Glimtar från en Östermalmsmissionär

Mitt liv går vidare som Östermalmsmissionär. På söndag kväll håller jag Alphaföredrag i Alphakursen som hålls nära Karlaplan, Oscarshemmet. Rigagatan 3. Känner du någon Östermalmsbo, bjud gärna dit dem, vi börjar med måltid 18.30.

På måndag kväll blir det Alphaföredrag klockan 17.30 på den Alphakurs som nu startats på Tekniska högskolan. Tekniska högskolan ligger ju på Östermalm. Herren håller också på att skapa öppningar för mig att bli invald i ett viktigt styrorgan på Östermalm, vilket kan skapa helt nya kontaktmöjligheter. Återkommer om den saken när det är klart.

Min passion är att så många människor som möjligt ska höra evangeliet om Jesus, och mitt arbetsområde är nu denna stadsdel, där närmare 1 procent av hela Sveriges befolkning bor.

Hjälp mig att be om väckelsekristendom på Östermalm. Vi behöver en ny prins Oscar, han var ju bror till kung Gustav V, och bodde i ett stort hus på Östermalmsgatan där han ständigt hade bönemöten och kristna sammankomster. Prins Oscar var en profil i svensk kristenhet under första halvan av 1900-talet, och var en prominent företrädare för väckelsekristendomen, som även hade kontaktlänkarna in i societeten.

Östermalm är en stadsdel där den kyrkliga traditionen delvis lever kvar, det finns inte så mycket av det i Stockholm för övrigt. Första advent kommer Östermalmskyrkorna att vara överfyllda av människor, be att evangeliet om Jesus ska få förkunnas i all sin tydlighet vid dessa tillfällen. Ser som en stor förmån att nu även få vara engagerad i Svenska kyrkan på Östermalm, det skapar helt nya kontaktnät och ingångar. Jag har alltid varit allkristen och ekumenisk, vilket många inte har förstått i kristenheten, på grund av att jag en del år varit en ganska profilerad samfundsordförande. Kristus har bara en församling och ett folk.