Spännande dagar med USA-besök

Har nu haft 4 intensiva dagar med mycket möten. Onsdag-torsdag ägnade jag åt Evangeliska Frikyrkans 15-grupp, för pastorer i de större EFK-församlingarna. Vi gästades av Kerry Shook från USA som är på besök i Stockholm tillsammans med sin fru Chris, som har svenska rötter. De hade ett ledarseminarium hos New Life under fredagen och Kerry hade ett seminarium för män i Folkungakyrkan idag och Chris hade ett seminarium för kvinnor hos New Life. Under söndagen predikar de i tre olika Stockholmskyrkor, Folkungakyrkan, New Life och Hillsong.

Fredagskvällen ägnade jag åt Konnekt, vår egen pannkakskyrka som under vintertid håller till vid Slussen.

Shooks vittnesbörd om hur de började en församling i Houston-förorten Woodlands med 8 personer, en församling idag på mer än 20.000 personer är fascinerande. De hade bland annat en dopförrättning nu under sommaren med 800 personer. Även om man arbetar i mycket mindre sammanhang är det mycket lärorikt och inspirerande att få del av denna undervisning. Det är en församling som är passionerat fokuserad på att människor ska lära känna Jesus och bli aktiva Guds barn och efterföljare.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399