Om Lars Mörlid

Noterar att det nu spelas in i Nashville en ny version av det populära kristna musikprogrammet Minns du sången.

I min ungdom, som inträffade under det förra årtusendet, i en avlägsen forntid, de sista dinosaurierna var dock döda vid denna tidpunkt – var en av de främsta inslagen i kristna musiken, gospelkören Choralerna från Göteborg. En av profilerna som var en av de drivande bakom Choralerna var Lars Mörlid. Noterar att han är med i denna nya version av Minns du sången.

Mörlid tycker jag präglas av att han verkligen tror på det han sjunger, han sjunger med inlevelse, det är en förkunnelse med sången. Det märks att han är berörd av det budskap han sjunger ut. Jag gillar detta skarpt. Följande inspelning med Lars från förra varianten av Minns du Sången för cirka 24-25 år sedan, är värd att lyssna på. Ser fram emot nya inspelningar med Lars Mörlid från Nashville, och alla de andra kristna musikerna på plats.

https://www.youtube.com/watch?v=c79eHTA3kE8


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Nådehjon

  När var hur kommer någon få se det programmet?

 • http://www.andraget.blogspot.com Andreas Holmberg

  Så fint. Här följer min favoritläsarsång i Mörlids tappning. Han har ju även själv skrivit många fina sånger och är intressant nog läkare till professionen: https://www.youtube.com/watch?v=Ce7SBaRoxHw&t=1s

 • Nådehjon

  När var spelades detta in?

 • http://www.andraget.blogspot.com Andreas Holmberg

  Tyvärr har jag ingen aning. Några år efter Minns du sången verkar det som, men jag har inga detaljer.

 • stefanswrd

  det är nog inte klart än, det låter på Anders Wisth som att man försöker sälja produktionerna till SVT och NRK, men jag antar att även TBN Nordic sänder även om de sänds i vanliga televisionen.

 • Nådehjon

  Tack, är rädd att jag inte har rätt kanal, men får se!
  På 50talet sjöng jag i kör med Lars far, senare i livet med Lars, med en kraftig säker röst bakom känner man sig säker.