Funderingar sen lördagskväll

En härlig bönepromenad sen lördagskväll för min stadsdel och missionsområde Östermalm, en vandring längs Strandvägskajen, Djurgårdsbron, förbi Israels ambassad, förbi residensen för amerikanska och brittiska ambassadörerna, Oscarskyrkan och Strandvägen. Ber, välsignar och ropar till Gud om andligt genombrott, att folk ska börja längta efter att höra Guds ord. De första Alphakurserna går mot sitt slut och människor har berörts av Jesus. En bra avslutning efter en kväll med barn och ett av barnbarnen.

För övrigt – jag håller fast vid att Greta Thunberg är en hjälte. Fascinerande att en ung tjej kan påverka vår värld. Ska inte etablissemangen vakna upp inför att vår planet är Guds skapelse, och vi ska vårda den, inte fördärva den. Och alla kristna klimatskeptiker, varför är det så bra att fortsätta med kol och olja, för det är ju detta det handlar om. Beroendet av oljestater som Ryssland, Saudiarabien och Venezuela. Varför är det så bra?

Bra med avslöjanden av politiker inom borgerligheten. Men ett fall protesterar jag mot, liberalen Cecilia Wikström gör helt rätt i att sitta i bolagsstyrelser. Alldeles för lite kopplingar mellan näringsliv och politik, politikerna måste ännu mer lära sig hur företagande fungerar, och det gör man allra bäst i en bolagsstyrelse. Skulle det uppstå en jävssituation i en enstaka situation, är berörda politiker tillräckligt kloka och erfarna att påpeka det, och då inte vara med i just det beslutet.

  • Martin

    Förstår inte varför det skulle vara en motsättning mellan att inte tro på jordens undergång om 10år pga CO2 och vårda skapelsen. Om man undersöker lite så garanterar jag att man blir skeptisk till alarmismen. Och ändå bekänner jag mig till Jesus och tror på att vårda skapelsen. Ser inte alls nån motsättning. Sådan polemik är onödig. Rekommenderar att lyssna på andra sakkunniga än att bara lyssna på den politiskt styrda IPCC. Ang Greta så är hon absolut hedervärd i sin övertygelse. Det innebär inte att hon har rätt.
    Det som oroar mig är att kristna är med och driver på oro och ångest för människor. Unga människor som jag mött som har i det närmaste dödsångest. För mig är det obegripligt att vi ska spä på dessa tankar. Det handlar inte om att stoppa huvudet i sanden utan om att fortsätta förvalta, söka sanningen och sätta vårt hopp till Herren. Inte Greta eller nån annan politisk organisation.