Senaste nytt om Adam och Eva-diskussionen

Jag har ju hamnat mitt i en intensiv diskussion om Adam och Evas historicitet.

Skrev en ny ledare i Världen Idag igår som ger en mycket koncis sammanfattning av min inställning i frågan.

I går möttes och jag och Lars Gunther hos Dagen för en Webb-TV-inspelning under ledning av Jacob Zetterman. Ni får se när Dagen lägger ut programmet på sin hemsida men det blir nog ganska snart.

Lars Gunther är pastor inom Equmeniakyrkan och vi känner varandra sedan tidigare. Jag uppfattar  inte alls oss som några motpoler inom frikyrkligheten, utan jag uppfattar Lars som evangelikal och tydligt karismatisk öppen och vi ligger varandra nära i inställningen i många frågor. Kring Adam och Eva tänker vi lite olika, men tycker att när vi samtalar att vi ligger inte så långt från varandra i den frågan heller.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • Jonas Rosendahl

    Hade också uppfattat Lars som mer konservativ innan. Men nu förstod jag att han sällat sig till ”ÖTH gänget” som till varje pris ska omdefiniera frikyrkoteologin. Såg också att Joel Halldorf är smartare än Martin Luther när han lagom till 500 års jubilet ska ifrågasätta även Luther genom sin nya bok.
    Agendan är tydlig för den som vill se.
    Jag får trösta mig med att de kommer inte lyckas med allt och alla. Motståndsfickor kommer att finnas :-)

  • Slimebeast

    Jonas, skulle du kort kunna redogöra för vad som utmärker de frikyrkliga teologiska högskolorna i Sverige du refererat till i dina senaste inlägg, särskilt hur de skiljer sig ur liberalt/traditionellt perspektiv? Tala gärna ur hjärtat.

    Tex, vad är enligt dig huvudskillnaden mellan ALT och Örebro teologiska högskola?

    STH, Skandinaviska Teologiska Högskolan, är väl den som ursprungligen startades av Livets Ord?

  • Jonas Rosendahl

    Tycker jag sagt mitt redan under flera år. Kommer att fokusera på mycket av annat i framtiden. Människor får göra sina val. Det viktiga är att det finns flera röster än det som bestäms bakom stängda dörrar och dessa röster finns nu.
    Jag kan gärna prata mer med dig personligt om du vill. Skicka DM till mig på facebook om du vill…