Predikan om kristen sexualsyn

Har idag vandrat med barnvagn i Vigelandsparken i Oslo, bebisen sov hela tiden, så jag kunde förbereda min predikan för i morgon.

Elimkyrkans månatliga celebration klockan 16.00 i Korskyrkan Stockholm.

Ska i morgon ge undervisning och vägledning för de troende om en kristen syn på sex och samlevnad. Utgår från 1 Kor. 7:1-9.

Frågor som tas upp är bl.a.

Hur kan man undvika i ett troget och med inriktningen ett livslångt äktenskap, att inte attraheras av andra än den man är gift med?

Hur ska kristna kunna undvika nätporr?

Grundsynen på hur sexualitet hör ihop med trogen förbundskärlek.

Hur ska singeltillståndet hanteras i kristna församlingen.

Hur ska man förhålla sig till varandra innan man gifter sig?

Kristen syn på onani?

Hur bevara attraktionen och känslan i ett livslångt äktenskap?

hur ska vi relatera till varandra i församlingen, kan karismatisk förbön och kramande bli erotiskt?

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • ps23enkristen

  Tack för du tar upp detta ämne och dessa frågor…Och ber dig Gud du ska få leda oss fram till din hela sanning om , som om tron och livet överhuvudtaget ? Helt bara som du vill så det blir till din välsignelse och frid med dig gode Gud, och genom blott dig och din nåd och sanning och kraft och vishet i den Helige Ande ? Genom honom hjälparen som ska hjälpa oss fram till hela sanningen om allt? Och som det står skrivet i Guds Ord bibeln bara gode Gud min Fader i himlen, och allas vår Fader i himlen genom tron på dig Gud och din nåd och sanning och frälsning ? Hjälp oss med det och allt , och detta ämne så vi kan tro dig Gud ,och vill det, och lär och vänjer oss till genom livet ,som du vill genom din frid ,och till, med dig gode Gud i Jesus namn,amen … Frid Ronny ps 103

 • Anna

  Hej! Går den att lyssna på någonstans? För oss som bor i andra delar av landet?

 • PeJohansson

  Den senaste tiden så har det tydliggjorts från pingsthåll att sexuella trakasserier inte på något sätt tolereas på arbetsplatsen, vidare framgick det tydligt att den som utsätts för detta skall betraktas som offer och utövaren som förövare.
  Det är i skenet av pingst förhållningssätt intressant att ta del av EFK´s syn på nätporr (som ju nämns i blogginlägget) , konsumtion av sexuella tjänster på nätet och IRL.
  Dels ingriper man inte alls i dessa företeelser, för det fall någon utnyttjar tjänsterna kallas det brustenhet i sexualiteten.
  Vad är det jag inte ser i detta som innebär att om någon, möjligen inspirerad av övningar med nätporr, blir närgången på arbetsplatsen inom pingst då är han/hon en förövare, men om någon konusmerar nätporr och fördjupar sig i relationen med församlingens tonåringar då är han /hon offer! under en brustenhet i sexualiteten?

 • Anna

  Undrar fortfarande…

 • stefanswrd

  Anna,
  I normala fall lägger vi alltid ut våra predikningar på hemsidan, men nu har vi celebrationsgudstjänster i Korskyrkan på grund av att vi renoverar kyrkan, så därför spelar vi inte in dessa gudstjänster just nu.
  hälsn
  Stefan Swärd

 • Anna

  Tack för svaret! Då får jag hoppas på att du kanske skriver ett blogglinlägg om ämnet:)