Nytt TV-program om åttiotalets församlingsgrundande och om trosrörelsen på åttiotalet

Här följer ett nytt program i TV-serien om min levnadshistoria och erfarenheter av efterföljelsen av Kristus och vad det kan leda till. Detta program handlar framförallt om det pionjärarbete och församlingsgrundande som vi initierade i början av åttiotalet, när vi flyttade på Guds tilltal från nordvästra till södra Stockholm. Programmet handlar en del även om trosrörelsen och åttiotalet, och mina erfarenheter av detta. https://visionsverige.screen9.tv/media/8obbmUtkxEcPyn4jsSxaAw/loverevival-stefan-sward-ga-pa-guds-tilltal

  • Mikael Nyman

    Väldigt intressanta program!

    Jag funderade lite över trosrörelsens plats i svensk kristenhet. Skulle du säga att det är något teologiskt som skiljer dem från t.ex. pingst eller EFK, eller handlar skillnaderna mer om sådant som församlingskultur och gudstjänststil, eller att man lägger betoning på ollka saker?

    Om vi leker med tanken att Livets Ord skulle vilja ansluta sig till Pingst FFS eller EFK, tror du det skulle finnas någonting i LO:s förkunnelse eller läromässiga grundval som kunde vara problematiskt? Dvs. något som samfunden skulle säga att ”det där kan vi inte hålla med om, där har ni fel”? Om det hade varit för 10 eller 20 år sedan, hade det varit annorlunda då?