Nu satsar jag på Stockholm halvmaraton

Nu är man tillbaka till Stockholm efter några veckors Norrlandssemester. På torsdag besöker jag Frizon, Evangeliska Frikyrkans stora ungdomsfestival utanför Örebro, som jag redan har skrivit om på bloggen flera gånger. Det blir jätteexciting. Fredag kväll blir det en ny omgång med Ungdomskyrkan Konnekt i Stockholm, ännu mer exciting, för då möter man ungdomarna som aldrig har satt sin fot i en kyrka. Att gå ut i Stockholmsnatten och göra pannkakor för tonåringar och få chansen att berätta om Jesus. Kan något vara bättre. På söndag blir det predikan i Söderhöjdskyrkan i Stockholm på Söder, klockan 11.00, en väldigt udda tidpunkt, men så är det i kyrkorna.  Vi gör något i alla kyrkor när inte en människa är ute på stan, det är väl fiffigt, rena PR-tricket. I Söderhöjdskyrkan går vi nu igenom Lukasevangeliet vers för vers. På söndag kommer jag att predika utifrån Lukas 11 om när Jesus sågade fariseerna, dåtidens etablerade religiösa etablisemang, som gick till historien med att ta initiativet till att mörda Jesus. Jag kommer nog att bli sjukt utmanad själv av min egen predikan, är nog ganska golvad på söndag eftermiddag. För övrigt jobbar jag med ett specialuppdrag åt Vattenfall denna vecka, det handlar om avgörande globala miljöfrågor inför framtiden. Det är också spännande. Det blev en ny punkt i FRA-debatten för min del, då kristna tidningen Hemmets Vän bad mig skriva en artikel om detta, som publicerades förra torsdagen. Försökte då bredda perspektivet till det framväxande Storebrors-samhället.  Har också fått förfrågningar om att engagera mig inför en omfattande FRA-demonstration när riksdagen öppnar i september, jag funderar på det.Livet är omväxlande. Gud har det nog inte tråkigt när han ska försöka ha koll på allt som händer på denna planet. Undrar hur mycket han kommer att intressera sig för Peking-OS?

Tränar nu intensivt för Stockholm halvmaraton 6 september. Jag gör det som kompensation för att jag inte blev uttagen till svenska OS-truppen, blev jättebesviken för det. Min målsättning är att i första hand överleva denna halvmara. I andra hand att ta mig runt på under 2 timmar och 30 minuter. Det är ganska mastigt för en måttligt överviktig 53-åring, även om mina barn i sina värsta stunder inte tycker att adjektivet måttligt är tillräckligt. Tack och gonatt för den här gången.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399