Om Karismatiska väckelsen och Jesusrörelsen

Mitt kristna liv har i stor utsträckning formats under sjuttiotalet och av det som brukar kallas för karismatiska väckelsen och Jesusrörelsen. Även om jag skrivit om och berättat om mina upplevelser under sextiotalet och dess betydelse. Det länkade TV-programmet handlar ju om den bakgrunden. Min senaste ledare i Världen idag handlar om betydelsen av att vi lär oss av karismatiska väckelsen och Jesusrörelsen. Karismatiska väckelsen handlade om att Gud vill förnya gamla kyrkor och att det är möjligt. Jesusrörelsen handlade om radikalt lärjungaskap och efterföljelse.

Jag kännetecknas nog av att jag teologiskt och andligt i stor utsträckning står för samma saker som jag gjorde på sjuttiotalet. Är kanske inte på andlig resa som vissa andra kristna ledare med påtagliga positionsförändringar teologiskt och kyrkligt. Jag behöver ju inte nämna några namn.

Här är ledaren.

  • Conny Claesson

    Du tycks ha glömt länken till ledaren. Ser att tre personer har tryckt på Gilla på Facebook utan att ha läst artikeln.