Profetisk vision idag om dammluckorna som öppnas

Idag öppnades äntligen gudstjänster för 50 deltagare. Besökte idag två gudstjänster, Oscars kyrka på Östermalm där jag sitter med i kyrkorådet och i kyrkofullmäktige, klockan 11.00, och Folkungakyrkan på Södermalm där jag fortfarande är medlem och tidigare pastor i församlingen, den andra gudstjänsten klockan 12.30. Under gudstjänsten i Folkungakyrkan så drabbades jag av en profetisk vision. En första känsla av detta kom redan i gudstjänsten i Oscarskyrkan. Det har ju spekulerats i om pandemirestriktionerna ska medföra att intresset för kyrkor svalnar. Många mer passiva kristna har vant sig vid att inte besöka gudstjänster på söndagar, och hamnat i vanor att främst konsumera gudstjänster passivt via nätet. Det är en teori. Min syn idag pekar dock i en annan riktning.

Jag såg en inre profetisk syn av ett stort vattenkraftverk där vattnet lagrats i en stor damm och där vattenflödet inte gick vidare genom kraftverket. Det var fullständig stiltje, inget vatten flödade genom kraftverket. Jag såg detta som en bild av gudstjänstrestriktionerna under pandemin. Mycket har varit stängt. Dammluckorna har varit igenbommade. Men jag såg hur dammluckorna öppnades, och ett enormt tryck av vatten vällde fram. Min inre syn pekade på att dammluckorna är de nya gudstjänsterna och mötena som kommer efter pandemin. Gud vill ge ett starkt tryck i vattenflödet. Vattnet kommer att välla fram. Synen pekar på att många nya kan söka sig till kyrkorna efter pandemin, den andliga vågen stiger. En stor möjlighet finns framöver för församlingar som är på offensiven.

Här följer en bild som visar hur min profetiska syn upplevdes:

 

 

bild vattenkraftverk


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Mikael Nyman

  Vi får väl hoppas att de svenska profeterna har lite större träffsäkerhet än era amerikanska motsvarigheter…

 • Ilona

  Tack för delad vision. Har haft liknande, en kraftig våg där Helig Ande kommer dra människor och går förbi bekostade kampanjer och ”kändisar” Många ”professionella” kristna kommer antingen att hålla fast vid det gamla eller bli frälsta genom inre övertygelse.

  Helgelse, omvändelse och rop efter mer djup i vår Gudsrelation där Gudsfruktan skakar om. Gamla samfundskulturer och traditioner som inte är Bibliska kommer inte hålla de som lägger ner allt vid Jesu fötter.
  Kristna ledare vill ej längre sitta vid bord som Jesus vält omkull.
  Många församlingar fick till sigJesaja 43:19 ”Se jag gör allting nytt…. ”
  Personligen på min bönevandring dagen då Notre Dame brann ner fick jag till mig att första yxslaget slagit mot roten.. det som har byggts upp av människan kommer nu att rivas ner.
  Jag tror vi är där nu. Ordet kommer öppnas och ge ny insikt och ögon kommer öppnas.
  Gammalt vin kommer inte att fylla de nya säckarna. Guds frid.
  MrsBaird