Hälsning från Norge och några ord om Maranata

Nu är jag och hustrun på semester i Norge. Vi har ju blivit insläppta här på grund av att vi har barn och barnbarn i Norge, under villkoret att vi sitter i karantän när vi kommer till Norge, under 10 dagar. Det pågår just nu hemma hos vår dotter med familj i Bergen.

Har senaste dagarna läst ett preliminärt manus från professor Torbjörn Aronsson, han har skrivit en bok om Maranata. Min barndoms frikyrkomiljö. Jag och mina föräldrar var med i Maranata Stockholm från hösten 1963 fram till hösten 1970.  Aronsson har ett mycket spännande manus på gång, och ger den bästa analys av Maranatarörelsen som hittills har levererats. Vill man veta något om Maranata, dess möteskultur m.m. Enklast är att lyssna på följande inspelning från Viktoriasalen, man hittar den här.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • kjell

    Är det en 8,5 år gammal Stefan närmast i bild?

  • Swärd

    nix, tv-inspelningen gjordes under senvåren början av sommaren 1963, vi kom med i Maranata efter sommaren 1963. På bilden är en kille som heter Dahlgren från Sollentuna. Har inget minne av att han blev kvar i Maranata längre tid. Om jag minns rätt var hans systrar Gunnel Dahlgren som sedan har hetat Gunnel Martinsson och Britt-Marie Dahlgren som sedan kom att heta Britt-Marie Sundström som gift.