Hälsning från Bergen Norge

Har just repat mig efter 17 dagars influensa/förkylning. Nu befinner jag mig i Bergen Norge och levererar högprofessionella svenska barnpassningstjänster i lågprissegmentet, under den här veckan. Ikväll har jag lekt restaurang, där mina två barnbarn lagade ett stort antal maträtter, sedan lekte vi 1-årskalas då jag skulle vara 1-åringen, och jag blev överöst av presenter, alla inslagna i toalettpapper.

Nu har barnen somnat, läste en fantastiskt bra text av amerikanske evangelikale teologen Roger E Olson. Klarar ut begreppet utmärkt om så kallad progressiv teologi och progressiv kristendom. Han ger en bra analys av vissa strömningar i västvärldens teologi och kristendom, strömningar som jag ibland kommenterat på min blogg.

Min ledare i Världen Idag idag handlar om att be för valet. Det är minerad mark att diskutera partipolitik för en kristen ledare så jag försöker föra resonemanget på en mer allmän nivå, möjliga regeringsalternativ efter valet, och exempel på några kriterier vi kristna kan utgå ifrån när vi ska bedöma och jämföra olika partier. I en kortfattad ledartext blir det dock ett mycket summariskt resonemang. Det är ju inte helt enkelt vad som kan vara kristna värderingar, som kan uttryckas i praktisk politik. Min ledare fokuserar främst på värnandet om religionsfrihet, att vi kristna har frihet att göra det vi tror på och är övertygade om, t.ex. att starta och driva kristna skolor.