Segerrapporter

Fick höra idag att EFK-församlingen i Falun, Elsborgskyrkan, där Magnus Davidsson är pastor, i söndags döpte 17 ungdomar. Det är en rekordsiffra i EFK-sammanhang. Det handlar om barn och ungdomar i församlingens löpande barn- och ungdomsarbete så det handlar om en långsiktig satsning. God bless Elsborgskyrkan och pastor Davidsson. Jag tycker att det är viktigt att lyfta fram det som händer i de svenska bygderna, i de helt vanliga svenska församlingarna.

Ser också att intresset för Jesus och Bibeln börjar komma bland ungdomarna som är ute på nätterna i Stockholm. En verklig nyckelperson, en grabb i 18-årsåldern, har nu nyfiket börjat läsa Bibeln och har nära kontakt med Söderhöjdskyrkans ungdomsledare, Oskar. 18-åringen har åkt på vanliga musikfestivaler i sommar, och där har han mött evangeliserande kristna ungdomar, så nu har han en ”Bikers Bible”, ”Street Bible”, Sportbibeln och en ”Metal Bible”. Det är lämplig läsning för Stockholms 18-åringar.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Lasse

  Underbart!

  Vår ungdomsvärld behöver Jesus!

  Lycka till med er satsning

 • http://dj_flaxar@hotmail.com danjakob

  Mer Bibel åt folket! :)

 • http://www.cucca.se Andreas Cucca

  Underbar läsning!! :)

 • http://www.adamdavidsson.blog.com Adam Davidsson

  Matt 6 ”Saliga är de som hungrar och törstar efter rättfärdighet, de skall bli mättade”

  Underbart att höra, har självt haft erfarenhet av sökandet bland ungdomar där jag bor. Missionskyrkans ungdomar hade en kväll där de bjöd in massvis med icke-troende ungdomar, vi satte oss ned och fikade och pratade och sedan talade en pastor, han berättade om evanageliet, synden och nåden, på ett jordnära och verkligt sätt. Flera ungdomar ville börja leva ett liv med Gud och massvis gick fram för att ta emot förbön. Så enkelt och rakt.

  Joh 16, Jesus talar om ”Hjälparen”: ”Men när jag går bort, skall jag sända honom till er. Och när han kommer, skall han överbevisa världen om synd och rättfärdighet och dom” Är Guds ande med på det här sättet, vem kan då vara emot oss?