Idag skriver jag om korsets betydelse

Idag skriver jag i Världen Idag om korsets betydelse och tendensen till urvattning av korset i västerländsk förkunnelse och teologi. Det är en fråga jag jobbat mycket med under senaste 7-8 åren, bland annat genom boken ”Inte utan korset”. Har haft intensiva debatter om saken på denna blogg med kritik mot ”evangelical light”, som tonar ner syndens allvar och Guds dom och vrede över synden, för att skapa en syn på korset som bättre passar med västerländsk sekulariserad humanism. Man hittar ledaren här.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • Mikael Nyman

    Jag är lite nyfiken, är det några specifika händelser eller uttalanden eller debatter som föranlett dig att skriva ledaren? Är det något som tyder på att ”moral influence”- eller ”maryrskapsteorin” fått fler anhängare på senare tid?