Lyssnar på NT Wright

Har haft en hel lång dag med olika möten som gäller Elimkyrkan/Folkungakyrkan. Missade tyvärr NT Wrights föreläsningar i Örebro som jag var nyfiken på. Har nu börjat lyssna via webben.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • sungaMagnus

  Har du länk till webb-föreläsningarna?
  mvh Magnus

 • WO

  Handlade det om ”Nya perspektivet på Paulus” eller annat?

  Just hans ”Nya perspektiv på Paulus” är jag mycket skeptisk till.

  Ska till att läsa hans bok ”Annu bättre”, som iofs handlar om annat(?) (tror jag)

  Läste för länge sen ”Vad sa Paulus egentligen?” men förstod inte så mkt…sen många år senare dök den upp på ”min horisont” då den recenserades på några ställen.
  Det blev att jag skaffade boken ”The future of justification” av John Piper, vilken är en sorts replik på nyss nämnda ”Paulusbok” av NT W, en replik Piper skrev efter att ha haft en rejält omfattande korrespondens under lång tid med NT W.
  Har hunnit en bit in i den, och den verkar mer begriplig trots att den måste läsas på engelska (och mer korrekt vad gäller läran än NT:s Paulusbok)…fick mig även att återläsa den svenska NT W-boken.
  Fortfarande upplever jag den vara väl krånglig så att säga.

  Fattar inte att jag missade att höra NT W när han nu var i närheten…

 • Tobias
 • Ulrika

  Jag hänger ju inte med på det engelska men jag har börjat förstå ur det lilla svenska perspektivet att Paulus är en riktigt besvärlig typ. Först är han sedan barnsben superpåläst i Lagen och som ung vuxen förföljare av de första kristna. Sedan superomvänd av Jesus självt och börjar komplettera Lagen med Nåden. Sedan har han mage att dra fram bland människor med en hand som hela tiden pekar på Kristus. En riktigt besvärlig person.

 • AlmaM

  Dagen hade en sympatisk artikel om honom där han sammanfattar sitt ärende. http://www.dagen.se/insikt/uppstandelsen-ar-a-och-o-for-tom-wright/ Jag tycker han har mycket klokt att komma med. Har aldrig hört honom innan denna föreläsning. Tack och lov kan jag njuta av hans engelska och förstår den. Han har tydligen översatts till svenska och hans populärvetenskapliga texter skriver han under namnet Tom Wright Jesus helt enkelt är tydligen hans senaste bok på svenska. En bekantskap jag vill fördjupa, kanske du också.

 • Micael Gustavsson

  Och jag kan rekomendera hans senaste bok på engelska: How God became king. Och här kommer dessutom en länk där han sjunger om skapelse och syndafall till melodi av Beatles Yesterday http://m.youtube.com/watch?v=Qhfd01ph3c4

 • AlmaM

  Tack! Underbart klipp också=)