Livet i Coronakarantän

Eftersom jag räknas som riskgrupp, på grund av behandling för högt blodtryck under många år, har jag levt i Coronakarantän sedan början av mars. Jag ligger ju inte heller så långt från åldersgränsen 70 år.

Möten blir via telefon eller digitalt på något sätt.

I går höll jag föredrag för Wilberforceakademin, som drivs av Svenska Evangeliska Alliansen och Claphaminstitutet, via zoom. Det gick utmärkt. Talade om en evangelikal syn på miljöfrågor och klimatfrågan i synnerhet. Har haft Zoom-möten tidigare i veckan med Sebastian Staksets organisation Heart of Evangelism. Har haft kyrkorådssammanträde med Oscars församling via länk tidigare i veckan. Via hade årsmöte för New Wine tidigare i veckan via Zoom. Deltog också i ett teologiskt forskningsseminarium med Skandinaviska Teologiska Högskolan tidigare i veckan via Zoom. Och så filar jag på en kommande bok. Har spelat in bönemöten som har lagts ut på nätet, www.bonforsverige.se där du kan delta i en digitalt bönemöte varje kväll klockan 20.00. Lyssnat på gudstjänst i den församling jag är medlem i, Folkungakyrkan, via nätet.

Förutom detta sköter jag mitt konsultbolag där jag jobbar med politisk analys. Det berörs knappt alls av Coronapandemin, jobbet kan skötas hemifrån. Våra Alpha- och Betakurser på Östermalm har vi pausat men funderar på att komma igång där också via Zoom.

Saknar mest att umgås med barnbarn, dom håller man kontakten med via whatsupp.

Ser fram emot att detta liv i social distansering snart ska upphöra. Men Jesus har lovat att vara med oss alla dagar, besvärliga dagar och härliga dagar. Detta är besvärliga dagar, och Jesus är med oss även nu. Det är så viktigt att leva nära Jesus i stormiga tider, vi kristna är inte immuna mot världens oro och kriser, och vi kan också gripas av oro när vi läser alla reportage från IVA-avdelningar där Coronasmittade vårdas. I denna oro måste vi hålla fast vid honom som är vår trygghet och som har lovat att alltid vara med oss och ta emot oss även den dagen då vi lämnar detta jordeliv.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399