Drabbad av elstöt i riksdagshuset

Mitt liv har varit ganska dramatiskt senaste fyra månaderna. För fjärde gången på fyra månader fick jag idag åka till akutmottagningen, efter att ha drabbats av en elstöt i riksdagshuset, i samband med Evangeliska Alliansens styrelsemöte. Det var något elfel i rummet där vi möttes och när jag skulle sätta i min datakabel i eluttaget blixtrade det till ordentligt. Efter koll med EKG på sjukhuset visade det sig att jag var helt oskadd. Förra gången jag var på akuten, var för 6 veckor sedan var då jag fick en stor is- och snöklump i huvudet.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://www.andraget.blogspot.com Andreas Holmberg

  Det är väl inga attentat, hoppas jag? Det här liknar betänkligt vad Sherlock Holmes utsattes för i sin kamp mot doktor Moriarty. Skenbara olyckshändelser som hela tiden hotade hans liv. 

  Nä, det är skönt när det inte är någon direkt ondska inblandad, bara slarv med istappar och elledningar. Vi får se det som vanliga ”enkla” prövningar som Herren låter släppa fram. Hit men inte längre. Allt till Guds ära – ungefär som det som drabbat Göran Skytte de senaste åren.  

  God återhämtning önskas dej och hoppas att styrelsemötet gick att genomföra trots allt.

 • Wildwest63

  Om man nu är karismatiskt troende kristen och Bibeln dessutom predikar att det inte bara finns goda änglar så är jag benägen att se detta som onda andemakters attacker. Det betyder egentligen bara att man är på rätt väg. Den som inte irriterar underjorden kommer varken märka av något eller till slut ens tro på att onda andemakter existerar. Den som står upp offentligt och strider för rätt o sanning, ja, det går naturligtvis inte någon obemärkt förbi.

  Men vi kan vara trygga i Guds händer och Jesus sitter – fortfarande – på tronen och har all makt i himlen och på jorden.

 • http://www.facebook.com/people/Ronny-Andersson/1655618727 Ronny Andersson

  Tänk om det är så att när vi går in på fiendens områden, och gör sånt inte Gud vill,och inte hör på hans varningar , kommer diverse atacker också … Gud fostrar ju och tucktar oss också, för att lära oss vägen, och för att  vi vill göra som vi vill ,och gör med, och att det ska vara som vi vill och inte som Gud vill…Jag har själv fått gå igenom mycket…Och jag har felat en hel del med , även om tron och trohet …Heb 12-13 ,och Jakobsbrev är rätt tydllig i  frågan om fostran och tucktan ,och om tro, och bönnesvar, och prövningar, och förlåtelse, och helande och välsignelse , och även Galterbrevet och kapitlen 4-och 5 och hele det brevet med  …Men det har ju sen länge funnits nån sorts hållning inom kristenheten, att inte tucktar Gud …Och pekar man på de  ställena i bibeln som står i Nya testamentet om det … Är det som en kristen är blind ibland, eller inte ser ,eller vill se, och höra sanningen ,eller är för lite, eller fel undervisad i Ordet och om den sunda läran  …Vi kristna ska ju vara Jesus lärjeungar och vittnen genom hans kraft och vilja och nåd och sanning efter Guds Ord bibeln. med en tro som är verksam genom kärlek och som en ny skapelse i tron på Honom …Och inte leva och tjänna för vår skull och i egen kraft och efter egen vishet..Eller förkunna en annan Jesus och ett annat evangelium och budskap och frälsning och tecken och under och mirakel och väckelse utifrån…Fåren känner ju igen Herdens röst säger skriften med ,och främslingars röster flyr de bort ifrån. För de känner inte igen främlingars röster Jhon 10…

  Men i Svensk kristenhet har det ju blivit verkar det som, men jag kan ha fel ,kultur att kompromissa med Ordet och världen och människorna och oss kristna…Men det verkar vara världsvit så med…Så vi behöver ju inte skämnas som de enda kristna och kykorna och kristna leddarna som har det så eftersom det förekommer i hela världen … 

  Så mitt råd är till oss alla  och mig är , lär er att lydda Gud mer än människor …Och älska tuktan för det räddar ditt liv på kort och lång sikt och för evigt…Och jag brukar tänka på att ingen kunde skada Jesus Herren, och vi kristna är ju hans lärjeungar genom tro av bara nåd från Gud …Förän Guds tid var inne, att offra Jesus Herren till försonning med Gud, och alla ,och varandra, och oss själva, och vårt liv och livet…Och  Guds Ord tron, och Guds församling, och kristna sammanhang ,och angående tro och tvivel och otro ,och san tro  och villfarelse, och lögn, och trohet mot Gud och Guds Ord och vilja och nåd och sanning om allt som Gud vill, genom Guds kraft som ger oss mod och ödmjukhet och självbehärskning för Guds vilja…Etc men det verkar ju inte var det mest populära alltid… Jag bruckar ta med ps 103 i minna kommentare  och påståenden  till kristenheten och mig, med tanke på det…För Gud är ju barmhärtig , när vi vill ha hans barmhärtighet och lära, Frid

 • http://www.facebook.com/people/Ronny-Andersson/1655618727 Ronny Andersson

  Jag tillönskar dig och alla och mig själv, god hälsa och lung och ro och liv och övernog med Gud i Herrens frihet .Genom Guds nåd och sanning och kärlek och  kraft bara  .Och Guds frälning /räddning genom tron och Guds nåd och sanning och Herrens välsignels och frid med Gud, för eller senare… Och nu och  för tid och evighet och livet och Herrens trygghet och säkerhet .Och Guds församling och kristna sammanhang.. Och skydd emot ,och frälsning från djävulen och lögn och villfarelse, och allt ont, och fruktan ,och förkastelse, och allt elände, och lidande och  oavset skäl …Men bara som Gud vill ,och på hans viss ,och på hans rätta vägar…Och omvändelse från våra vägar och tankar till Gud och hans vägar och tankar som Gud vill ,och om allt, även om det han inte vill: Så vi kan förstå hans nåd och sanning om det hela, och att hans vägar och tankar är så mycket högre än våra som himlen är över Jorden…Så jag vill ingen  nåt ont ,eller livet och Guds församling, eller pecka ut nån ofentligt ,och såra och skadda och skräma eller raljera om…

  Utan bara att vi ska komma till insikt så vi kan tro sanningen, och på Gud och Ordet genom hans nåd och sanning ,och bli, och förbli frälst ,och få komma till Gud till himlen och få ro med Gud …För inget kan skilja oss från Gud och Guds kärlek i kristus Jesus vår Herre…Så det finns hopp…För i inget annat namn under himlen finns frälsning än hans…Och som Palus i 1 tess 5:19-23 ,vill jag uppmuntra , er, och önskar jag att vi alla kommer till insikt, om Guds nåd och sanning om tron, och frälsningen och livet, och allt, och till tron på Gud och Guds vilja…Och om vad som verkligen är att vara kristen, och ett kristet sammanhang, eller en församling, efter Guds Ord bibeln blott…Och som det står skrivet i nämda löfte från Palus : 1 tess 5:19-21 Förkasta icke profetiskt tal, men pröva allt ,och behåll vad gott är…Även det jag har sagt förstås och påstått…Och Palus menade säkert sitt brev med ,då till Tesalonikerna… Gud välsigne er alla och Guds frid !!! Har jag felat nu , förlåt…Frid Ronny…1kor 13 Kärleken förgår aldrig och ps 136:1 Guds nåd varar evinnerligen…

 • Ulrika Jansso

  Det är väldigt arbetsamt när hälsan drabbas men om man får ta sig igenom finns det ofta någonting att lära. Blev nyligen kallad till en ”kompletterande” undersökning hos mammografin. Oron var givetvis stark och omskakande men gjorde att jag började be högt tillsammans med en annan människa igen. Och återigen få känna hur det är att bäras av Gud på det sätt som bara Han kan. Någon kanske har märkt att jag gnäller mindre nu? Eller över bättre saker att gnälla om?

  Tro nu inte att jag kan be som en partypastor. Jag tänker och känner efter vad jag önskar mig. Säger det rakt ut på det mest torftiga sätt, i jämförelse, min vän säger ”ja” vilket jag tolkar som amen och sedan går jag till min arbetsplats.

 • Christian

  Chockerande…!

 • Birgit Hedstrom

  Vill bara tillönska dig Ronny Jesu underbara frid! och att hela du ska få vila i tryggheten att Jesus älskar dig så oerhört mycket, och du är hans. Inget/ingen kan rycka dig från hans hand! Han gläder sig så över den kärlek du har till Honom och hans ord, och över att ditt hjärta så sträcker sig till Honom! över att du uttrycker välsignelse över dina medmänniskor i dina bloggkommentarer.

  Birgit

 • Birgit Hedstrom

  Jesus älskar dig jättemycket Ulrica! har absolut märkt en positiv förändring över hur du nu som du skriver ”gnäller” mindre(gillar eg. inte det ordet, men använder det eftersom du själv skriver det ordet) och gör du det är det över tycker jag befogade saker. Underbart när man förändras inifrån på ett positivt sätt! det behöver vi ALLA göra på olika områden i livet. INGEN e perfekt, inte en enda! vi är alla i ett växande, och härligt när människor faktiskt också kan vara ärliga med det och VILJA ha förändring! När man går igenom särskilt tuffa saker i livet vad skulle vi göra utan JESUS?? vi får verkligen kasta oss på Honom, får kasta våra bekymmer på Honom, och när vårt livs båt hamnar i en hemsk storm, vågorna hotar att vräka sig över oss och det känns som att båten e på väg att kapsejsa så finns ändå Jesus med oss i båten. Han går igenom det vi går igenom tillsammans med oss, Han har vårt liv i sina händer och Han har läget under kontroll. Han vill  låta oss känna trygghet under alla omständigheter. Vi är hans för evigt och i Hebr 13:5 läser vi ”…Gud har själv sagt: Jag ska aldrig lämna dig (Ulrica), eller överge dig”.
  Jag ska be för dig.

  Birgit

 • Birgit Hedstrom

  Haha Ulrica! låter jättekomiskt ditt uttryck ”partypastor”! visste inte att det fanns såna… ;D det lät lustigt! får se om jag lånar det nån gång… men vet nog inte i vilket sammanhagng det skulle kunna vara… ;D ;D

  Birgit

 • Birgit Hedstrom

  Hej Ronny!
  jag antar att du inte menar att det Stefan varit med om av olyckor på senare tid skulle vara tecken på att han gör sånt som inte Gud vill och inte hör på hans varningar osv.? att Stefan igenom dessa saker tuktas av Gud? Det tror i alla fall inte jag är fallet.
  Visst kan vi bli tuktade av Gud, men det tror jag betyder att Han tuktar oss genom att tillrättavisa oss genom sitt ord när det behövs, Han kan peka på sådant som inte behagar Honom i våra liv, och även fast det på ett sätt kan ta i vårt ”kött” så förnimmer vi ändå hans kärlek och mjuka hjärta gentemot oss. Han agerar aldrig i hårdhet eller grymhet mot sina barn.

  God bless!

  Birgit

 • Birgit Hedstrom

  Hej Ulrika!
  upptäckte att jag skrivit Ulrica med c…
  vet ju att du heter Ulrika med k 😉

  Birgit

 • UlrikaJansso

   Tack älskad syster känd av Gud (och lite av mig)

  Kan verkligen ´bara´ stämma in i det du säger. Vilken klippa Han är när vi sjunker.

  Provresultatet föll väl ut för mig men jag kan verkligen förstå vilken ångest som dessa kvinnor passerar och givetvis än mer om man får ett svårt besked.

  Det som fastnade på röntgenplåten i mitt fall var en godartad sak som den underbara vården fick bort på några minuter. Jag låg på sidan med armen över huvudet som en grekisk gudinna framför 3 män (faktiskt) varav en stack in en nål rakt genom ena bröstet-kändes ingenting, och strax hade han sugit ut saken.

  Varmt tack för bön. Ibland kan jag som sagt tro att vi behöver prövas (tillåtas att saker sker) för att komma ihåg bönen. Det är inte alltid så men jag kan se det som ett alternativ till varför arbetssamma saker ibland får ske.

  Ulrika

 • http://www.facebook.com/people/Ronny-Andersson/1655618727 Ronny Andersson

  Birgita Hedström tack för din kärlek och omtanke, om Stefan,  och oss alla, och mig ,och livet, och tron på Gud, och Ordet och Guds  nåd och sanning och frälsning/ räddning och Guds kristna sammanhang ..Jag repektera Stefan Swärd väldigt mycket, för han bjuder på sig själv på bloggen, och är öppen och social..Och delar på sitt kunnande om tron och annat… Så vi vanligt folk kan förstå också ,och lära ,om det de lärde lär om och vet , och diskuterar också… 

  Istället för att de skjuter högt över huvudet på  folk …Och styr som det bäst känner för det, inom Kyrka, och stat och samhälle, och vetenskap , och i andra sammanhang, och i arbetslivet … Och ser till sitt eget bästa och sinna favoriter ,som gynnar deras intressen och egen vinning …Som brukligt är , och varit mest sen urminnes tid ,som det verkar se ut i histiorien och samtiden…

  Och inte ger redskap och hjälp till folk att kunna tänka och lära och förstå och tro, och  välja väg till att kunna klara oss själva, och vårt eget liv, på lämpligt vis, och  för våra familjer, och med människor, och livet och miljön, och den sociala miljön, och våra kristna sammanhang …Och om de gjort det, och gör det,så mest bara ,eller förekommande  ,efter deras oprövade  uppenbarelser,  och efter deras förutbestämda ideer och ideal  visionner och projekt . Som ofta  inte ens fått prövas och ifrågasättas … Och som ibland ändrar på livets föruttsätningar  och samhället och församlingens och synen på tron på Gud och Ordet bibeln , och privat livet, och familjeförhållandenna, och om Guds vilja … Ibland på ett bra vis, och ibland på ett mindre bra vis, och emot Gud och Guds Ord och vilja

  Och ibland så man bara fått  buga och tacka  och ta emot ,och utan att få ifrågasätta och få insikt …Hur rätt eller   fel , eller orätt  och skadligt omännskligt, det än kunnat varit ibland, eller om de skulle kunna vara… När frågorna och bekymmren radat upp sig, för en människa eller ett mänskligt sammanhang …När man inte gett sann kunskap,och rätt möjligheter eller gjort tillgänglig  för allmänheten och enskilda  ibland… Så vi stått  utan klarhet och sanning och fackta och insikt och föruttsättningar … Att kunna sätta oss in i deras planner och motiv och visonner och projekt, och välja,  att kunna gå vidare om livet och tron som Gud skulle kunnat velat …Fast det många gånger berör vårt privata liv och familjer och släkt och vänner och arbetsliv och ekonomi…Och tron på Gud och Ordet och Guds vilja och vår Kyrka och församling och kristna gemmenskap … Som man ibland  , pågrund av brist på bättre kunnande, eller ren ohederlighet ,och brist på medkänsla…Handlat orätt och bristtfälligt ,och ibland rent obarmhärtigt mot människor och folk och livet och Kristna och även ledare och ansvariga  och Herrens tjännare och även jag och vi alla är ju skyldiga till våra felsteg …Och undanhållit Guds nåd och sanning om ,eller för man varit okunnig om …Och därför tog jag upp det jag gjorde  för jag vet att det är högt i tack på Stefans Swärds blogg, Och  för att han är ärliga och  ödmjuk och modig  och trygg och förnuftig i Gud ofta, om inte alltid, som ingen annan är heller .Men  vågar ta i dom hetta potatisarna ibland ,och  förstås igenom Guds nåd bara, vem skulle annars klara det .. På ett gott och behagligt och tryggt vis om möjligt… Och jag tog upp detta ,för jag ville veta sanningen i min bristfällighet…Men det var nog fel tillfälle då han varit så svårt prövad ,och oförståndigt av mig… Förlåt alla ,och främst Stefan Swärd, och allra främst Gud …Och giv din nåd med din ro och gör allt väl Gode Gud i Jesus namn ,amen Herren är vår frid… Ronny ps 23 ( Har inget mer att tillägga, Har svårt för att fatta mig kort. Men jag är färdig nu) 

 • http://www.facebook.com/people/Ronny-Andersson/1655618727 Ronny Andersson
 • Birgit Hedstrom

  Va underbart Ulrika att det bara var bra med dig!
  Tack Jesus! :)

  Ps. min syster och jag har haft så roligt ikväll över ditt uttryck ”Partypastor”, detta måste helt klart föras vidare till övriga mänskligheten ;D

  Bless! Birgit

 • Birgit Hedstrom

  Ronny, Guds frid till dig! han förlåter oss så gärna, Han ser ditt goda, uppriktiga hjärta, och älskar dig helt obeskrivligt mycket!!!

  Guds goda hand över ditt liv Ronny!

  Birgit

 • http://www.facebook.com/people/Ronny-Andersson/1655618727 Ronny Andersson

  Tack !!!

  Och Gud välsigne dig ,och med sin frid med honom, och trots allt och för tid och evighet, genom sin nåd och sanning och  kraft!!! Och oss alla och livet som Gud vill,och  om ,eller när vi vil det…Och genom tron på honom och hans Ord och vilja och frälsningen och hans församling och om allt… Men som Gud vill blott…

  Och  inget kan skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus vår Herre…Och må det gärna bli så, och helt som du vill också Gode Gud, och trots allt ,och nu ,och för tid och evighet?Och om allt ?Och så vi vill det ,och lär,och att kunna det, med din hjälp , och att vilja det , tills vi gör det till slut? Och blir mottaglig för dig Gud och ditt Ord och din vilja , för det som är din vilja och helt och för tid och evighet?

  Och om  din vilja om det som är  din vilja ,och om det som  inte är din vilja som du vill också? Och vad som är skillnaden?

   Och lär genom livet, och  när vi behöver lär om ,angående något ,och om tron, och upptäcka mer, och få förnyelse, från gammalt, till nytt och helt nytt och det som är fel till det som är rätt ? Ber jag dig Gud om, att vi kommer att vilja det som du vill, för eller sennare med och förstå och tro och lydda dig om på det vis som du vill tillslu också ?

  Och om  tron och frälsningen genom din nåd och sanning och kraft och allmackt bara och kärlek och omsorg genrositet och trygghet i dig Gud , och  om allt som du vill ?

  Och om  din frälsning/ räddning med evigt liv, och bli född på nytt till ditt barn, och om vad det innebär? Som du vill i dig Gode Gud  ? Så vi  tillslut vill det och får komma till dig Gud till himlen efter vårt liv  på Jorden är slut… Och trots allt och enligt ditt Ord och din goda vilja och blir lung och trygg med dig ,och ditt Ord och din goda vilja efter ditt Ord om det hela ? Och ditt löfte i Matt 28;18-20 Missionsbefallningen av dig Jesus Herren Gud, som Fader vill genom dig  blott? Genom din ande  och hans kraft och vishet och vilja  genom honom, den Helige Ande? Nådens och Sanningens Ande och kraft? Hjälparen du bett  Fadern om , komma i ditt ställe, Jesus vår Herre, för att hjälpa oss fram till hela sanningen om allt…Som Fadern vill, och Hjälp oss Gud och fadern med det, och allt, som du vill och till tron och frälsningen och pånyttfödelsen till ditt barn med evigt liv i dig Gud och du i oss, och till  trygg tro på dig och trygg tillit till Gud och fram till hela sanningen om allt om det hela ? Och rätt väg med dig Gud alltid och så att vi kan vilja det? Och gör till slut och för tid och evighet…

  Och så vi ödmjukar oss under dig Gud  och ditt Ord  och din vilja och kraft och får uppenbart för oss, och oss given  och klar ,och din klarsynthet om, genom din nåd och sanning och vishet ?

  Och blir lung och trygg om allt och övertyggad om? Och om frälsningen, och blir frälst och förblir och vill med evigt liv, och får frid med dig Gud genom tron och för gott och för evigt?

   Och om allt ,och precis som du vill? Och lär och vill ,och att vilja, tills vi vill det, nu och alltid, och för evigt…Och blir  trygg och säcker och med en trygg och säker tillvaro och framtid och evig  och församling och tjänst från  för dig och din skull och din ära blott?Och vi  uppfyller missionsbefallning ,och trots allt som du vill?Och blir tacksam och helt nöjd med och  förkrossad över helt som du vill med och vill också, så vi får det med? 

  Och blir lung och trygg om det  hela och dig och ditt ord, och livet och Guds församling, och om tron och enhet ,och din vilja om det hela, som du vill i dig och om allt och vill till  sist och får genom din nåd och sanning och kraft bara Gode Gud? Och genom dig Gud  blott i oss och i dig, och om  det hela? Så vi verkligen vill tro på dig Gud och bli frälst av dig ,och trygg med dig och leva med dig, och gärna helt bara som du vill och med hela livet ?Och vill  ödmjuka oss för dig och stå emot djävulen, så ska han fly bort ifrån oss, som du vill i tron på dig Gud och din nåd och sanning och kraft blott genom dig bara , och trygg och klar om, och med frid med dig Gode Gud, och  om det  hela,bara som du vill och  som det står skrivet i Guds Ord ?Och för tid och evighet , amen?

  Och ransacka vår hjärtan, så ofta det behövs ,och se efter om vi är på en olycks väg, och led oss på den eviga  vägen? Om dig Gud och Ordet, och världen, och djävulen, och synd ,och lögn, och villfarelser,  prövningar, och krämpor och besvär  och bekymmer och problem ? Och  tron och frälsningen och Guds rike, och dinna kristna sammanhang, och om oss kristna och livet och tron i stort och smått och överhuvudtaget? Ödmjukt och behärskat igenom andens frukter och gåvor och kraft och all din nåd och sanning och respekt och integrite  för dig och för nästan och oss själva och livet ? Och Guds Ord och tron, och Guds församling och oss kristna och Herrens tjännare och medarbetare och olicka kristna sammanhang ? Och våra egna och alla och deras liv och livet om allt och oss själva och vårt liv? Helt som du vill och så bådde vi vågar och vill tro på dig och Ordet?Och leva med dig som du vill  och om allt, genom din nåd och sanning och kraft om det hela ,och kärlek som aldrig förgår och generositet och  omsorg och förlåtelse och fortsatta nåd som varar evennerligen och frid med dig Gode Gud och Herrens välsignelse och som vår trygghet och säkerhet…Som du vill trots att vi också kan bli martyrer som kristna ? Så vi kan bli dig trots allt och det igenom allt och in döden och för evigt blott genom dig och som vår ära endast och för din skull bar i Jesus namn,amen.Frid Ronny ps 103

 • Birgit Hedstrom

  Hej Ronny igen! vill bara tillägga att SJÄLVKLART är du fri att precis som alla andra här på Stefans blogg att komma med dina synpunkter, åsikter om olika saker och med frågor och funderingar. Hoppas verkligen inte att det jag skrev till dig att jag inte trodde att de olyckstillbud Stefan varit med om var tuktan från Gud, hoppas inte det på nåt sätt gör att du inte vågar säga hur du ser på olika saker!!!
  din röst och dina inlägg är PRECIS LIKA VIKTIGA OCH BETYDELSEFULLA som vilken som helst annan som yttrar sig här på bloggen!

  Jesus älskar dig!

  Birgit
    

 • http://www.facebook.com/people/Ronny-Andersson/1655618727 Ronny Andersson

  Nej jag lär så länge jag lever på Jorden .Och sen i himlen hos Gud…Hans nåd är alla och mig mer än nog… Gud välsigne dig och Guds frid  för tid och evighet!!! Ronny ps 23…

 • UlrikaJansso

   Tack, den här måste jag skicka vidare. Och jag vet till vem.

 • Birgit Hedstrom

  Ronny, vill bara säga att både Psalm 103 och Psalm 23 som du gett vidare till mig är enormt starka ord!

  Tack för det!

  Birgit

 • Torbjörn S Larsson

  DET KAN BLI SÅ…
  Om man försummar bönen Fader Vår och tror att Gud beskyddar oss utan
  att vi behöver be. I alla fall har det varit så i mitt eget liv.
  Bönen : -Fräls oss ifrån ondo- har inte tillkommit för ro skull, utan är en
  realitet. En andlig människa är alltid utsatt och behöver be den bönen likaväl
  som dom andra sex i Fader Vår.

 • http://www.facebook.com/people/Ronny-Andersson/1655618727 Ronny Andersson

  Inga andra frestelser har mött eder, än som vanligtvis brukar mötta människor .Men Gud ska inte tillåta att ni frestas över er förmåga .Och när han låter frestelsen komma breder han en utväg  därjämte, för att ni ska kunna härda ut i den…Jag minns för tillfälet inte exakt nu, var den versen står i Nya testamentet..Men den säger mig bland annat… Att ingen är oprövad ,och ofrestad ,och att Gud  tillåter det ske , men försöker rädda oss, undan frestelsen…Med en utväg därjämte som vikan härda ut i… Men också får den mig att tänka på att ingen står ju alltid emot varje frestelse utan vi faller för en del av dem med …Och om vi bekänner våra synder så är Gud trofast och rättfärdig , så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet…Så det vore fel att säga att vi inte syndar ibland och det blir konsekvenser av vår synd också… Både av vanliga kristna och vår kristna ledare i våra kyrkor och kristna sammanhang …I tro och lära och liv och handel och vandel…För vem i världen av världens människor, och oss kristna kan säga att vi nån gång under vårt liv under en hel dag inte syndat…I tankar ord och handlingar och det inte skulle blivit några konsekvenser av det…Men Guds nåd är för oss alla  i all bemärkelse oss mer än nog…Om det gäller synd och konsekvenser av eller andra problem . Eller till omvändelse till Gud genom tron på Gud och Guds Ord bibeln och frälsningen… Eller kallelse och tjänst och liv med Gud som Gud vill…Nu och alltid och för evigt…Och varför skulle vi annars också behöva be Fader vår för eller i linje med …Som ju är en bön om det dagliga livet så länge vi lever på Jorden…Och Jesus och de som skulle dömma äktenskapsbryterskan…Sa som svar på deras fråga om hon inte skulle dömas efter lagen och stenas därför  tillsist…Den som är utan synd kastar den första stenen…Och dom insåg att de alla var skyldiga till synd och släpte stenarna och gick därifrån och dom äldste först…Och frågade sen kvinnan var det någon som dömde dig…Och hon svarade  Nej ingen…Och då sa han inte heller jag dömmer dig…Och gå nu och synda inte mer …Och hur många gånger under en dag står vi själva , vi alla människor och kristna i samma sitution…Där  vi är offer och förövare angående olick saker och ting både ock…Så ingen är oskyldig..

  Men det finns ju hopp alltid för, den som tillslut vänder om till Gud att få nåd och upprättelse som Gud vill …Men det slutar Ju inte alltid licka enkelt efter våra syndfall…Och hennes man och hennes, och deras äcktenskap ,var ju förstört ,och ned smutsatt ,genom hennes synd med en annan man…Och man ska vara bra förälskad eller mogen i Gud som kristen… Eller mogen som ännu inte troende, genom Guds osynliga närvaro, utan att veta om det ,och att Gud finns , för att kunna klara en sån sak och att förlåta verkligen och på riktig …Och kunna fortsätta var ihop eller var gifta,  och även om man har barn tillsammans… Som nog Gud skulle vilja,,,Men man får ju se till helheten i vars och en sitution också…För annars bleve det opersonligt och hjärtlöst tror jag…Men syndens lön är döden, men Guds gåva av nåd ,är rättfärdighet till evigt liv…Det är då min erfarenhet och tro..Men jag kan ha fel i någon sak i frågan…För som alla är jag bara en liten  bristfällig människa…Gud välsigne er och Guds frid!!! Ronny

 • Torbjörn S Larsson

  DET ÄR JÄTTEBRA DET DU SKRIVER, MEN DU SKRIVER OM SJÄTTE BÖNEN OM
  HJÄLP MOT FRESTELSER OCH ATT VI ALLA BEHÖVER HJÄLP MOT DEN INRE FIENDEN. Vårt eget kött, våra egna begärelser…

  Den sjunde bönen är däremot mot yttre fiender, sådana som hatar Guds verk, guds barn och allt gott. Det vill säga djävulen själv, onda andar och onda människor. Vi är svaga även där och därför har vår välsignade Herre
  gett oss den här fantastiska bönen som sätter goda krafter i rörelse. Änglar,
  omständigheter och människor skyndar till bedjarens hjälp.

  Va, bra…

 • http://www.facebook.com/people/Ronny-Andersson/1655618727 Ronny Andersson

  Tack för din vägledning och hjälp och tröst och uppmuntran och tillrättavisning Torbjörn …

  Be gärna om du vill för mig och mitt liv om Guds nåd och sanning och välsignelse och förlåtelse och frid med Gud och kraft och goda vilja och tron på Gud och Ordet om, och för att det ska bli som Gud vill som frälst för gott…

  Och särskilt för  min hälsa och mentala och andliga hälsa , och  minna levnadsvannor, och levnads förhållanden  och min fysik och kraft som är dålig efter många års sjukdom och felsteg…

  Jag och mitt liv har inte varit så helt som Gud vill och min sundhet i tron  och trohet och överlåtelse och trygghet i Gud och Guds kraft  till Gud och Guds Ord bibeln i den sunda tron och läran…

  Så som jag förstår och ser på det ,men jag kan ha fel om en del…Men jag vet att det inte  är helt bra med mig och hälsan och min kraft och livet mitt, och min trygghet i tron på Gud.Och mitt omdöme ,och överlåtelse min till Gud och Ordet och trohet mot Gud och Guds Ord och vilja…Och när det gäller dicplin  och karaktär och förstånd och tro hopp i kärlek i Gud … Och minna föruttsättningar är nog inte helt idealiska heller och kanske inte min vilja heller…

  Men Gud hjälp mig så det blir så och så jag får frid med dig Gud, och att stå under din nåd och sannig  och välsignelse och kraft och Goda vilja i tron ödmjukt och behärskat .Som du vill nu och alltid och för tid och evighet.Och så jag får komma till dig Gud när mitt liv på Jorden är slut till himlen. Och vara hos dig för evigt till din ära och för din skull blott eftersom du vill det… Så också jag vill det och får det därför som du vill det gode Gud  i tron   i Jesus namn,amen…

  Och Gud ta också hand om alla i mitt liv ,och allt med livet i mitt liv  så med. , Och gIv din nåd och sanning och hjälp och välsignelse och frid med dig helt som du vill.Och för tid och evighet, även om det jag skrivet och komenterat här och till Stefan Swärd och antytt om … Förlåt det som var fel och i oförstånd etz…Och gör allt väl och om det Gode Gud och för din skull och till din ära och som vår ära blott… För den stolte må ha sin stolthet i dig…Och högmod går före fall och ödmjukhet  före ära .

  Och ta hand så om hela livet och alla ,och hela församlingen ,och helt som du bara vill ,och det står skrivet i Guds Ord Bibeln…Och blott   genom det nya förbundet från dig Gode Gud  i himlen genom Jesus blod  Så de kan bli frid med dig gode Gud som du vill nu, och alltid , och hela livet, och för tid och evighet och om…Och  nu och alltid och för evigt behövs  i Jesus namn,amen … Frid Ronny Jhon3:16-17 , Jhon14:6, ps 23 ,ps 103 och matt 5-7 ,och matt 24, och matt 25.Och  1kor 10 -16 ,och 1kor 13 Kärlekens lov och missionsbefallningen matt 28:18-20 …

 • Torbjörn S Larsson

  Phu, det var mycket att be för. Eftersom det finns något äkta hos dig så kommer det så småningom att tränga igenom det yttre, det besvärliga och det yttre kommer att läggas på plats så att människor kommer att bli förvånade och Gud blir ärad. Det vill säga om du är döpt med i vatten och tar tid med Bibeln.

  Jag ska försöka lova att be för dig i alla fall några månader framåt. Varje morgon ber jag Fader Vår och i tredje bönen; ”Ske din vilja” ber jag för min familj, släktingar, barnens kompisar, och några andra. där kommer du att finnas med Ronny Andersson!

 • http://www.facebook.com/people/Ronny-Andersson/1655618727 Ronny Andersson

  Tack det var mycket snällt…Det jag utrycket ovan är ju också min bön  till Gud, som jag tror att han kommer att besvara på sitt vis med .Som angående allt som Gud vill…

  Gud välsigne dig och Guds frid med Gud och för gott.Som det blir bäst nu och alltid och för tid och evighet till Guds ära och för Guds skull. Som Gud vill i sin nåd och sanning och vishet och goda vilja och kraft ,och angående allt efter sitt Ord bibeln. Nu och alltid och för tid och evighet…Och inget är omöjligt för Gud och alltförmår den som tror  och apcetera Guds nåd och sanning. Om Gud och livet och tron på Gud och Guds ord och vilja om det han vill och inte vill .Genom Honom och hans kraft bara sakarja 4:6,

  Gode Gud hjälp oss så, så vi vill det ,och förlåt våra fel och gör allt väl och inled oss icke i frestelse utan fräls oss från allt ont. För makten och äran tillhör dig i evighet och som du vill för tid och evighet i Jesus namn,amen …

  Ha det bra du, och de dinna…( Jag har alltid nån som ber för mig,så be om du vill bara ,) (Jag är vatten döpt som barn ,och som vuxen med det så kallade troendedopet, inom pingströrelsens, som jag håller före är det rätta dopet i tron på Gud och Guds Ord bibeln) Frid Ronny

  1kor 13 Kärlekens lov:Kärleken förgår aldrig…Och kärleken är en trygg plats att var i och ha och ha i sig…1jhon 4:8 Ty Gud är kärleken…Och kärleken överskyller en mycket av synd…Och  där synden överflödade, överflödade nåden ännu mycket mer Rom 5… Och det omfattar Ju all Guds nåd och sanning om allt..Och  trons villa, och att bli färdig med sinna verk i tron . Och komma in i trons vill som Gud vill…

  När man vill ett steg i taget ,och leva i omvändelse och bättring varje dag hela livet…Och komma till tron en första gång och bli frälst av nåd av Gud genom tro på Gud och Guds Ord…Och sen leva i  fortsat nåd och frälsning genom hela livet genom och av Gud och trots allt och till Guds ära och för hans skull bara.. För det är ju bara hans nåd det handlar om, och inte vår, eller andras, osv…Utan bara Guds nåd på hans vilkor blott Guds Ord bibeln, och det inkluderar Hans fostran och tucktan med …Heb 12:1-5 ..

  .Och när vi dör och vårt liv är slut här på Jorden ,blir vi slut frälst till Gud till himlen…Som vi valt att tro på, och bli frälst och född på nytt  av Gud ,till hans barn med evigt liv i Gud.

   Och att få Gud som vår Fader i himlen i tron.Och förbli  i tron på Gud och Ordet om..Så att vi kan få hans slut nåd och slutfrälsning så att vi får komma till Gud till himlen med…Sån är min tro på Gud och sån, att jag lär så länge jag lever….Och efter 1tess 5:19-21 Förakta icke profetisk tal men pröva allt och behåll vad gott är…Och att högmod går före fall och ödmjukhet före ära…Och därför tänker jag enligt Guds Ord och lär man måste lydda Gud mer än människor och sig själv, och låta sinna medmänniskor  göra med, och uppmuntra tlll.Och oavsett hur andra gör och är mogen att förstå och tro och lydda Gud om…För endast för sanningen förmår man något och inte emott…

  Och Gud är sanningen… Som kan vägleda oss om sanningen om allt ,och som han  vill och rätt ,och genom sin kraft ,som ger oss mod  och trygghet och allt vi behöver också…Och ingen behöver mer än det Gud vill, och att veta om Gud och livet och göra och lära..

  För att kunna ha det bra och bli ödmjuk för Guds godhet och kraft och  välsignelse och frid med Gud som Gud vill. och om allt… Och för att kunna kom till tro på Gud och Guds Ord och  bli frälst och lära sig leva i tron på Gud som Gud vill…Och trots allt angående synd och villfarelse och prövningar…Men därmed inte sagt att livet kan bli och med Gud i tron en dans på rosor..Kanske ibland men de tkan  var grå vardag och trist och besvärligt med..Och mycket mycket besvärlig med… Och även när man gör och lever som Gud vill i tron och pågrund av förföljelse för tons skull med…..

  Jag har prövat på de mesta så jag vet…Men Herren har aldrig övergivit mig men dock jag han och nästan och mig själv och livet och andra mig med…Både inom och utom församlingen…Och angående tron och livet angående allt kan man säga…Och så är det ju med oss alla människor och kristna och leddare och medarbetare .Och i alla sammanhang och angående statt och samhälle och överstatlighet .och församlingarna och med ledarskapet och medarbetare  och meddlemar ..Och sinna egna och en själv …Och om livet i övrigt… Men ej med Gud  och hans Ord bibeln …

  Ingen och inget annat kan lita på som Gud och hans Ord och vilja blott därefter om det han vill och det han inte vill .Och om allt…Och i inget annat namn en hans finns frälsning/räddning under solen…Från begynnelse till änden…Och för evigt…Men dock hos honom…Herren är vår rädnning och Herren är vår frid endast…