Reflektioner söndag kväll

Har varit på två gudstjänster under söndagen, i Elims svenska 11-gudstjänst då Martin Wärnelid höll en utmärkt och utmanande predikan, höll sedan predikan i EFK:s latinamerikanska Stockholmsförsamling Iglesia Icthus, en församling jag själv har varit med om att grunda och bygga upp ifrån scratch. Började med 3-4 personer och är idag ett par hundra personer. En mycket vital församling.

Utmaningar av mer offentlig art kommande vecka blir torsdagskvällens debatt i Uppsala Missionskyrka om himmel eller helvete. Kommande söndag predikan då Elim möts för en gemensam gudstjänst, då både våra förortsförsamlingsplanteringar och internationella församlingar kommer med.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • http://www.gunnelsplats.wordpress.com/ Gunnel Bergstrand

    Undrar just varför ingen teolog vill svara på enkla, raka frågor från oskolade. Teologer svarar varandra i det oändliga och jag undrar bara över dessa två läror, som Stefan Swärd förespråkar å ena sidan och Torsten Åhman å andra.
    Det som är dött och utan förbindelse med Jesus i stammen brinner upp i elden efter Guds dom, som jag fattar det men var står det att omedvetna om trons lära kommer att brinna i evighet i Satans helvete? Den elden är ju till för Djävulens anhängare men alla människor har inte varit aktiva motståndare till Jesus som Guds son.