Jesusmanifestation 17 maj 2014

En intensiv vecka på Gotland och i Almedalen närmar sig sitt slut. Den kristna närvaron på Almedalsveckan är numera bred och omfattande. Det känns bra.

Noterar utifrån debatten som visades på denna blogg, det är svårt att komma överens om inställningen till islam. Tyckte att Stefan Gustavsson ställde högst relevanta frågor om att det finns inslag i muslimska religionen, bl.a. som gäller förbudet mot att lämna islam som religion, som det finns all anledning att kritiskt granska.

Man måste kunna kritisera idéer i en religion utan att därmed döma ut alla muslimer. Man måste kunna kritisera totalitära och fascistiska tendenser utan att klassas som islamofob.

Sammandrabbningen Weiderud-Gustavsson påminner starkt om sammandrabbningen i vintras då tre forskare kritiserade oss i Evangeliska Alliansen, just i inställningen till islam.

En nyhet. Det är klart att nästa års Jesusmanifestation blir lördagen den 17 maj 2014, som vanligt i Kungsträdgården. Det blir kul för alla norrmän i Sverige, fira både Jesus och Norge på samma dag.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Nils

  Och ett försök till unionsåterförening…

  17 maj med återupprättad unionsflagga – det vore nått… men gissar att norrmän i exil föredrar Karl Johan denna dag.

 • Stefan Swärd

  Nils,
  kan tänka mig det. För norrmän är 17 maj en helig dag.
  Stefan Swärd

 • Edderf

  Nästa år är också inte vilken 17 maj som helst…det är också 200-års jubileum för antagandet av Norges grundlag, självständighetsförklaring och kungaval i en reaktion mot freden i Kiel där Norge blivit svenskt. :-)