Stefan Swärd

Allt mellan himmel och jord

Det är ganska kul när man som enskild bloggare kan sätta agendan i kristna debatten. Världen Idag var snabba och följde upp bloggdebatten på nyhetsplats redan i fredags. Nu kommer Dagen med ett ganska omfattande reportage i flera artiklar, det kanske blir redan i morgondagens tidning. Sändaren har också hört av sig och gett mig ett mycket generöst utrymme att skriva en omfattande artikel i ämnet. Jag kommer också att följa upp debatten på ledarplats i Världen Idag på fredag. Jag är dock förvånad över att både teologer och teologiskt utbildade pastorer är så tysta i den här typen av debatter.

 • Inge

  Kanske inte så konstigt att dagens ledare undviker denna debatt?
  Man biter knappast den hand som föder en.
  Statliga bidrag till Guds verk kan liknas vid att, Ge en man en fisk som föder honom för en dag. Bättre är att Lära en man att fiska vilket föder honom för hela livet.

 • Karin Claesson

  Thomas kazen har gett en kommentar på http://www.klassiskbaptism.se

 • Jonas Rosendahl

  Själv tycker jag det är oerhört tragiskt att fristående kristna bloggar ska behövas för att det ska bli debatt. Det borde vara högt i tak. Men så är det inte. Betongkultur råder.

 • Roger Gustavsson

  Debatten om THS temadag 16 oktober har blåst förbi. Var någon där? Motsvarades (de negativa eller positiva) förväntningarna?Subscribe to Stefan Swärd