Joel Halldorf kommenterar också frågan om Rob Bell och homosexualiteten

I tre dagar är vi från Elim och Folkungakyrkan med i den New Wine-ledarkonferens som pågår i Citykyrkan Stockholm, med fantastisk bön och lovsång, andesmord, relevant, bibelförankrad undervisning för pastorer och församlingsledare och en stark känsla av Guds närvaro och en profetisk smörjelse.

Noterar dock Joel Halldorfs ledare i Dagen idag om Rob Bell och homosexualiteten. Eftersom jag skrev i samma ämne i måndags i min ledare i Världen Idag är min avsikt att kommentera detta. Hinner dock inte just nu då vår konferens pågår hela dagarna.

Jag skrev ett blogginlägg 2012 om en kristen syn på homosexualitet som jag också har fört fram i ledare i Världen Idag. Här är inlägget som kan vara en bra bakgrundsläsning.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Ulrika

  Gå inte till New Wine.

  Källan är densamma som LO,s. ”fantastiska smörjelser…”

  Fast New Wine-varianten tog vägen över England. För att verka mer clean kanske.

  När det gäller Guds ordning för äktenskap och sex gäller:

  ”Därför skall en man lämna sin far och sin mor och hålla sig till sin hustru, och de skall bli ett kött” Ur Mos 1

  En man eller kvinna måste inte gifta sig, de kan vara som Paulus också. Singlar helt enkelt.

 • Inge

  Joels resonemang följer ett rationellt logiskt tänkande som blir allt mera vanligt bland dagens ledare, konvensen av detta är en kristenhet som lever allt mer i uppror och kompromiss mot vad bibeln faktiskt lär.
  Nu vet vi att Halldorfarna hålls högt av många speciellt de som anser den så kallade traditionen vara extra viktig.
  När jag tog emot Jesus som min frälsare på sjuttiotalet, då avfärdades Joels resonemang som liberalteologi och var inget man la tid på i de levande församlingarna som fanns då.
  Eftersom kompromissandet mot vad bibeln lär, nu redan gått så långt, lär de flesta pastorer tiga i frågan och likt fariséerna, som då en efter en skamset gick bort när Jesus tecknade på marken vid kvinnan som skulle stenas.

 • Inge

  Paulus är väldigt tydlig i brevet till Galaterna när de försökte kompromissa med det evangelium som de tidigare fått höra.
  Det avfall Paulus blev förvånad över då verkar inte uppröra våra pastorer speciellt mycket i den tid vi nu lever? Hoppas jag har fel?
  Gal 1:6-10

 • Ulrika

  Har försökt avlägga ett anonymt ”gilla” på den här kommentaren men den ”tekniska gillafunktionen” har förändrats på nå´t sätt nånstans (kan bero på min utrustning?).