Dagenartikel om att få ut kyrkan på stan

Notera gärna min artikel i tidningen Dagen i fredags med samma budskap, att utmana oss kristna att flytta ut kyrkan på stan, och föra fram vittnesbördet om Jesus i miljöer där folk finns. Och inte stänga in oss i kyrkorna. Artikeln kan hittas på följande länk:http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=155478. Jag känner att detta är ett avgörande budskap till Sveriges kristna, inte minst till mig själv. Genomgår en omvändelseprocess, och orienterar mig bort från en borgerlig förvaltande (som man smygande har sugits in i successivt, efter en ganska radikal kristen bakgrund) etablerad medelklasskristendom, som i alla avseenden är en ganska medioker företeelse. Att följa Jesus, hela vägen, det är den spännande och stora utmaningen.

Har fått en del positiv feedback på denna artikel, så det är uppenbart att det finns många kristna runt om i Sverige som tänker i liknande banor. Och här handlar det ju inte bara om att tänka i liknande banor, utan om att handla och agera i liknande banor.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399