Senaste nytt om Todd Bentley

Det finns nog bara ett ord för att beskriva alla som har haft med Todd Bentley att göra, och som har höjt upp denna rörelse till skyarna, inklusive församlingen i Lakeland, God TV, amerikanska apostlarna som backade upp tillställningen, inklusive svenska och norska kristna som har hyllat tillställningen – grundlurad.

Har just läst på Peter Wagners blogg, och jag tycker nog att det är så han ska uppfattas. Genom notoriska lögner har Bentley lyckats dölja sitt dubbelliv. Alkholmissbruk och otrohet som skapat ett kraschat äktenskap har kombinerats med spekulativ karismatisk ministry – säger Peter Wagner, som ser hela sin inblandning i detta som olycklig, men som ändå drar slutsatsen att dagen efter han hade varit i Lakeland som lögnerna började uppdagas.

Min fru kom fram till denna slutsats efter att ha tittat på God TV i 1 minut för tre månader sedan, för mig tog det längre tid.

Predikanter kommer och går, rörelser kommer och går, men Jesus är densamme. Varför bekymra sig.

Jag som inte ville skriva något mer om Lakeland och Bentley, men det kliade i fingrarna när denna information blev känd för mig. Ursäkta.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Lena

  Tack för att du skrivit och för det du skrivit.
  Jag ”visste” också efter en minut men vågade inte tro på det obehag jag upplevde.
  Tyvärr finns mycket liknande i våra svenska församlingar. Mycket av det karismatiska är i köttet, även om det finns äkta. Kanske beror det ”köttsliga” på en längtan efter övernaturliga manifestationer.
  Gud kan kan göra mycket övernaturligt om det behövs….. MEN kom ihåg att Gud har även skapat det naturliga.
  Gud välsigen Dig.

 • http://www.cucca.se Andreas Cucca

  Detta är inte nyheter, man har valt att se mellan fingrarna bara. Det har funnits dem som ställt frågor kring tidigare händelser långt innan Lakeland och andra saker som varit knepiga, inom Peter Wagners apostlanätverk. Men de har fått uppleva kraftig kritik för att ”gå emot det gud gör” osv… Herr Wagner skjuter på Bentley nu när alla andra gör det. Men de som kom med kritik innan allt uppdagades…..de ville man inte lyssna på….

 • Tomas Ander

  ”Felet” med mig och de flesta andra kristna är att vi vill tro på människor. Vi börjar inte med att nagelfara. Därför kommer det scenario vi nu upplevt att upprepa sig många gånger framöver.

  Vi kan givetvis – med facit i hand – anklaga oss själva och andra för att vi inte omedelbart såg vad som var fanns på baksidan.

  Vi har nu en liknande tragedi att kasta oss över och ha synpunkter på – Pastorn och Lovsångsledaren Micael Guglielmucci – som lyckades bedra sin egen fru, sina föräldrar och en hel kristenhet i Australien. Undrar om vi också nu skall få höra om människor som såg att det var något fel ”redan efter 1 minut”.

  Personligen vill jag nog fortsätta med att först tro på människan. Senare kommer det att visa sig om den människan är värd mitt förtroende.

  Jag uppskattar Dig Stefan. Du är rak, tydlig, och Du vågar! Och framför allt så bygger Du Guds Församling, både nationellt men också på lokalplanet. Det finns många förståsigpåare som bara tycker en massa, men som inte är med och bygger. Du är ett föredöme!

  Mvh
  Tomas Ander

 • David R

  Tomas Ander:

  Tyvärr så bygger din princip om att tro på att männsikan är god inte på Bibeln utan på ett humanistiskt täkande. Jesus uppmanade oss att INTE TRO på dem som kommer och säger sig vara Messias. Bibeln uppmanar oss också att pröva allting. Den säger oss också att vi kan vara ledda av Anden. Bättre att pröva andarna först än att gå och tro på alla människor och sedan bli bedragen ett antal gånger.

  Vad gäller Michael Guglielmucci så har han i allafall erkänt självmant och ångrat sig. Todd Bentley, däremot, blev bortplockat eftersom han inte ville omvända sig.

  Din ironiska kommentar om att många såg att saker var fel efter en minut, har inte att göra med att man visste om han var otrogen eller inte utan att det kändes fel i anden och att man såg uttryck på scenen som inte var från Gud.

  Slutligen vill jag säga att det är ett problem i kristenheten att man ser ledarna som superandliga personer som aldrig syndar och är ledda av Gud varje minut. Vi har sett åtskilliga pastorer och ledare som fallit i synd de senaste åren och jag tror att ett stort problem är att de inte har någon som de vågar anförtro sig åt. Därför kämpar de på själva och vågar inte ”komma ut” eftersom det drabbar alla som följer dem.

 • Dan

  Fast vi måste inte ”slakta” allt som hände. Att ”hitta fel på en minut” kan nog dom flesta av oss göra i de flesta församlingarna inklusive våra egna. Det är det lättaste som finns! I min egen församling skulle jag till exempel kunna börja med mig själv och trötta innan jag hinner gå vidare till något/någon annan.

  Mycket verkar verkligen inte ha varit sunt. Men av det lilla jag sett så såg jag inte vår problemtyngda broder Todd över huvud taget. Visst kan Gud ändå ha gjort gott bland människorna som sökte Honnom och inte predikanten? Är ”väckelsen” slut nu i Lakeland när Todd inte är kvar eller fortsätter den ännu starkare? -Det är väl en intressant fråga… Låt oss i alla fall inte misskreditera det goda när vi tar lärdom och går vidare tillsammans.

  En tanke från vår goa barnpastor:
  ”Jag är glad att jag är med i en FÖRsamling och inte en MOTsamling”

 • http://davidstankar.wordpress.com David Johansson

  Hej Stefan!
  Har lite funderingar kring det som nu uppdagats nere i Skåne gällande KCS i Höör. Hur ser du som samfundsledare på ansvarsfunktionen när det gäller att den här typen av problematiska fenomen och yttringar. Att församlingen inte har varit sund och hälsosam verkar ju återkomma i många vittnesbörd. Dessutom är jag bekant med folk som tidigare var med i rörelsen.
  Vem har ansvar när friförsamlingsrörelser med självutnämnda ledare utvecklas i farlig/osund riktning?
  Varför har Kristna ledare i andra tragiska händelseförlopp (t ex Knutby) bara skyllt ifrån sig eller försökt städa upp runt omkring sin egen närmaste mark för att ingen ska kunna hitta träffpunkter?
  Vad anser du om hela den här typen av ledarskapsmodell? Det finns ju framgångsrika exempel men tyvärr så är väl åtminstone i Sverige och Norden exemplen på misslyckade exempel desto fler? Oftast har ju misslyckandena haft en liknande process i många avseenden.

  Hälsningar, David Johansson

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  David Johansson (är det pastorn David Johansson?)
  Bra frågor du tar upp. Jag känner ju till KCS-församlingen i Höör men har inte haft någon form av kontakt på minst femton år. Jag tror att det är bra med samfund, församlingsrörelser, nätverk, – där det finns ett visst mått av korrigering och där det finns ledande personer som har mandat att gripa in när något gått snett. Pingströrelsen klarade ju detta under många år på ett informellt sätt genom att det fanns ledargestalter som respekterades i den rollen. Det är ju också en möjlighet att vara länkad till en internationell rörelse, men ibland kan det bli ganska begränsad kontakt och översyn. De internationella rörelserna tycker jag heller inte blir bra om man inte är sammanlänkad med något sammanhang i Sverige.
  Den helt fristående församlingen där det finns en enväldig pastor som inte lyssnar till någon eller korrigeras av någon ser jag som en totalt obiblisk modell. I apostlagärningarna var församlingarna sammanlänkade och det fanns en form av gemensamt beslutsfattande t.ex. i Apg 15.
  Vad kan vi göra när det går snett? För min del och de gäller de andra som har ledaruppdrag inom EFK, vi har bara mandat att agera när det gäller de församlingar som ingår i EFK-nätverket. Ska vi agera någon annanstans kan det bara göras utifrån en inbjudan. Nu är det ju så att urspårade enskilda församlingar kan få stor uppmärksamhet, och vanliga människor drar oss kristna över en kam, även vi som aldrig har varit i Knutby kan ändå kopplas ihop med Knutby. Så därför tycker jag att man ska försöka agera även gentemot fristående församlingar, om man ser att det har gått riktligt snett. Men det bör då göras som en bredare aktion. Om det går riktigt snett, kan det ändå ha varit bra att tydligt ha markerat ett avståndstagande. Men om den aktuella församlingen inte vill lyssna på råd så kan man inte göra särskilt mycket mer än att be för dem och tydligt markera att de driver en linje som man helt tar avstånd ifrån. Denna typ av korrigering behöver nog göras på en regional nivå så att det finns en viss närhet till den berörda församlingen. Redan under första kristna tiden fanns det församlingar som var ganska motsträviga i att ta emot råd och förmaningar från Paulus.
  Men trots allt, vi har en viktig princip med religionsfrihet, och därför kan det lätt bli vilka tokerier som helst både under kristen fasad eller allmän religiös fasad. Men tydligare markering mot vad som är sunt kristet och vad som inte är det, det behöver göras. Svensk kristenhet är i det avseendet alldeles för flata.

 • Lena

  Dan:
  Det handlar inte om att ”hitta fel på en minut”. Det är något man upplever som så oerhört fel så att man tror att man skall sprängas inuti. Fruktansvärt jobbigt är det.

 • Nils

  David Johansson:
  Om du är pastorn från Gilead så är du väl insatt i pingstpraxis.

  Vad jag vill enkelt nämna som inte framkommit tillräckligt när det gäller förebyggande omsorg om församlingar, är de äldstedagar som utlystes frekvent tidigare för olika regioner. Det var samlingspunkter för pingstledningar där man samrådde i problemställningar.
  Var det en församling som ansågs ha bekymmer så åtog sig en grannförsamlings ledning stöttning & korrigering.

  I fallet Knutby var det 2 äldre äldste som såg sig nödsakade att lämna församlingen när de inte såg sig förknippade med den nya inriktningen (detta i ett tidigt skede).

  Hade det varit enl. den tidigare pingströrelsens praxis, så hade grannförsamlingarnas ledningar ingripit i tid efter att 2 ”föreståndare” tvingats lämna sitt uppdrag. Dessutom hade det sänt varningssignaler till föräldrar som i god tro skickade sina ungdomar dit & trodde att det var en pingstförsamling. De hade inte kunnat ge sken av att de var en pingstförsamling så länge… nu fick pingstförsamlingar i övrigt slängar av sleven om sektstämpel.

  Visst fanns det andra typ av problemställningar tidigare som kanske sköttes tvetydigt gällande själavård, men principen med äldstedagar som numera inte hålls, var vaccinerande gentemot dylika fenomen som Knutby.
  Detta har inte framkommit som rannsakelse från dagens företrädare i pingströrelsen.

 • Tomas Ander

  Vad det gäller KCS i Vägasked, så har jag bott i regionen under många år. Har dock aldrig träffat Christer. Men många av hans f.d. medlemmar tillhör vår och andra församlingar i området. Jag tror att de flesta lämnade för 10 – 15 år sedan när han började att umgås med sin ”andliga hustru”.

  Eftersom församlingen varit helt fristående och totalt isolerad från övrig kristenhet och dessutom haft en pastor som inte lyssnat på någon annan än sig själv eller möjligen också på sin ”andliga hustru” så har det i praktiken varit omöjligt att kunna komma in och bistå. Ca 300 medlemmar har lämnat församlingen under åren. Dessa, ofta mycket Gudfruktiga och varmt hängivet kristna vänner, har han heller inte lyssnat på. Detta talar givetvis ett tydligt språk.

  Att isolera sig, att ha en självbild som säger att man är exklusiv och inte behöver andras gemenskap eller korrigering, är alltid farligt.

  Mvh
  Tomas Ander

 • Inge

  Stefan när jag läser vad Peter Wagner har skrivit så känner jag inte igen mig i det du citerar?

  Dagen skriver om Peter Wagners uttalande!
  ””Han ångrar inte det hela, tvärtom tycker han sig se att initiativet var gott och medförde att ”det onda skiljdes från det goda”. Peter Wagner ser det som ett före och efter, och talar om ”Lakeland 1” och ”Lakeland 2” där huvudpersonen i det första skeendet, alltså Bentley, ”är historia” medan den nya tidsperioden med Stephen Strader i spetsen bara ha börjat.””

  Jag har även läst hans egen blogg!

  Jag kan inte se att du och Peter Wagner har samma uppfattning!

  Din huvudtes i hela denna diskussion om Lakeland har varit att allt är fel för att Todd Bentley fallit i synd!

  Att Todd Bentley fallit i synd är uppenbart för alla! Det behöver kanske inte upprepas ytterligare! Alla beklagar troligen detta!
  Jag har inte hört någon som försvarat synden som Todd har fallit för! Naturligtvis skall vi ta avstånd från synden men vi skall inte förbanna syndaren, för Todd finns det förlåtelse liksom det finns för alla som bekänner sin synd och omvänder sig från det onda.

  Det Gud gjort i Lakeland faller inte för att Todd fallit!

  Stefan du skriver:
  ””Det finns nog bara ett ord för att beskriva alla som har haft med Todd Bentley att göra, och som har höjt upp denna rörelse till skyarna, inklusive församlingen i Lakeland, God TV, amerikanska apostlarna som backade upp tillställningen, inklusive svenska och norska kristna som har hyllat tillställningen – grundlurad.””

  Stefan jag har inte hört någon som varit där som känner sig grundlurad av det som de sett GUD göra där!

  Stefan du försöker vinna gehör för din envisa uppfattning att allt det som hänt och händer i Lakeland är fel! Detta med lösryckta påståenden och felcitat!

  Ett annat påstående du har:
  ””Blev dock uppmuntrad när jag pratade med Ulf Ekman på Claphamstyrelsen, han har studerat fenomenet Lakeland mycket mer ingående än vad jag har gjort, och han var mycket mer skeptisk till det hela än vad jag är.””

  Stefan Jag undrar bara, kan man ha en mera skepisk inställning till Lakeland än den du har?

  Det skulle vara spännand att höra vad Ulf sa till dig som gjorde dig så uppmuntrad?

 • Henrik

  Jag kan inte säga att jag har hängt med så mycket i denna fråga. Men angående det som händer i Lakeland så kan väl Gud använda även bristfälliga människor. Amerika är också kanska känt för dubbelmoral och ändå har väckelserörelserna kommit vägen via Amerika. Man kan undra varför? Gud använder vem han vill som ställer sig till förfogande. Även kung Saul profeterade i gamla testamentets tid.

 • http://davidstankar.wordpress.com David Johansson

  Ett förtydligande!

  Jag är inte den David Johansson som du Stefan och andra har antytt! Jag är inte pastor i Gilead om någon tror det.
  Mvh/David Johansson

 • Erik

  Låt oss nu inte förlora fokus, gå till botten med varför det är på det här viset istället. Vilket evangelium är det som predikas, inte det som jag kan läsa i min Bibel i alla fall. Att TB gjort bort sig i rampljuset är ju ganska uppenbart, men vi har nog alla gjort bort oss på många olika sätt och tänk om allt skulle komma ut i rampljuset? Men det VIKTIGA är att ta reda på vad som undervisas, ni som är lärare och några av dom som är Kristenhetens förgrundsfigurer i Sverige, fokusera. Vad är det egentligen TB lär ut och varför, det finns villoläror i den så kallande karismatiska kyrkan och när jag ser på TB´s sändningar från Lakeland så verkar det som om han kan säga precis vad som helst, församlingen jublar ändå. Tänk på att redan på den första tiden i pingstväckelsens historia (Azusa street) fanns tveksamheter om själsliga och demoniska manifestationer. Som jag förstått det fick Parham själv gå in och hjälpa medlemmar från Seymours Azusa street församling med befrielse från detta. Och nu kan jag knappt gå någonstans utan att folk vill lägga händerna på mig och ge mig ”The Impartation” med ryckningar och allt vad det innebär. Bibeln är vårt rättesnöre, när man går utanför det Bibeln lär så är man ute på hal is. Glöm inte att hjälpa alla dom som inte har den Teologiska kunskap som ni har, förlora inte fokus.

  Fridshälsningar Erik/som kommer från en Pingstkyrka

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Inge, vi fortsätter nog att se lite olika på detta. Jag direktciterar inte Wagner, men jag tycker ändå att det framkommer att det finns olyckliga inslag i hans välsignande av Bentley. Jag har inte lika lätt som dig att hålla isär predikanten och redskapet, predikantens livsstil och värderingar, och vad som händer i mötena. För mig måste det hålla ihop dessa saker för att det ska vara trovärdigt för mig. Har följt den karismatiska amerikanska debatten och där är man nog minst lika kritisk som vad jag är. Ekman har också studerat mer av Bentleys undervisning, påståenden m.m. och mina reflektioner har bara gällt det kraschade äktenskapet och det som hänger ihop med det.
  Vi får lägga detta i Guds händer, om Gud vill göra något särskilt just i Lakeland, borde ju smörjelsen och väckelsen bli ännu starkare när orenhet har avslöjats. Det tycks vara så som Wagner resonerar om jag har tolkat honom rätt.
  God bless, önskar
  Stefan Swärd

 • Inge

  Tack Stefan!
  Om du uttryckt dig så här klart i dina tidigare inlägg så hade nog inte denna debatt behövt urarta så som den har gjort?
  Vi lägger alla hårda ord som sagts bakom oss nu och lägger resten i GUDs händer!
  Frid broder!
  mvh Inge Nilsson

 • Jessi

  http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=78175403
  http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=53516821

  Hälsningar från en som både har besökt Pensacola och Lakeland outpouring. Gud sände mig till Pensacola och där mötte jag Gud i hans ELD och jag ramlade in i hans hav och flod av kärlek och frihet. Gud väckte mig varje morgon genom att hans eld for fram och åter över mig. Jag fick uppleva Guds eldklot. Jag upplevde strömmar av liv. Gud öppnade mina ögon och visade mig vad som finns i hans hjärta. Jag hörde honom tala.
  Till Lakeland for jag första gången 1999 och mötte Gud där personligen på varenda möte. Jag var förvånad och glad. Jag minns Steven Straders ord att där väckelsen har varit tidigare kommer den igen och alla som längtade efter väckelse skulle komma fram. Vi gick fram och jag tänkte att jag bara vill ha det äkta från Gud. Det kom en vindpust, sedan en kraftigare och jag föll och skakade och ”frös” som aldrig tidigare i Guds närvaro. Vi skrattade och grät om vartannat. Anette Anders bjöd oss hem på fika. Vi blev bjudna överallt. Vi fick träffa ett barnbarn till Ben Jehuda, som har återupptäckt det hebreiska språket. När vi kom till Lakeland mötte vi en banderoll med texten ”Pray for the peace of Jerusalem”. Det var en väldigt omvälvande och betydelsefull resa vi gjorde.
  I juli 2008 åkte vi till Lakeland igen. Jag upplevde svaghet, litenhet och förkrosselse. Gud gav mig en bild över kinesiska kristna som har varit trofasta sin herre Jesus Kristus och som står framför Jesus och får sin belöning. Dessa kristna som är så dyrbara för Jesus och en del av dem är martyrer för Kristus. Mitt hjärta bröts och jag grät och sa till Herren att jag inte orkar med väckelsens tyngd. Min scolios värkte in i märg och ben och besvärade mig hela tiden.
  Nästa morgon vid hotellfrukosten kom jag i samspråk med två damer och jag frågade om de var och besökte väckelsen och om de var från Syd-Korea. Ja, de besökte väckelsen och var från Kina. Mitt hjärta bröts itu och jag grät över att få träffa så dyrbara syskon i Jesus. Jag berättade att jag bad mycket för Kina och att Jesus hade uppenbarat saker för mig om Kina. Nu kände jag mig helt förkrossad och min man träffade en pastor från Indien vid hotellfrukosten och de bad tillsammans för varandra och det blev strömmar av tårar. Sedan fortsatte vi till Ignited church och lovsången var så underbar och jag bara smälte i Herrens närvaro. Mitt i lovsången fick jag se Herren Jesus Kristus stå där med utsträckta armar och en kvinna som sträckte sig mot Jesus. Den kvinnan var jag själv. Jag som hade känt mig så ovärdig, liten och svag. Att jag inte orkade med väckelsens tyngd och press. Min rygg värkte.
  Jesus står där med öppen famn och han älskar oss.

  Bibelord som ringer i mina öron är: Ve mig, jag förgås ty jag har orena läppar och jag bor ibland ett folk som har orena läppar och jag har… mött den Helige.
  Ett annat: Ack, att mitt huvud vore en vattenbrunn och mina ögon tårekällor, så att jag dag och natt kunde gråta över skadan hos mitt folk.
  Mina tårar är min spis dag och natt. Ständigt frågar de mig: Var är nu din Gud? Ja var är Elias och Jesu Gud, nådens, miraklernas, undrens och kraftens Gud i Sverige?

  Stefan Swärd och jag har suttit många gånger vid samma bord i vår ungdoms dagar…
  Ska vi dela en cocacola med Jesus idag? Det skulle väl passa bra!
  Jesus du är vår dyrbara ros och smaragd. Du är vår bror.

 • Kerstin

  Jag tycker det är ovisst av dig som ledare att uttrycka dig som du gör.
  Kritiken förstår jag men du går väldigt långt och du inte vet vad/hur.
  Tycker nog du behöver mer kött på benen innan du gfår så långt som du gör.

  En annan sak jag undrar är du själv öppen för apostlagärningarnas
  kristendom eller är du nöjd med intellektuel- administrativ- kristendom
  som debaterar sig till sin framgång?

  Kerstin

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Kerstin, om du läser i övrigt vad jag skriver på min blogg så är det apostlagärningarnas kristendom som jag förespråkar och vil leva i. Och det är just därför jag är kritisk till karismatiska fenomen som inte följer apostlagärningarnas och nya testamentets tydliga riktlinjer, vilket jag tycker har hänt i detta fall. Jag har praktiserat tungomålstal varje dag sedan 16 års ålder, profeterat ett antal tusen gånger, och bett för sjuka tusentals gånger, så jag är ingen anti-karismatiker.
  hälsn

  Stefan Swärd

 • Kerstin

  Tack för ditt svar!

 • Inge

  Ifall någon i detta land fortfarande orkar och är intresserad av händelserna i Lakeland så skriver Anette Anders på Sten-Gunnar Hedins blogg, hur hon uppfattar debatten i Sverige, samt vittnar om vad hon sett och hört i samband med detta.

  http://www.pingst.se/reflektioner.aspx?id=24

 • Kerstin

  Och så här mycket låg det i intresset för Stefan Swärd att stå för väckelse och andensutgjutelse. När ledare har gjort korrigeringar till väckelsen så blåser Stefan Swärd ändå på med sin kritik. Hur kan Stefan Swärd vara ledare överhuvudtaget
  när han inte intresserar sig alls om upprätelse när det går fel, hade det handlat om hans EFK eller vad det heter hade han gått in och upprättat och räddat situationen. Men när det inte är HANS samfund jag då skjuter han för att döda. Inte så mycket GUDS RIKES orientation. Stefan har kritiserat Den Helige Andens verk som rättats till
  av ansvariga då en gick snett. Men det är den Helige Andens verk.

  Min fråga är kommer Stefan Swärd själv se andeutgjutelse i sina möten med helandevåg etc? Jag anser att Stefan Swärd har stoppat den välsignelsen själv.
  Kerstin

  Läs nedan jag kopierade intressant läsning här nedan:

  Noterade att du avslutat diskussionen på din hemsida.
  Jag gick som hastigast in på Stefan Swärds hemsida idag och han verkar inte ge upp om Lakeland!

  Jag har just kommit hem från kvällsmötet i Ignited och vill bara göra ett par kommentarer med anledning av Stefan Swärds senaste inlägg som jag läste idag och där vi är omnämnda.

  När jag kom in i kyrkan träffade jag en bekant kvinna som är medlem i The Healing Team i vår kyrka. Hon berättade hur hon personligen bett för hundratals som upplevt helande av olika slag under kampanjen och som kom tillbaka flera veckor senare, fortfarande friska. Av ett tiotal vittnesbörd i mötet, var det en ung punkare som hade blivit frälst, löst från knark, alkohol och pornografi. Han hade också blivit helad i en fot som blivit skadad i en olycka. En annan man blev frälst alldeles i början av serien, löst från alkohol, knark, sex och pornografi. Hade förlorat sitt äktenskap och med det barnen, hem och jobb. Nu hade han fått tillbaka jobbet, fått löneförhöjning flera gånger, hade ett hus att bo i. En bekant till mig vittnade om att hon haft mycket svåra ryggproblem i tio år. Hennes man fick ”justera” ryggen på henne varje kväll. Todd hade bett för henne och hela natten kändes det som om hon hade en hand på den onda ryggen. Vaknar upp totalt helad! En annan försynt kvinna berättade om helande och hur hon lett flera människor till frälsning ute i vardagslivet den senaste veckan. En från Irland som blivit helad framför TVn hemma…….osv.

  Jag tror inte dessa människor känner sig ”grundlurade” på alltihop. De har sin tillit i Gud. Ikväll fick jag också höra hur Gud gör under på många andra platser i landet som följd av Lakelandväckelsen. Smörjelsen har följt med predikanterna som kom hit.

  Vad det gäller vår församling och pastor Stephen Strader, tog han reda på vad han kunde innan han kallade Todd Bentley. Standardfråga i sådana sammanhang brukar gälla äktenskap. Ingen talade om för honom problemen med Bentley, vilket har framgått av andra artiklar. Man kan heller inte fråga om något man inte vet. Enligt egen utsago såg han till att Todd Bentley blev avstängd genast när man fick reda på hur saker och ting låg till. Med risken att betala ett högt pris för det. Vilket han har gjort. Man sopade inget under mattan och fortsatte inte. Men det har mig veterligt inte fällts någon positiv kommentar om detta och den integritet som det visar på. Vår kyrka är inte perfekt, inte heller pastor Stephen Strader, det vore han den förste att erkänna. Men vem är det?

  Stefan Swärd tycker inte att vi som Floridabor ska läsa hans blogg. Skriver man bloggar på internet, har vem som helst i hela världen rätt att läsa och reagera. Vidare är vi svensk-amerikaner, alltså inte svenskättlingar, som jag blev kallad i hans blogg. Vi spenderar numera flera sommarmånader i Sverige och ibland även viss tid på senhösten. Känner oss fortfarande som svenskar trots alla år utomlands och har mycket kontakter och vänner hemma eftersom vi pendlat mycket genom åren. Vi känner även mycket för Sverige som land och tror på en väckelse, vilket nog få kan förneka behovet av. Eftersom det har offentliggjorts att vi tillhör den församling som av somliga utsatts för missriktad kritik (se min tidigare kommentar på den här sidan), och dessutom spenderar så mycket tid i Sverige, är det av högt intresse att läsa vad en samfundsledare skriver.

  Vi uppmanas alltså av Stefan Swärd att som Floridabor inte läsa hans bloggar, ”eländet” som han själv kallar det, trots att de till vissa delar kommit att gälla vår församling och den väckelse som har varit och även fortsätter, men nu i annan form. Men om nu Stefan Swärd tyckte så fruktansvärt illa om Todd Bentley’s möten , förstår vi inte varför han som svensk satt uppe varenda natt i månader och tittade? Varför stängde han inte av och gick och la sig i stället om han mådde så illa av det ?

  Det finns säkert ingen risk att oroa sig för att Todd Bentley kommer till Sverige eller att svenskar blir så karismatiska att de förlorar alla koncept, om nu det skulle vara orsaken. Så lättpåverkad är inte medelsvensken.
  Anette Anders

 • jessi

  Bill Johnson, Todd Bentleys själavårdare, talar ut om Todd Bentley. Det finns som part 1/3, part 2/3 2 och part 3/3 att se som film på http://www.youtube.com.
  Sök på Bill Johnson-Address The Todd Bentley situation.
  Länkar finns nedan.

  http://www.youtube.com/watch?v=MG4g2QMrKMo
  http://www.youtube.com/watch?v=MG4g2QMrKMo
  http://www.youtube.com/watch?v=XoeIfOAAb7A&feature=related

 • jessi

  Bill Johnson, Todd Bentleys själavårdare, talar ut om Todd Bentley på http://www.youtube.com
  under rubriken ”Bill Johnson-Address The Todd Bentley situation” i tre delar, part 1/3, part 2/3 och part 3/3.
  Länkar härnedan:
  http://www.youtube.com/watch?v=MG4g2QMrKMo&feature=related
  http://www.youtube.com/watch?v=MG4g2QMrKMo&feature=related
  http://www.youtube.com/watch?v=MG4g2QMrKMo&feature=related