Direktrapport från New Wine-konferensen

New Wine-konferensen i Stockholm är nu inne på sin tredje dag. I eftermiddagspasset har Randy Clark undervisat om hunger efter Gud, Andens utgjutande, om betydelsen av att ständigt förnyas i den Helige Ande. Har berättat olika exempel från hans egen livshistoria. Alla 500 ledare på plats har fått personlig förbön, och hela kyrkan är fylld av lovsjungande och bedjande människor, en del ligger på golvet, andra är djupt ihopsjunkna, en del står upp med upplyfta händer, andra i stilla förundran inför Gud, andra starkt fysiskt berörda av Guds närvaro. Känslorna och uttrycksformerna varierar men vi är nog alla överens om att Gud själv är här, och Anden är utgjuten. Är glad över att se en hel del EFK-pastorskolleger på plats kraftigt berörda av Guds Ande.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Christian

  Härligt!

 • Vaktpost
 • Berndt Isaksson

  Tack till Vaktpost för länken som visar vad slags andlighet som manifesteras i New Wines konferenser.

  Mvh

  Berndt

 • Jonas Rosendahl

  En tyckare om det mesta verkar det som på den hemsidan, tillome Jesusmanifestationen är ett spektakel enligt tyckaren.

 • WO

  @google-9b9c621ffc425fa20bd64c5dfd09e2cc:disqus

  Han motiverar inte helt otydligt VARFÖR han ser problem med (Jesus)manifestationen. Visst låter det kärvt, men begrunda lite mer..det är främst RKK som är problemet. Kan jag mycket väl hålla med honom om.

  Angående helheten i mycket av det som sker inom kyrkan, i synnerhet men inte enbart, den evangelikala, kan du ju lägga 2 timmar på att se denna film:

  http://bibelfokus.se/rick_warren_exposed
  Om 50% skulle stämma, vilket vore en underdrift, så är det väldigt allvarliga tider vi har framför oss.
  Läs ”Faith Undone” av Roger Oakland därefter, du som (av det jag läst i nyliga stora bibelsynsdiskussionen på denna blogg) är en lätt konservativ teologistudent borde verkligen ha den boken läst.
  Mvh

 • Jonas Rosendahl

  Den där boken du tipsar om ska jag definitivt kolla in. Tack för tipset.

 • Vaktpost

  Nu frångår vi ämnet men inför förra årets manifestation tyckte läsarna följande:
  http://www.bibelfokus.se/question_5

 • Birgit Hedström

  Adlibris säljer böcker av Roger Oakland till ett bra pris. Har själv beställt två böcker idag, blir spännande att läsa! Av det som jag har läst av/om honom på nätet så verkar han vara en ”sund” (lustigt uttryck…) person.
  Birgit

 • WO

  @Birgit H:
  Ja, sund är han absolut, Roger O. Och öppen för helande och så är han också, ingen förmekare av vad Gud kan göra idag, eller av Den Helige Andes betydelse för oss.

  Jag läste först Roger Oaklands ”Faith Undone” hos Elvor och Janne Ohlin, på deras hemsida finns den översatt, (förkortad och kommenterad)
  Det stod snabbt klart att jag måste läsa den ”på riktigt”. ALLA borde läsa den. Nyss har jag också läst hans självbiografi, om hur han som ung och färsk på universitetet kom att luras in i evolutionstron och tappade sin kristna tro. Han blev själv lärare i biologi och mycket enveten, liksom hans egen lärare varit gentemot honom, i att studenterna måste fatta att det är så det ligger till. Sedermera kom han att börja tro på skapelse igen, men nu pga att han ”på egen hand” insåg att evolutionen var falsk, och genom detta kom han sen att återfå sin kristna tro. Han såg också det klara sambandet mellan new age och evolution (människan kommer att bli en all ”högre varelse” med tiden etc, som New Age lär)
  Han upptäckte när han återkom till kristendomen hur mycket av New Ageideér som börjar tränga in i alla kyrkor, men särkilt evangeliska/evangelikala och i pingst-sammanhang på olika sätt. Det var upprinnelsen till det som blev ”Faith Undone”-boken.
  Han har haft det svårt privat, förlorat 2 barn, varit mycket sjuk en period på senare tid, men kom igen och fick hälsa för att kunna jobba för Gud ännu ett tag. Driver flera barnhem i Burma och på något mer ställe. En mycket inspirerande bok: ”Let there be light”, utgiven på Lighthousetrails.com-förlaget även den.

 • Birgit Hedström

  Hej WO! Det är precis de två böckerna jag beställt :) ”Faith undone” och hans självbiografi.
  Var välsignad i Jesu närhet!
  Birgit

 • WO

  @Birgit H:

  Aha, vad bra för dig…du kommer att förstå varför jag starkt rekommenderat läsning av de böckerna. Nog skulle jag sätta Faith Undone som viktigast, men att få lite bakgrund om hur den så att säga kom att bli skriven var också bra.

  Just att den (FO) tar ett så brett grepp om ämnet den behandlar och ändå har med så mycket detaljer gör att det måste ses som ett gediget verk av Roger Oakland. Det är verkligen ett mycket brett spektrum av läror/läroströmningar/ny-läror samt gammal katolicism som är på väg in, och redan inne, i våra församlingar.

  Därför bra med en bok som visar på just bredden, att det inte handlar om någon entaka ”modelära” som poppat opp, utan en flod av parallella ”inflöden”, så det blir tydligare och lättare att inse vad som faktiskt sker mitt framför ögonen på oss.

  Jag skulle verkligen önska att FU-boken kunde ges ut i sin helhet på svenska, så den kunde bli spridd och läst av så många fler.

  Även om många kan engelska så blir det så att de tycker det känns lite trögt kanske att läsa om såpass djupa saker teologiskt på engelska, undantaget skulle väl vara de som till vardags brukar läsa mycket på engelska. Dock, har man bara hygglig engelskläsningsförmåga är den inte så svårläst egentligen. Vissa ord som kan vara ovanliga/svåra för en del gör att en rejäl engelsk-svensk ordbok är bra att ha, annars inte så svårt skrivet, jag tycker själva språket i boken är lättflytande.