Historiskt

Stockholm grundades av Birger Jarl 1250 (tror jag)

Gustav Vasa klev in i Stockholm 1523.

USA bildades 1789 med George Washington som förste presidenten.

Svensk-norska unionen upplöstes 1905.

Filadelfiakyrkan invigdes 1930.

Hela världen gladdes när andra världskriget var slut i augusti 1945 och galningarna gav upp.

Patrik Sjöberg slår världsrekord i höjdhopp 1987 på Stockholms stadion med 2,42.

3 april 2014 började mitt lilla barnbarn att krypa för första gången. Med kraftfulla, resoluta rörelser, med snabba golvförflyttningar.

Mänskligheten framskrider, världshistorien formas.

Man förundras.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Ulrika

  Minns när du berättade här på bloggen om den dramatik som uppstod i samband med födseln. Hur ”världen stannade upp” i känslan. Tänk att det fick gå så bra. Lätt att glömma efteråt hur oerhört tacksamma vi ska vara över din älskades fram(kryp)steg.

 • Birgit Hedström

  Det är mycket sanna och tänkvärda ord i det du skriver Ulrika!! Ibland kan jag själv komma på mig med att jag bett och bett för något, och ändå kan jag glömma bort att verkligen tacka Gud när jag ser Hans ingripande i situationen.

  Önskar dig allt gott ifrån Herren! Det står i Jak 1:17 att ”Allt det goda vi får och varje fullkomlig gåva är från ovan och kommer ner från ljusens Fader, hos vilken ingen förändring sker och ingen växling mellan ljus och mörker.”
  Han är hi
  Birgit

 • Lennart

  Var det inte i maj 1945 som den tyska kapitulationen undertecknades?
  Eftersom det var en kapitulation och inget fredsavtal, så tog kriget inte slut då utan fortsatte i annan form. Även om vapnen tystnade, håller de allierade (läs media och underhållningsbranschen) än idag i gång sin krigspropaganda och demonisering av förlorarna.

 • Daniel Holmgren

  Du har en bra blogg Stefan, och den behövs. USA:s deklaration om frihet och också, som jag förstår dess konstituerande som nation skedde 4 juli 1776 och inte 1789 (du tänker kanske på franska revolutionen?) George Washington var mycket riktigt dess förste president. Mvh