Hälsning från Sebastian Stakset om Barmhärtighetens hus

Vi startar nu upp Barmhärtighetens hus i Östervåla, genom Sebastian Staksets initiativ och hans organisation Heart of Evangelism. En presentation av satsningen finns här. HoE_Vision_Prospekt_2020_v2

Här följer ett brev från Sebastian Stakset till församlingar som vi har kontakt med. Barmhärtighetens hus startar upp nu helt utan statliga bidrag, med behov av hundratusentals kronor varje månad för att gå runt. Dela gärna infon med din församling. Vår fråga är om ni kan tänka er att ta upp en insamling till Barmhärtighetens hus, alternativt bli månadsgivare.

Hej kära vänner,

1 april sjösätter vi Barmhärtighetens Hus i Östervåla med plats för 12 kvinnor. Vi har köpt 3 stora hus som vi renoverat under vintern. (se bifogad bild på tjejernas hus) Personalstyrkan är på plats ledd av Kari Borgsø som är en socionom med lång erfarenhet, både som missionär och inom statlig vård.

Gud har kallat en stark personalstyrka från olika samfund, med olika bakgrund, som vi tror tillsammans kommer utgöra den enhet och trygghet som dessa trasiga kvinnor kräver. Det här ingenting annat än ett trosprojekt. Vi vill inte ge vika på punkten att evangeliet är Guds kraft till frälsning för var och en som tror. Därför har vi begränsade möjligheter att ta emot statligt och kommunalt stöd. Men detta är Guds hjärta, att hjälpa dem trasigaste människorna.

Häromnatten så väckte Gud mig kl. 03:00 och jag började googla socialstyrelsens siffror för dödsfall för unga kvinnor i den ålderskategorin vi tar emot till Barmhärtighetens Hus. Det var upp emot 200 kvinnor som tog livet av sig och nästan 200 som dog i drogöverdos i samma ålderskategori år 2019. Detta var siffror som fick mig till tårar.

Efter jag fick visionen av tio nya hem i Sverige så blev den här berättelsen: De inlåsta barnen (https://deinlastabarnen.story.aftonbladet.se/) startskottet. Människor har sagt till mig att den här visionen är omöjlig under det rådande vårdklimatet och nedmonteringen som sker av liknande initiativ samt saknaden av statligt stöd till liknande ideella verksamheter.

Men det enda som är omöjligt för oss är att 400 unga kvinnor ska dö varje år för att dem inte fick någon hjälp. Mina vänner, vi går på vatten med denna vision. Mänskligt sätt så är det omöjligt, men med Guds hjälp är ingenting omöjligt.

Nu stäcker vi ut handen till er, Guds församling. Vi har likviditetsproblem inför april.

Barmhärtighetens Hus kostar 4 miljoner per år att driva. Och vi har tömt kassorna på grund av alla renoveringar samt inköpet av huset. Men om 300 personer skulle ge 1000 kr i månaden, eller 600 personer ge 500 kr i månaden, eller 3000 personer ge 100 kr i månaden – så skulle Barmhärtighetens Hus gå runt.

Vintern har varit full av under och tecken. Livets Ord i Uppsala, Filiadelfiakyrkan i Stockholm, Hillsong i Stockholm, Smyrnakyrkan i Göteborg och Marita Stiftelsen i Norge är några av dem som har bidragit till att verkställa detta pionjärprojekt. Nu frågar vi ödmjukt om er hjälp.
Skulle ni kunna tänka er att ta upp en kollekt och stötta Barmhärtighetens Hus?

Vi och tjejerna skulle vara oändligt tacksamma. Och för att ni ska förstå det allvarliga behovet, en av dem tjejer som hade en plats på Barmhärtighetens Hus, avled innan vi hann öppna. Hon fick inte hjälp i tid.

Här skickar vi med ett prospekt så ni ser visionen, samt budget vi uppskattat. Vi är i behov av 2 miljoner kr inom dem närmsta 6 månaderna. Vi har en grupp människor som arbetar med att säkerställa den ekonomiska stabiliteten långsiktigt, men vi är inte där än. Vi behöver er hjälp.

Det här är våra uppgifter: Bankgiro: 5529-0746 & Swish: 123 693 68 19. Vill man bli månadsgivare så finns möjligheten på  https://heartofevangelism.com/ eller https://barmhartighetenshus.se/.

Vi finns till förfogande om ni har frågor. Tack för ni finns och tack för ert hjärta!
Sebastian Stakset
sebastian@heartofevangelism.com

Kari Borgsø
kari.borgsø@barmhartighetenshus.se

Jan Blom
jan.blom@livetsord.se

Stefan Swärd
sward@src.a.se

Jan Lund
jan@heartofevangelism.com

Carl-Gustaf Severin

severin5312@gmail.com

 

Vänligen / Best Regards

Sebastian Stakset

Founder / Director

Heart of Evangelism
www.heartofevangelism.com

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399