Hälsning från Vänersborg och New Wine-konferensen

Befinner mig nu på New Wine-konferensen i Vänersborg. Mycket inspirerande predikan torsdagskvällen av Kris Vallotton från Bethel Redding i Kaliforninen. Det enkla och frigörande budskapet om vår identitet och ställning i Kristus. Per-Eive Berndtsson, EFS-pastorn från Halmstad håller bibelstudier på morgonen, går igenom romarbrevet. Utmärkta bibelstudier. Vi har bett för och avskilt kyrkoherden i Lysekil, Hans Wolfbrandt, som ledare för New Wine i Sverige, efter Daniel Norburg. Kristet liv lever vi i våra lokala församlingar, och genom att i den miljön hela tiden nå nya människor som inte har lärt känna Jesus. Kristna konferenser är bra för att ladda batterierna, få undervisning och inspiration, för fördjupat fortsatt engagemang i den lokala församlingen.

Jag hade två seminarier under torsdagen, det ena om korset och försoningsläran, det andra om ett kristet-bibliskt perspektiv på miljöfrågor och globala överlevnadsfrågor. Är nu i slutspurten i att skriva boken om korset och försoningen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Ulrika

  Hur förklarar man New Wine för ett barn?

  Jag kan förklara EFS och Svk och KK och EFK tillräckligt bra för det barn som frågar men inte New Wine.

  Har suttit en lång stund och funderat över den integritetslösa församlingen och det som växer inom mig är vyn över hur farligt det är med avsaknad av integritet.

  Av allt som jag tillåter mina barn att gå till så är New Wine det enda som jag direkt förbjuder dem att bevista.

  Vi får tacka för de tydliga rapporterna från Vänersborg. Att blanda in det politiska arbetet i undervisningen är också en av NW,s fåror.

 • alert

  Är du Stefan Swärd medveten om att du och andra som promotar New Wine leder kristna vilse? Det är mycket allvarligt!

 • alert

  Och vad har Claphaminstitutet med Jesus Kristus och evangeliet att göra?!

 • alert

  Peter Drucker’s Key Role in the Corruption of Evangelicalism

  http://orthosphere.org/2012/12/13/peter-druckers-key-role-in-the-corruption-of-evangelicalism/

 • Nicklas

  Oj det var en kraftig reaktion, kan du utveckla det, på vilket sätt anser du att New Wine leder kristna vilse???

 • Stefan Swärd

  Alert,
  oj då, nu är jag fortfarande på Almedalsveckan och jobbar 14 timmar per dag, så jag hinner inte svara, ska försöka återkomma närmaste dagen eller dagarna,
  hälsningar
  Stefan Swärd