför är det viktigt med ordet i vår tid och för att ordet verkligen ska vara helt levande så behöver vi kanaler för dialog och samtal.