Todd Bentley

Läser på Dagens hemsida att Todd Bentley ska separera. Får också uppgiften bekräftad av att titta in på Charismas hemsida i USA. Ja, listan kan göras lång över super- och kändispredikanter som tycker att det är mycket viktigare med plattformar, status, ära, TV-tid, manifestationer m.m. än grundläggande helgelse och kristen karaktär. Det märkliga är dock alla naiva kristna som ständigt går på dessa nitar och naivt skockar sig runt kändispredikanterna. Den kritiken gäller inte minst mig själv, som vid ett antal tillfällen har attraherats av dessa ”smorda” personligheter. Om man prioriterar ministry, manifestationer framför karaktär, och ordnat kristet vardagsliv som är trovärdigt för de människor som står en närmast, då är man ute på hal is. Bibelns instruktioner är solklara, en kristen ledare ska vara trovärdig, funka när det gäller familjeliv, och vara trovärdig och ha förtroende bland närstående. Det är anmärknigsvärt att så kallade apostoliska översiktsteam inte följer så självklara bibliska principer. Att ha ett trassligt äktenskap, tre små barn, och vara borta från familjen och predika i fyra månader. Vem kan stödja något sådant? Wagner och Johnsson och de andra apostlarna borde ha tagit Bentley i örat för länge sedan om de hade skött sitt jobb. Det är bättre med vanliga och tråkiga predikanter, som prioriterar att vara hemma hos familjen och ta hand om sina barn. Det spektakulära, det blir den kristna drogen, för kick-seekers och de som är konstant frustrerade över sina vanliga kristna liv, och alltid vill ha kickarna som höjer en upp över vardagens tråkigheter och frustrationer. Att gå ut i skogen och ha en stilla stund med Jesus, det ger mer och är ännu mer rätt än att söka kickar i Lakeland.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://www.kolportoren.com/ Joachim Elsander

  Jag delar helt din slutsats, vad roligt att du börjat blogga förresten!
  Allt Gott!
  Joachim Elsander

 • Solveig Myrvoldd

  Hej!
  Har tittat lite på möterna med Todd Bentley.Utan förutfatad mening om vad detta var. i det mötet talade han om sitt möte med engeln Emma.Jag reagerade på detta budskap eftersom jag inte fann stöd för detta i Guds Ord. Sammtidigt var jag glad för att minniskor fick möta Gud. Och han talade inte utifrån Ordet.Jag möte ingen förstålse för detta av andra kristna utan de sa attman var kritisk. Tack för att ni belyser det som inte är sundt och tar fram dessa saker i ljuset av Guds Ord.Jag dömmer inte Todd ,men önskar att han skall få Jesu möta kärlek och återupprättelse för sig och sin familj.
  Mvh
  Solveig

 • http://aletheia.se MyTwoCents – Aletheia.se

  Det var ord och inga visor. Välkommen till bloggvärlden Stefan.

  mvh Daniel – Aletheia Blogg & Tankesmedja

 • Lasse W

  Ett mycket tänkvärt och sanningsfullt inlägg!
  Människan hunger efter ett starkt möte med Gud gör oss sårbara och kanske också förbiseende av olika uttryck.
  Tyvärr så är det nog många som vill vara ”efterkloka” och nu istället ifrågasätter det som skett i Lakeland trots att man fram tills nu välsignat det som skett.
  Detta är inte heller bra, utan vi behöver be för Todd och hans familj till helande och upprättelse.
  Det som skett i Lakeland har rört om rejält på många sätt, låt oss ta lärdom av detta.

  Trevlig Blogg!

  Lasse W

 • http://www,religionsfilosofen.blogspot.com Johannes

  Bra

 • http://www.religionsfilosofen.blogspot.com Johannes

  Bra att Du skriver om detta.

 • http://www.barnabasbloggen.blogspot.com/ Jonas Melin

  Hej Stefan!
  Kan bara instämma i det du skriver. Du har en viktig poäng! Brother Maynard skriver en intressant artikel om det som händer här http://www.subversiveinfluence.com/wordpress/?p=1778

 • Israel

  Hej Stefan!

  Efter att ha sett åtminstone 50 möten från Lakeland över Internet,samt tillbringat 1 vecka direkt på plats i Lakeland undrar jag följande- Hur mycket av er kritik kommer från att ni
  själva grundligt studerat Bentley&Väckelsen via Internet el.direkt på plats?Varför skjuta skarpt på din broder,när äktenskapsproblemen blev kända,istället för att be för honom(dem).Bentley är bara 32 år,men har i 4 månader stått i fronten för ett massivt genombrott i Kristi kropp när det gäller mirakler,tecken&under(bristvara inte bara i Svensk kristenhet) vilket resulterat i 10 000-tals helanden.1000-tals Troende har åkt hem från Lakeland och verkligen förmedlat Jesu tjänst till sjuka och behövande på sina hemorter.Satan vill gärna ha inbördeskrig i Kristi kropp,speciellt mot de som står i fronten för själars frälsning.Innan Todd fyllde 30 år hade över 1 miljon lämnat sitt liv till Jesus under hans kampanjer.GOD TV har under flera månader sänt Live från väckelsen och väl dokumenterar dess oerhörda spridningseffekt över jorden fram tills nu.Är övertygad om att vad Guds Ande påbörjat är ett nytt ”Azusa street”.Som bekant har den moderna pingstväckelsen haft en oerhörd utbredning och framgång trots att det senare spårade ur på Azusa street.Tror Herren fullbordar det Han begynt i Lakeland med eller utan Bentley och bröder som börjat skjuta mot sina egna.Må Jesus fylla er med Kärlek och barmhärtighet.Shalom över oss alla! Israel

 • Israel

  Ps. För övrigt tog Todd Bentley sin fru och sina barn till Lakeland under begynnelsen av väckelsen där de sedan bodde tillsammans.Frun satt med på plattformen.Observera att det varken nu eller tidigare förekommit otrohet dem emellan.Stressfaktorn när världens och medias(ex.CNN,FOX news,ABC news m.fl) blickar riktades mot dem är förmodligen något vi här på bloggen inte har upplevt. Israel

 • Lena

  Håller med dig. Det motstånd jag kände från början för denna ”väckelse” visste och vet jag att det har med andemakter att göra. Men många kristna har sagt emot mig och det har gjort mig osäker. Nu förstår jag att det fanns en grund för känslan av ett obeskrivligt obehag.
  Det känns bra av den anledningen att jag får bekräftat att jag fortfarande kan skilja mellan andar, vilket är viktigt idag då mycket osunt smyger sig in i kristna sammanhang. Men naturligtvis känns det tråkigt med tanke på alla människor som far vilse och söker dessa manifestationer och viftar bort varningar.
  Jag har förflutet i nyandligheten och känner kanske därför lättare igen fiendens ande i vissa sammanhang.

 • Erik

  dags för skogsväckelse i Sverige??

 • Inge Nilsson

  Tack Isralel & Lena för era inlägg!
  Började skriva detta i går kväll , egentligen är mitt inlägg överflödigt nu efter det ni skrivit men skickar det ändå!
  Inge.

  Tyvärr måste Gud ofta använda ofullkomliga människor för de fullkomliga är inte villiga att betala priset! Jag upplever att Tod var och är en sann dåre för Kristus som vill ge allt för det han tror på! Att familjen har fått betala ett allt för högt pris står ju klart, detta är tragiskt, jag håller med att om att det Kristna ledarskapet med facit i hand borde backat upp bättre, speciellt när det funnits spänningar i familjen sedan tidigare. Tyvärr har vi Kristna svårt att erkänna om vi har relations problem i familjen, det ligger mycket skuld och skam i detta och djävulen är ofta inte sen att utnyttja situationen! Det är inte utan orsak som Paulus uppmanar oss i 1Kor7 att det bästa är att leva ogift utan familj för har man familj så måste det prioriteras.
  Som Kristna bör vi verkligen ta detta på allvar och be för familjer, speciellt för våra Kristna ledare som är speciellt utsatta!

  Jag har själv haft glädjen att tillsammans med min fru i maj besökt Lakeland, jag är fortfarande gripen och ödmjuk av det som Gud gjorde där. Att lyssna eller samtala med knarkare som varit så beroende att de inte varit utan droger en enda dag på de senaste åren nu vittna om att de mött Jesus och inte känt begär på två veckor, att de sedan vittnat för sina gamla vänner som också tagit emot Jesus, att DHA de mött är starkare än den starkaste drog de någonsin tagit, då är det inte läge att börja kritisera och säga att du borde nog ha gått till fina kyrkan runt hörnet i ställe för den där TOD som bad för dig han har en tatuering för mycket. Eller att få samtala med en kvinna som varit helt bunden vid sin rullstol, nu helt normalt gå omkring och prisa Gud för att hon blivit befriad från detta OK, hon undrade vad skall jag göra med rullstolen? Hon säger då vill någon ha den så får de den annars kastar jag den för jag behöver den inte längre! Det är inte läge att då påminna henne om att jag har läst på Internet att en kristen tidning i Sverige skriver att det som pågår här är helt fel, eller att alla som är här i kväll är lurade av mörkrets makter, du borde inte deltagit på detta möte, jag tvivlar starkt på att du verkligen är helad eller att är du verkligen säker på att det är Jesus som helat dej? Ingen som har deltagit på ett möte med 10 000 människor som i från sina hjärtan längtar och törstar efter mera av Jesus, där lovsången kan pågå oavbrutet i tre timmar utan att man blir trött, där man ser människor bli helade frälsta upprättade och berörda av Guds kraft runt omkring en, ingen går från detta oberörd! Jag kan säga att verkligheten blir ganska svart eller vit då (himmel /hellvete) Det finns inte utrymme för ljumhet, antingen ger man Gud all ära eller så förnekar man GUD men då klarar man inte att vara kvar på mötet. Detta kan låta skrämmande för många, speciellt när vi är fostrade att ständigt ifrågasätta allt. Har du en gång mött DHA så känner du igen honom! Av den neg kritik som jag hört och läst om i Sverige var det inte mycket jag kände igen när jag var på plats! Jag talade med ett stort antal personer på i Lakeland, pastorer från ett flertal olika sammanhang och länder, frälsta fd. missbrukare och sk. vanligt folk, samtliga tackade Gud för det som skedde. Gemensamt med dessa var att de hade varit där. Av den kritik jag mött och tagit del av har ingen av kritikerna varit på plats i Lakeland! De har fått sin information via internet eller via kristna tidningar (skrivna av repportrar som inte varit där) jag har även haft kontakt med personer som jag träffade i Lakeland efter att de kommit hem och de är fortfarande ödmjuka inför vad Gud har gjort!
  OK jag skulle kunna peka på saker som jag inte riktigt förstår och därmed skulle kunna ta mig rätten att kritisera men efter 38 år som bekännande Kristen 35 år son Andedöpt har jag inte mött en enda Kristen församling/gemenskap som inte består av ofullkomliga människor och deras problem och prövningar visar sig i verksamheten. Detta är nåden att vi får kallas Guds barn och att han vill använda oss trotts våra svagheter. Det som Gud gjort i Lakeland kommer att bestå! Detta är inte en konkurens mot våra etablerade kyrkor, liknande möten pågår just nu på ett flertal platser runt om i världen som en följd av att människor blivit berörda av GUD, jag upplever att denna typ av möten som vi sett i Lakeland berör människor och platser på ett sätt som de etablerade kyrkorna hitintills inte har kunnat göra, men att de församlingar som börjar välsigna och be för det det Gud gör idag även om det råkar ske lite utanför våra uppsatta ramar eller utanför vårt eget samfund så kommer det att blåsa liv även i dessa sammanhang.
  Stefan du får ursäkta mig men jag tror faktiskt att det är möjligt att en person led av Gud smord av DHA under tre månader av sitt liv kan göra betydligt mera nytta för Guds rike än den där vanliga tråkiga predikanten du talar om lyckas uträtta på 30 år! Men Gud välsigne alla tråkiga predikanter som kämpar på trotts att de får uppleva så lite av Guds kraft!

 • Inge Nilsson

  Lena jag missuppfattade kanske dej, jag uppfattade som att du delade Israels erfarenhet men när jag läser ditt inlägg igen så verkar det inte så?

 • http://jdfk-kefas.blogspot.com Michael G. Helders

  Inge Nilsson:

  Varför reagerar du så starkt?
  Och när blev häftighet en frukt av Den Heliga Anden?
  Jag ser mig själv inte som tråkig, har tatueringar, jag försöker inflatera miljöer kristna normalt inte ens vågar tänka på, har delvis samma fritids intressen som Todd Bentley (enligt hans myspace), en hel del människor under min tid som frälst har sätt mig som en frimodig, smord person.
  Men jag önskar inget av det här egentligen, min längtan är att bli helgad, och bli en vanliga och tråkiga predikant, som prioriterar att vara hemma hos familjen och ta hand om sina barn- som kan förstå vikten, och sätta pris på att gå ut i skogen och ha en stilla stund med Jesus. Jag tycker det är fruktansvärt att jag som har varit frälst i 3 år, fortfarande tycker om att ta en öl på krogen, fortfarande önskar fler tatueringar, fortfarande tycker om spektakel och manifestationer, fortfarande faller ofta i köttet, och fortfarande inte klarar av att avskilje mig från världen. Nu vet jag att helgelse är något som tar tid, och något man varken ska eller kan uträtta själv. Men stor skillnad mellan att vara tråkig och helgad! Ta vara på det lilla så ska du få mer, sa en vis man. Frågan blir- va är då det lilla?

  Ta en titt på William Seymour Inge, den väckelse han var med på att skapa innefattar 600.000.000 människor den dag i dag. Va slags person var han? Va hade Den Heliga Anden för frukt i hans liv? Va blev frukten av denna väckelse? Hur startade denna väckelse?
  Om du tar en titt på det, så vill du nog se skillnaden mellan en genuin väckelse, och den andlighet som finns i Lakeland (inte därmed sagt att man inte blir eller kan bli välsignad av Gud där)…Sen ska man inte bygga sin Guds relation på en annan människas smörjelse, vilket det ser ut som för mig att väldig många Todd Bentley fans gör.

 • Jimmy

  Jag kan inte annat än att bli bedrövad av all utdömande kritik inom kristenheten. Pastor X, varnar för Pastor Y, som i sin tur varnar för evangelisten Z. Är förvirringen så total hos oss som tror på Jesus som frälsaren.

  All denna fobi för falska profeter inom kristenheten är ju patetisk. Visst har det gått ut många falska profeter. Jag tror dock inte att de är speciellt svåra att urskilja för den som är rotad i Jesu Kristi nåd.

  Bibeln gör det enkelt att urskilja andarna. Läs gärna dessa ord från Johannes brev och läs noga;

  1Joh 4: 1Mina älskade, tro inte alla andar utan pröva andarna om de kommer från Gud. Ty många falska profeter har gått ut i världen.
  1Joh 4:2 Så känner ni igen Guds Ande: varje ande, som bekänner att Jesus är Kristus, som kommit i köttet, han är från Gud,
  1Joh 4:3 och varje ande som inte bekänner Jesus, han är inte från Gud. Det är Antikrists ande, som ni har hört skulle komma och som redan nu är i världen.
  1Joh 4:4 Ni, kära barn, är från Gud och har besegrat dem, ty han som är i er är större än den som är i världen.
  1Joh 4:5 De är av världen och därför talar de vad som är av världen, och världen lyssnar till dem.
  1Joh 4:6 Vi tillhör Gud. Den som känner Gud lyssnar till oss, den som inte är av Gud lyssnar inte till oss. Det är så vi känner igen sanningens Ande och villfarelsens ande.
  1Joh 4:7 Mina älskade, låt oss älska varandra, ty kärleken är av Gud, och var och en som älskar är född av Gud och känner Gud.
  1Joh 4:8 Den som inte älskar har inte lärt känna Gud, ty Gud är kärlek.
  1Joh 4:9 Så uppenbarades Guds kärlek till oss: han sände sin enfödde Son till världen för att vi skulle leva genom honom.
  1Joh 4:10 Kärleken består inte i att vi har älskat Gud utan i att han har älskat oss och sänt sin Son till försoning för våra synder.
  1Joh 4:11 Mina älskade, om Gud älskade oss så högt, är också vi skyldiga att älska varandra.
  1Joh 4:12 Ingen har någonsin sett Gud. Om vi älskar varandra förblir Gud i oss, och hans kärlek har nått sitt mål i oss.
  1Joh 4:13 Vi vet att vi förblir i honom och han i oss, därför att han har gett oss av sin Ande.
  1Joh 4:14 Vi har sett och vittnar om att Fadern har sänt sin Son som världens Frälsare.
  1Joh 4:15 Den som bekänner att Jesus är Guds Son, i honom förblir Gud och han själv förblir i Gud.
  1Joh 4:16 Och vi har lärt känna den kärlek som Gud har till oss och tror på den. Gud är kärlek och den som förblir i kärleken förblir i Gud, och Gud förblir i honom.
  1Joh 4:17 I detta har kärleken nått sitt mål hos oss: att vi är frimodiga på domens dag. Ty sådan han är, sådana är också vi i den här världen.
  1Joh 4:18 Rädsla finns inte i kärleken, utan den fullkomliga kärleken driver ut rädslan. Rädslan hör ju samman med straff, och den som är rädd är inte fullkomnad i kärleken.
  1Joh 4:19 Vi älskar därför att han först har älskat oss.
  1Joh 4:20 Om någon säger att han älskar Gud och hatar sin broder, så är han en lögnare. Ty den som inte älskar sin broder som han har sett, kan inte älska Gud som han inte har sett.

  Dessa ord gör klart att det är bekännelsen till Jesus som frälsaren och att han är Gud kommen i köttet som avgör om vi är rätt eller fel. Samt att vi tagit emot honom och hans kärlek i våra liv. Detta visar sig i vår kärlek till andra människor inte minst de som delar vår tro.

  Jag tycker alltid det är välsignat när människor får möta Jesus och får sina liv förvandlade av hans kärlek och kraft. Jag kan inte annat än att konstatera det faktum att tusentals liv blivit förvandlade genom det som händer i Lakeland. Människor blir frälsta och helade. De blir tacksamma och glada till Jesus.

  Dock är det mycket vanligt att människor sätter för mycket tilltro till andliga ledare. Det verkar i bland som att vi inte tror att de har mänskliga defekter som oss själva. Detta kan skapa svåra problem för vem som helst.

  Jesus uppenbarar sin nåd och kärlek genom en mänskligt sätt ofullkomlig kyrka. Det är bara att se till sig själv så kanske man förstår, i bästa fall.

  Jag köper inte varje ord eller företeelse och yttring i Lakeland väckelsen och inte heller hos Todd Bentley. Det gör jag för övrigt inte någon stans. Jag har varit involverad inom både pingst, vineyard och trosrörelsen. Jag tar med mig det som är uppbyggligt för min tro, det mitt hjärta kan ge respons till, resten låter jag vara. ”Alla tillhör de er, men själva tillhör ni Kristus” för att citera Paulus.

  Det är fascinerande och uppmuntrande att Gud kan använda en grabb full i tatueringar, med ett brokigt förflutet och som inte är perfekt nu heller. Det finns gott hopp för oss var och en att Jesus kan bli synlig genom våra kanske trasiga liv. Jag tror visst på att en församlingsföreståndare och även alla vi andra bör vara ett föredöme då det gäller vandel. Jag tror dock det sker genom ärlighet där vi kan visa vår sårbarhet och inte genom perfektionism. Jag tror att denna attityd, där jag skall visa upp en klanderfri vandel, utan att också kunna visa mina svagheter är mera frånstötande än tilldragande. Paulus berömde sig av sin svaghet och han gav Kristus hela äran för det som var hans verk i och genom hans liv.

  Visst skall vi kunna ge en konstruktiv mot allt som sker inom kyrkligheten. Detta för att skydda de människor som kan fara illa av de köttsliga yttringar som trots allt finns med inom varje andligt skeende. Att med det avfärda allt som villfarelse eller förkasta en tjänstegåva för att han misslyckats i sitt familjeliv det tycker jag är absurt.

  Frid vare med er alla!
  mvh Jimmy

 • Lena

  För min del har det inte med tatueringar eller det förflutna att göra. Det är läran och hos några förkunnare sker det okontrollerbara manifestationer som åtminståne jag inte kan finna stöd för i Bibeln. Bland annat krampaktiga rörelser/ryckningar eller djurläten.
  Detta föerkommer inom det ockulta och nyandligheten…. det man då kan fråga sig är vem som härmar vem?

  Den som ytterst kan visa vad som rätt eller fel är Gud. Frågan är bara hur många som hinner hamna i en lära som binder dem hellre än befriar. Mycket kan vara rätt från början, men hamna fel med tiden…. av många olika anledningar.
  Vi måste vara ytterst vaksamma i den tid vi är nu.

 • Jimmy

  Vad gäller manifestationerna så är min tro att det kan vara mänskliga reaktioner då vi överväldigas av Herrens påtagliga närvaro. Jag har svårt att tro att djävulen vill ge människor positiva upplevelser som gör dem tacksamma till Jesus. När lärjungarna blev uppfyllda av Anden på pingstdagen måste de betett sig underligt då en del påstod att de var fulla. Jag frågar mig annars hur allt folket kunde höra dem tala i främmande tungor, om de bara satt lungt och bad i övre salen? Marken skakade och eldslågor fördelade sig på var och en av dem. Vid detta tillfälle kom Herrens Ande med kraftiga manifestationer. Vid andra tillfällen gick det lungt till.

  Betänk hur människor blivit påverkade och kanske betett sig underligt i olika andligt starka skeenden. Som gammal pingstvän tänker jag på hur pingstväckelsen startade i början av 1900 -talet på Azusa street (förövrigt också det från Amerika)och utbredde sig över världen. Det finns mycket berättelser av olika manifestationer och underliga beteenden från denna tid.Men frukten var god och bestod. Många kristna valfärdade till platser det skeendet pågick och det spreds sig sedan vidare på detta sätt. Så det verkar som historien upprepas.

  mvh Jimmy

 • Andy

  Mycket bra att du tar det här Stefan. Idag behövs det profeter som vågar säga ” det här är inte från Gud”. Guds ord är den norm vi skall följa, inte några predikanter eller vindar som blåser. Jag efterlyser sund kristendom!

 • Rune

  Hej kära syskon i Herren!
  Jag tänkte berätta lite om vad som är min upplevelse och reflektion av Lakeland och Todd Bentley.
  Jag fick mitt liv förvandlat! Jag hade kämpat mi bundenhet under flera år, och jag var på väg att dö. Andligt så var jag död. När en kompis tipsade om Lakeland på GodTV så var detta början på vändningen i mitt liv. Jag och min familj fick uppleva helanden och upprättelse på flera plan och områden i våra liv. Fysiska helanden som botandet av migrän (som jag levt med länge), botandet av flera sorters värk i min kropp, högt blodtryck (som enligt min läkare höll på att göra att mitt hjärta slets ut i förtid, det höga blodtrycket och som hade givit mig minst en befarad liten hjärnblödning). – Jag var döende, vid 36års ålder! Jag har 5 barn och en underbar frälst hustru. Gen om min längre tid som slagen (i kroppen) så hade min fru börjat vackla under bördan av att själv bära familjen. Själv har jag varit en aktiv kristen sedan jag blev frälst vid 14års ålder, och har tjänat Herren med glädje! Jag har fått se hundratals unga människor frälsta och många helanden och mirakler. Men genom omständigheter och att satan slog min kropp och sedan systematiskt fortsatt bryta ner mig, så måste jag erkänna att jag inte längre gick Herrens väg. Jag var slagen kroppsligt, men vad värre var är att jag var eller höll på att slockna andligt och jag var bunden i min tanke, låst i min ande och andligt bruten. – Detta blev jag helad och befriad från genom Herrens utgutelse genom Todd, Lakland, GodTV. – Jag LEVER idag! Och för mig är det ställt utom allt tvivel att det var Gud som gjorde det!
  Se på frukten… Lama går, blinda ser, döda uppstår… var det inte detta svar som Jesus gav till Johannes lärljungar? Kan belsebul driva ut belsebul? Måste inte ett rike som slår sig själv gå under? (Ytterligare något som Jesus sa). Men det som övertygar mig mest är att jag känner igen min herdes röst. Jag lever och har en relation med Jesus idag (igen).
  När Todd föll, så var detta en sorg för mig. Sorg för min broder, syster Shonna och deras barn. På sätt och vis så var Todds fall ett bevis på att det var Jesus och inte en människa som var verksam i Lakeland. Och att Gud kan använd vem han vill.
  Frukten av utgjutelsen i Lakeland är alla 10 000-tals helanden, de 1000-tals som blev frälsta och alla de som blev berörda av Jesus och den Helige Ande. Todds äktenskapsbrott (tanken räknas) är frukten av Todds personliga tillkortakommanden. Jag tror att Gud kan använda honom igen, om Gud vill och om Gud får. Tänk på kung David… Vem av oss kristna förkastar honom och ser Bathseba som frukten av Davids liv med Herren och därmed dömmer bort allt det som Herren gjorde genom honom?
  Är det inte tragiskt att de första som attakerar en väckelse är andra kristna? Och när en predikant, evangelist, pastor,… faller så pekar man finger och säger ”se på frukten” och pekar på fallet i synd och inte frukten av det liv de har levat i Herrens tjänst. Det är ett krig vi leveri kära syskon! Ett andligt krig! Och vilka är det som får ta emot en första stöten i ett angrepp? Jo de som står i fronten. Satan är en skiklig strateg och vet lika väl som vi att om man lyckas slå en ledare så sprider man förvirring och nederlag bland de som följer denne. – Därför vill jag be er att be för varandra och välsigna varandra, och framförallt de som är i utsatta positioner. Välsigna dina fiender, står det. Om vi skalll välsigna våra fiender, hur skall vi behandla våra syskon i Herren?! MEN! Vi skall för den skull inte vara ovisa. Fast jag undrar ibland om vi kristna inte har väldigt lätt att ta till angepp på personer och företeelser, när vår uppgift är att söka Herren och rusa in under Hans beskydd. Undrar just hur mycket vi missar när vi jagar demoner i buskarna. När vi i stället kunde vara inför Herren, där ingen demon kan slå oss. Var vaksam i anden. Det är ett krig mot andar och väldigheter vi utkämpar. Och var försiktig med hur du behandlar din broder. Finns det någon som är utan synd bland oss? Det finns heller ingen bland oss som Gud inte kan använda. Jag ber och hoppas att Todd och Shonna får bli helade och upprättade, och att det som hänt en dag kan räknas som erfarenhet i stället för nederlag.

  Guds frid!

 • Rune

  Appropå andliga kickar… Finns det en större ”kick” än att komma inför Herren? Vad är syftet med alla dessa högtider som Herren har instiftat? Blanda inte ihop dessa gudstjänsten, för den tillhör vardagen. Nej, jag talar om de stora festerna, påsken, lövhyddohögtiden, försoningshögtiden, etc. Det är dessa ”kickar”, konferense, högider i templet, som man ser tillbaka på när vadagen är grå och söndagsgudstjänsten känns livlös och kan säga jag har varit inför Herren – Han har berört mig. Man kan inte leva av dem, det är inte det jag säger, vi skall leva av Herren och det ord som utgår från honom. Men vi går genom ökenvandringar ibland och då kan man minnas och sänga det i satans ansikte och för sig själv: – Jag vet att Jesus lever och att Herren är min Gud och fader! -För jag har mött Honom!
  I himelen mina vänner, så kommer det vara fest! Och jag ser fram emot att träffa dig där!