Ledare i Världen Idag om ofödda barnens rättsskydd och politisk korrekthet

Jag är på semester den här veckan med familjen, med barn, det enda födda barnbarnet och det ofödda barnbarnet, svärmor, svåger, våra barns kusiner och berörda respektive, så jag är lite off denna vecka. Det är lite förskottsfirande av vår fyrtionde bröllopsdag.

Men debatten går vidare på olika sätt. Idag har jag en ledare i Världen Idag om politiskt korrekt respektive politiskt inkorrekt, och hur detta förändras över tiden, ibland mycket snabbt.

Tar exemplet med ofödda barnens skydd och rättsskydd. Där har det förändrats dramatiskt vad som ansågs vara politiskt korrekt.

Som kristna följer vi inte politisk korrekthet utan Gudsrikes lagar och principer som är uppenbarade i skriften.

Det är detta jag och Micael Grenholm försöker göra i vår bok ”Jesus var också flykting”, det är uppenbart att detta budskap är långt ifrån politiskt korrekt idag, tidsandan svänger snabbt, vi kristna behöver ha djupare grund än så för våra åsikter.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • Läsare

    Stefan det är väl så att detta budskap har varit JÄTTE politiskt korrekt ändå fram tills några månader sedan, alla har ju ropat kom kom och det har inget med religion eller politik att göra, utan alla har ropat att alla skall få komma med eller utan kontroll på vem vi släpper in. Just ja inte alla det finns ju ett visst parti som ropat tvärt emot och varnat för detta och nu har dom flesta insett att man kan inte strunta i verkligheten och faran med okontrollerat insläpp. Sen har detta parti inte stått ensamt i den vissheten många vanliga människor som lever i verkligheten både troende och icke troende har sett faran i detta. Så till viss del har du rätt just nu, i detta skeende så kan det väl vara så att ni inte är riktigt PK. Men alltså det som var PK tidigare har fått ge vika för människors oro, rädsla och insikt och det är väl bra att man lyssnar till folket till viss del ändå.
    Fråga, om du tycker att ni inte är PK nu tycker du då att Jimmy Åkesson var PK för låt säga 2 år sedan. Kontentan blir ju det och jag tror inte att han ansågs som PK eller vad säger du?

  • Stefan Swärd

    Läsare,
    Att alla har ropat kom och att alla ska få komma till Sverige utan kontroll på vem vi släpper in, du och jag befinner oss uppenbarligen i helt olika verkligheter.
    Jag vet inte om du någonsin har suttit i en migrationsdomstol eller läst beslutsdokumenten från Migrationsverket, trots att Sverige i många år drivit en hyfsat generös migrationspolitik i jämförelse med andra länder, har det inte varit särskilt lätt att komma in i Sverige. Det är därför många kristna under många år har gömt flyktingar och medverkat vid demonstrationer och blockader vid utvisningar.
    hälsar
    STefan Swärd

  • Slimebeast

    ”långt ifrån politiskt korrekt”. Det här börjar bli komik. Du tror på allvar alltså att du är radikal med ditt ivrande för massinvandring?

  • Slimebeast

    Det är klart att det är lätt när 80% av alla som söker till slut får stanna i Sverige, trots alla uppenbara bedragare och lycksökare. De allra mest tveksamma fallen klamrar sig tydligen kvar tack vare folk som du.

    Bara för att en så kallad flykting påstår sig vara förföljd, som pastor Jean, behöver det inte betyda att det är sant.

  • xdannil

    Påstår du att det är politiskt korrekt att vilja begränsa invandring? För ett par månader sedan blev man automatiskt rasist för att man bara yppade den högst befogade frågan om gränser för hur många Sverige kan ta emot. När situationen blev helt absurd släppte till sist de politiskt korrekta spänningarna och folk vågar återigen ha egna åsikter.

    Jag har haft jättestort förtroende för dig tidigare, Stefan, men undrar vad det är som händer nu. Det verkar som att du har hamnat i en oönskad situation som du nu försöker bryta och skruva dig ur med desperata rop i stil med ”håll med mig!”…

  • En av alla som insett faran

    Det handlar inte om att stoppa invandringen för de flesta av oss här som kritiserar er har jag en stark känsla av. Det handlar om vilka som tillåts komma in. Vi behöver inte fler av en viss sorts satanisk religion där deras högste ledare var en pedofil och maltgalen mördare. Bara det faktum att han gifte sig med en 6 åring borde väl räcka för att förbjuda hela samfundet, hur sinnesjukt ch förvridet är väl inte det? Men så är ju Sverige och Svenskarna ett dåraktigt föblindat avfälligt folk och land på väg mot sin undergång med stormsteg! Det är också ett faktum att när de är nog många så börjar terrorn. Kom nu inte dragandes med påståendet att vi ju nu har möjlighet att nå dem här i Sverige, visst en liten promille kanske, men till priset av vaddå? Dom har aldrig velat fred och kommer aldrig att erbjuda det, de vill framstå och beskrivs ofta i medierna som fredens religion och jag vet inte huruvida du Stefan bara är otroligt blåögd om du inte vill inse sanningen och faran vi nu står inför. Du kan ju fråga våra trosfränder som plågats av dem i alla år. Var är föresten alla kristna som flyr terrorn världen runt? Var är debatten om att rädda våra syskon? Dom få som lyckats ta sig hit finner bara att här fortsätter förföljelsen. Dom blir hotade på flyktingboenden och ute i samhället, inte av svenskar utan av sk landsmän.

  • kjell

    Bra sammanfattat vad vi har försökt peka på.
    När det så kallade köttberget gått ur tiden så tar islam över, svenska kyrkan tycker att det är positivt för då kan dom sälja några av sina kyrkor för att användas till moskéer, det påstås att nära 4000 i Sverige har konverterat till islam bara under senaste 2 åren, detta är människor som borde vunnits för Kristus var var Stefan och hans kolleger då?

  • Stig Melin

    Jag har också gett uttryck för några tankar i ämnet.
    https//stigmelin.com/2016/05/04/den-trojanska-hasten/

  • Stefan Swärd

    Den här uppfattningen om invandring, rätten att söka asyl, om religionsfrihet har jag haft i många år, det är nog andra som ändrat sig, inte jag, hade jag framfört exakt samma uppfattningar som nu för 5-10 år sedan var det inte kontroversiellt, när vi drev kampanjen för pastor Jean 2011-2012, så sent som då fast inte dessa invandringskritiska opinioner.
    Stefan Sw

  • Läsare

    Nä men det har hänt mycket sedan dess. Kan väl säga att varningens finger ang islams intågande i Europa och sverige har det dock varnat för länge sedan, innan denna massinvandring och det är nu ganska slående hur det händer i princip som det där sagts. På bibelfocus.se kunde man för många år sedan se en film gjord ang detta, jag tänkte då, detta kan ju omöjligt ske i vårat upplysta samhälle. Nu förstår jag dock att det är mycket mycket möjligt och att vi kanske är i inledningen av den fasen nu.
    Detta helt i tiden med mycket annat som man förr trodde var en omöjlighet att hända inom kyrkliga väggar. Ur led är tiden.

  • wildwest63

    När jag var ute och körde bil i vårvädret idag tänkte jag mellan pollennysningarna på min farfarsfar och det kluster av företagare som fanns i dåvarande Missionsförbundet i slutet av 1800-talet. Då var det kristet, framsynt och rätt att skapa något för att andra skulle kunna arbeta sig till sitt eget relativa välstånd.
    Idag verkar det ha blivit tvärtom, förmodligen eftersom många inte längre begriper hur välstånd uppstår. Man har blivit delningskristen. Människor som ofta inte bidragit särskilt mycket till samhällets välstånd genom egen ansträngning anser nu att alla (andra) ska dela med sig till den fattige, ge den sista skjortan – vilket logiskt innebär att när jag delat min sista skjorta med någon så är det dags för mig att få den sista skjortan av någon annan – och någonstans slutar denna delning i det att alla har en kvarts skjorta och ingen har kapital att producera nya.
    Jag önskar vi kunde återgå till skapandekristendom. Där kristna tog sitt ansvar, satsade kapital och förmögenhet på företagande som utvecklas till större företag där många kan få jobb, många kan betala skatt och många får känna en frihet i att själv tjäna sina pengar istället för att leva på bidrag – eller andras skjortor. Där den som satsat även ska få god lön för sitt risktagande och sitt slit och där denne, med sin kristna bakgrund, kan visa hur företagande och ekonomi kan skötas i enlighet med lagar, regler och moral.
    Det står mycket om kapitalism och företagande i Bibeln, däremot ganska lite om att några ska bestämma över andras inkomster, ta dessa och fördela till någon annan i enlighet med måttstockar man som fördelningsansvarig själv hittat på.

  • Gäst & främling

    Att ställa upp för Kristna är naturligt för oss, men att importera islam som i framtiden kommer att motsätta sig religionsfrihet reagerar vi mot, men du kanske tror att våra lagar skall kunna hantera det, men ett sådant svagt politiskt system som vi har där islam kan infiltrera regeringen bådar inte gott för framtiden, att dessutom lova höga bidrag har orsakat att många drunknar i medelhavet när dom försöker ta sig till det landet som ”betalar” bäst, det visar klart på att det inte är flyktingar, dessutom har Kristna medvetet dränkts, du som är så engagerad varför reser du inte till flyktinglägren och letar upp Kristna och ta hit dom till ”tryggheten? ” om det nu finns någon trygghet här på flyktingboenden det bästa i så fall vore väl att låta dom bo på Kristna gårdar.
    Det går kanske göra ett avtal med regeringen och UNHCR .

  • Kenneth Mäki

    Ja du Stefan detta är ju helt OT men jag har inte begripit varför jag känt sån olust när det handlar om dig, den unge Grenholm kan jag ju ha överseende med, där handlar det bara om omognad, brist på vishet, en vishet som inget universitet i världen kan ge, utan som man bara får av många långa år av pinsamma misstag. Jag har inte reflekterat över New Wine rörelsen tidigare vad jag kan minnas, men så nu började jag kolla upp det hela och då blev allt så uppenbart. Jag begrep plötsligt hur djupt insyltad du blivit i allt det där. Allt det som har samma dåliga rot, Latter Rain, framgångsteologin, etc, etc.. En riktig soppa.
    Du Stefan som ändå varit med i så många år. Vad är det som gör att du dras in i allt detta? Vad jagar du efter? Ett högre medvetande? Mera andliga manifestationer?
    Du är ute på riktigt hal förrädisk is. Vi har sett nog av tramset. Vi går in i riktigt svåra tider snart, den som då predikar ett evangelium som leder folk fel kommer Herren själv att ta itu med.