Nu förespråkar Trumpisterna att kristna förbereder sig för inbördeskrig

Man tar sig för pannan.

Nu föreslår en av karismatiska kristna profilerna i USA, Rick Joyner, att kristna ska börja beväpna sig för och aktivt rikta in sig på ett kommande inbördeskrig i USA. Joyner är en av många kristna ledare i USA som varit aktiva Trumpister, och som också ifrågasatt valutgången.

Rick Joyner predikade i den kyrka jag var pastor i på nittiotalet, det är inte så långt bort från oss detta.

Rick Joyner Tells Christians to Arm Themselves in Preparation for Civil War


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • M. E

  Hej Stefan!
  Jag undrar om du har följt Joe Bidens administration och de personer han placerar i ansvarspositioner sen han satts in och vad som skett under dessa dagar. Vad tänker du om ”the equality act” som en av de många förändringar skett?
  Tycker du att framtiden står sig ljusare under Biden/Kamala/Pelosi ledning och tror du på allvar att de kom fram igenom rättvist val?
  Eliana

 • https://niwega.net Kjell_P

  De som vill vara Herren trogna har ett stort ansvar att stå upp för Sanningen.

  Matt. 5:9-12 Saliga är de som skapar frid, för de ska kallas Guds barn. Saliga är de som är förföljda för rättfärdighets skull, för dem hör himmelriket till. Saliga är ni, när människorna hånar och förföljer er och lögnaktigt säger allt ont emot er för min skull. Gläd er och jubla, för er lön är stor i himlen, för så förföljde de profeterna som var före er.

  Jakob 3:13-18 Vem är vis och klok bland er? Han bör med sitt goda uppförande visa det i handling, i den saktmodighet som hör visheten till. Men om ni har bitter avund och stridslystnad i ert hjärta, så ska ni inte skryta eller ljuga emot sanningen. Sådan vishet kommer inte från ovan utan är jordisk, oandlig och demonisk. För där det finns avund och stridslystnad, där råder också oordning och allt möjligt ont. Men visheten som är från ovan är först ren och sedan fridsam, mild, villig att ge med sig, fylld av barmhärtighet och goda frukter, fri från partiskhet och hyckleri. Och rättfärdighetens frukt blir sådd i frid åt dem som skapar frid.

  Upp. 6:4 Då kom en annan häst ut som var röd, och åt honom som satt på den blev det givet att ta bort freden från jorden, så att de skulle slå ihjäl varandra. Och ett stort svärd gavs åt honom.

  Charlataner, opportunister, populister och falska profeter har jobbat hårt de senaste 8 åren. Resultatet ser vi i form av en stigande grad motsättningar som tar bort freden på jorden på allt lägre nivå.

  Markus 13:12 Och en bror ska utlämna sin bror till döden, och en far sitt barn, och barn ska sätta sig upp mot sina föräldrar och ska orsaka deras död.

  Lukas 21:10 Sedan sa han till dem: Folk ska resa sig upp mot folk och rike mot rike. 16 Ni ska bli förrådda också av föräldrar och bröder och släktingar och vänner, och en del av er ska man döda.

  Profeten Mika beskriver en liknande situation i Israels historia. Kapitlet har överskriften ”Israels förfall, nöd och återupprättelse.”

  Mika 7:5-6 Lita inte på en vän, förtrösta inte på en rådgivare. Lås din muns dörrar för henne som ligger vid ditt bröst, för sonen föraktar sin far och dottern reser sig upp mot sin mor, sonhustrun mot sin svärmor. En mans fiender är människorna i hans eget hus.

  Det är ingen hemlighet att laglösheten tilltar. Min sanning är inte din sanning, hävdar man. Och resultatet blir att Gud utgjuter villfarelse så att människorna tror på alla lögnerna.

  2 Thess. 2:9-12 Den laglöses ankomst är ett verk av Satan och sker med stor kraft, med lögnens alla tecken och under och med alla orättfärdighetens förförelser bland dem som går förlorade, därför att de inte tog emot kärleken till sanningen, så att de kunde bli frälsta. Och på grund av detta ska Gud sända över dem kraftig villfarelse, så att de ska tro lögnen, för att de ska bli dömda, alla de som inte har trott sanningen utan har haft sin glädje i orättfärdigheten.

  Det är väl ungefär dagsläget.

  /Kjell_P

 • wildwest63

  Jag tycker vi har ett alldeles för stort fokus på USA just nu! Låt dom hållas med sina problem, vi har våra egna som är enorma – ökande kriminalitet, skjutningar på en nivå som inte finns någon annanstans i Västeuropa, destabiliserat elförsörjningssystem, galna värdegrundsfrågor i fokus, nedmonterad sjuk- och äldrevård.

  USA är ett helt annat land, delvis med helt annan retorik. Här blir man verbalt halshuggen om man talar om våld och vapen, i USA blir man verbalt halshuggen om man pratar om toplessbadande tjejer på en öde sandstrand i Florida. Den amerikanska konstitutionen upprättades med rätt för medborgare att bära vapen för att staten aldrig skulle kunna övermanna eller sätta sig på sina medborgare. Dessa möjligheter är helt undanskaffade i våra europeiska länder. På gott och ont. Vi hunsas av staten bäst vi vill för att vi inte har några maktmedel att sätta emot. Bondeuppror liknande de från 1700-talet eller tidigare går inte att uppbåda eftersom det inte finns bönder.

  Visst låter det i mina öron ganska knäppt att kristna ska beväpna sig. Man måste nog förstå mer kring varför detta sägs. Det är ju inte på något sätt så att de som inte är ”trumpister” är söndagsskolebarn! Titta bara på BLM-aktivisterna som skändar kyrkor, gör antisemitiska uttalanden och vill bli av med alla vita. Om jag kommer ihåg rätt så är den rörelsen redan satt på terrorbevakning i Tyskland. Det är verkligen inte så att demokraterna har samveten vitare än snö och republikaner är satans hantlangare. Men det är så det låter, särskilt i debatterna i Sverige.

  Inbördeskrig i USA är ett gammalt scenario. Nu tar jag nånting helt ur luften utan att ha kollat – skrev inte David Wilkerson om det redan i sin berömda profetia? När jag pratade med min inte alls kristna svägerska för många år sedan, hon jobbar i ledningen för ett stort svenskt detaljhandelsföretag, så fanns – till min förvåning (eftersom jag alltid anses vara nån slags alarmist) – i deras riskanalyser redan ett scenario om inbördeskrig i USA som skulle påverka leveranser av produkter till Sverige. Det är alltså inget nytt scenario. Och man måste säga att efter det polariserande valet har vi kommit bra mycket närmare ett sånt läge.