Nu börjar semestern

Idag börjar jag semestern, det känns riktigt skönt efter ett mycket intensivt år. Kommer säkert att blogga en del under semestern, även om jag inte är uppkopplad varje dag. Kommer att presentera en nyhet om denna blogg endera dagen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://www.andraget.blogspot.com Andreas Holmberg

  Skönt att inte behöva vara uppkopplad varje dag! ”Endera dagen” låter som en fin tidsbestämning om sommaren. ”Närmare jul” brukar min fru säga. Skulle du helt glömma bort att blogga de närmaste veckorna, är förmodligen ingen skada skedd. Men någon gång i augusti får du gärna börja höra av dej igen ;o)

  Den här bloggen är klart läsvärd, och jag tror och hoppas att ”nyheten om denna blogg” blir mycket positiv. Vill tipsa om August Strindbergs storslagna sommardikt Trefaldighetsnatten http://www.diktarna.blogspot.se/search/label/Trefaldighetsnatten , där han kritiserar talet om ”kyrkoårets helgfria del”. Sommaren själv är en helg, som varar i måna´r, skriver Strindberg.

 • uffe l.

  Jag tycker att du ska låta bli att vara uppkopplad över huvud taget under semestern. Kan du inte låta bli har du blivit beroende.

 • Birgit Hedström

  Det är så rätt det du skriver Uffe l ang. beroende…Jag tex som börjat så att engagera mig ute i cyberry
  mden på sistone har sååå svårt att låta datorn vara …

  Uffe l, är du den Uffe l som jag samtalat med häromdan på en annan blogg? :-)

  Birgit

  avs

 • uffe l.

  Jag brukar kommentera Tommy Dahlmans inlägg ibland, så det stämmer nog. Försöker låta bli att engagera mig för mycket i cyberrymden, det tar så mycket energi och man kan bli helt uppslukad av det. Men ibland är det svårt att låta bli. 😉

 • Birgit Hedström

  Okey! Då e du ändå Uffe L? (stort L på den bloggen ;-). Va kul Uffe! Kan inte riktigt ta på vad det e men jag gillar dig :-). Du e inte Uffe
  på Dahlmans blogg eller hur?

 • Robert Lindberg

  Trevlig semester!

 • uffe l.

  Nej, jag är Uffe L.

 • Birgit Hedström

  :-)

  /Birgit

 • Birgit Hedström

  Uffe, jag hoppas du inte tycker jag är en urkonstig typ nu…men jag bara känner så starkt (fattar verkligen om du tycker jag e weird…!), jag vill bara säga att Jesus älskar dig så oerhört mycket! Just den DU är precis just här och nu,
  mitt i den situation du har och lever med/i. Om du har hört. folk säga nåt annat till dig så stämmer inte det! Du kan inte göra ett endaste dyft för att Han skulle älska dig mer än Han redan gör. Du är totalt genomälskad helt enkelt för att du är Uffe. Rakt upp och ner. Punkt och slut! Han känner dig helt igenom, och Ha vet vad du gått igenom/går igenom.
  Du behöver absolut inte besvara detta på nåt sätt! Jag har aldrig skrivit så här till någon på em blogg förut och tror inte

  Birgit

  ad än du gått igenom

 • uffe l.

  Det är ok.

 • Ulrika

  Ja, nu har alla semester…

  Och alla är så glada o fina..

  Och nu är alla en Jesus…

  Så träffande text av Winnerbäck angående verkligheten i och utanför församlingarna idag.

  http://www.youtube.com/watch?v=By3SLkjK1nw

 • Birgit Hedström

  Ulrika, min kära vän!! Precis som du och jag redan konstaterat för varann, så e nog andemeningen just att göra smått parodi på det självcentrerade samhället vi lever i och synnerhet då inte minst i massmedia. Hurra vad jag e bra! Jag e såå bra! Se på mig! Sånt perfekt och fantastiskt liv jag och de mina
  har!! Hurra för mig och mitt! Se på mig! (så ser du en sån FANTASTISKT lyckad person. Superbra e jag! )
  Ååå, vad många vänner jag har på Facebook!!! Hur många har du då?

  Kram Ulrika!

  Birgit

 • Birgit Hedström

  Vill bara tillägga att denna jämförelse tex på Facebook, hur många vänner man har och så slår hårt mot inte minst unga tjejer, många mår dåligt för att man inte själv har så många ”vänner”, för att man inte har så hippa kläder som man anses via modebranschen att man bör ha för att visa att man faktiskt hänger med i hur det ska va. Och trycket på att ha den perfekta kroppen…ch för killarna inte minst gäller förstås att ha den senaste smarta fånen som helst kom ut igår ellermöjligtvis dan innan…

 • Ulrika

  Ja, och när han sjunger ”nu är alla en Jesus” tänker jag på hur uppfattningen ”att nu finns det inga syndare mer”, utan vi kan alla frälsa…..oss själva och varandra….

  Facebook är ingenting för mig. Det finns endast en som jag e-postar med dagligen (i princip) och du vet vem:)

 • Birgit Hedström

  Precis, exakt! tron att vi är syndare som behöver frälsas? nej, nej, det synsättet e på väg bort, tyvärr även inom kristenheten i vissa fall… Men även fast synden håller på rationaliseras bort så är det ju inget som hindrar tron att vi kan frälsa både oss själva och även andra för det…

 • Ulrika

  Nej just det!

  Först bestämmer vi själva vad som är synd och sedan frälser vi oss själva från det. Det blir väl bra?

 • Birgit Hedström

  Mitt i prick Ulrika! Ytterst logiskt och genomtänkt, allt faller nu på plats så att säga…

 • Ulrika

  Ja, och det som inte faller på plats kan vi lirka och trixa lite med efter våra egna tyckanden och upplevelser så att det känns bra.

  Ska vi hålla på länge till?