Summering av dagen, Hedin, pingstduster, och avliva rykten

Nu är det kväll igen efter en dag som för en sjuk stackare har varit lite väl intensiv. Drack te tillsammans under förmiddagen med Tomas Sandell från Helsingfors och en pastor från Hamburg, på hotel Royal Wiking, de är frontfigurerna i Christian Coalition for Israel, ett nätverk på Europanivå, med syfte att motverka hat mot judar, antisemitism och främja en bra attityd till Israel i Europa. Man arbetar med kontakter på högsta nivån inom både Europaparlamentet och EU-kommissionen. Vi diskuterade om saker som kan göras inför förintelsedagen nästa år. Mycket intressant.

Sedan bar det iväg till Dagens lokaler för samtal med Sten Gunnar Hedin och Carl Henrik Jaktlund. Jag och Sten Gunnar har aldrig haft problem i vår relation, även om vi båda är tydliga debattörer, ett bra samtal, och på fredag kanske får vi resultatet, det är ju Jaktlund som håller i pennan. Det blir spännande att se hur han har speglat samtalet och vad vi kom fram till. Det finns nog nyansskillnader oss emellan men det är stormar i vattenglas i jämförelse med andra konfliktdimensioner i svensk kristenhet.

Hoppas att fler går in i den ekonomidebatt som jag och Jonas Lundström har börjat på denna blogg. Det berör viktiga frågor.

Det finns uppenbarligen pingstvänner som rejält har surnat till på mig. Sura pingstvänner är inte roliga att ha att göra med. (hoppas Sten Gunnar inte läser detta – men notera att jag har mött en och annan sur EFK-are också, och de är inte heller särskilt roliga). Anette Anders från Lakeland och Florida vevar på, på pingstsamfundets hemsida och påstår att jag är emot allt som händer i Lakeland. Att Gud gör under, att de sjuka blir botade, att vi prisar Gud, det har jag aldrig haft något emot. Det jag hade något emot var Todd Bentleys dubbelliv, och den stora personfixering som blir i denna typ av rörelser, men har man nu löst problemen så kommer jag att inte skriva en kritisk rad om Lakeland. Hon tror dessutom att jag har tittat en massa på TV från Lakeland, det har jag inte alls gjort, det beror på att min fru stängde av TV-knappen när jag försökte. Att jag uppmanade henne att sluta läsa min blogg var mer av pastorala skäl, eftersom familjen Anders inte blev särskilt uppbyggda av att läsa den. Jag hart tillräckligt med läsare för närvarande.

Jag vill också avfärda en elaksinnat rykte som börjar spridas inom Evangeliska Frikyrkan och som nu har nått huvudkontoret i Örebro. Att min förkylning är fejkad för att jag skulle få en ursäkt för att inte springa maran på lördag. Detta är en ren lögn!!! Jag har misstankar om att upphovsmannen bakom detta illasinnade rykte heter Oskar Nyström och är ungdomsledare i Söderhöjdskyrkan i Stockholm, lita inte på honom när han kommenterar min maratonlöpning, i andra frågor är han mer seriös.

Det var allt för denna gång.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Kerstin

  Det vore tacksamt att du är extra tydlig när du tar upp negativa saker om andra
  personer. Annars får det att låta som rena rama halshugningen.

  Det skall väl ändå kännas tryggt att som nån som ”faller” skall kunna
  komma till dig för upprätelse eller få råd när omvändelse har skett?
  Din roll skall väl också vara beskydd från alla DOMARE i landet?
  Andra sidan är att man blir livrädd
  så fort ditt namn dyker upp och man fruktar för avrättning (i t.e.x bloggen).

  Det finns fall som går att upprätta och dessa fall är ju ledare i din position
  otroligt betydelsefull då du har en större roll än en ”orts pastor”.

  Efter den här supersnurren med alla och allt så kanske det förtroendet minskar,
  hoppas du inte blir irriterad på mig.

  Hoppas du förstår vad jag menar.

  Varför jag skriver är att jag är förtvivlad över hårdheten i Sveriges kristna och
  att få fram detta till dig Stefan som har en betydande roll i Sverige är viktigt för mig.

  MVH;
  Kerstin

 • Inge

  Stefan vi kanske har en del gemensamt i alla fall?

  Din fru ville stänga av TVn när du försökte titta på Lakeland!
  Min fru vill stänga av datorn när jag försöker blogga!

  Krya på dig!

 • http://grillarn.blogg.se Kalle

  Jag ser också ett desperat försök att smita undan de 21 kilo metrarna. Är loppet på Lördag? Att kasta in handduken redan nu är väl förhastat? Jag sprang i GBG med hosta och ont i halsen förkylning i maj och på vårdcentralen sa dom att är du bara feberfri större delen av fredagen och känner dig pigg på lördagen så kan du springa. Men ska du inte springa så kan jag visa att inget är omöjligt, har inte tagit ett löpsteg sedan loppet i maj men ger du mig din nummerlapp så ska jag överväga ”vadet”.

 • http://metrobloggen.se/ester Ester

  Nej, man ska inte lita på den där Nyström alltid 😉 Haha.