Breaking news: Emanuel Karlstens föreläsning direktsänds här på bloggen

Notera, Emanuel Karlstens föreläsning ikväll om kyrkor och sociala medier i Elimkyrkan, Storgatan 26, vid Östermalmstorg, Stockholm, direktsänds här på bloggen i en webb-TV-sändning som ordnas av Nils Bryntesson. Vi börjar klockan 19.00. Vi ses då.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • Birgit Hedstrom

    Stefan, jag tyckte Emanuels föreläsning var jättebra! tycker det är såå viktigt att även vi kristna mycket mer börjar att använda oss av sociala medier. Dels för den möjlighet det ger att nå många människor med vår tro, evangeliet om Jesus, vad vi sett av Honom, och vad bibeln säger om både det ena och det femte ;), och sen vilken möjlighet sociala medier ger  att skapa kontakter mellan människor inkl de som inte ser på olika saker som vi ser. Tror oxå vi kristna behöver vara mer ärliga och precis som Emanuel säger inte hålla uppe en fasad, en image att vi e så bra och vet allt utan vara mer sanna människor helt enkelt. I kontakten med mina 80-talet arbetskamrater där de flesta inte är kristna vet jag att det är bara ärlighet som gäller. Tänk om de skulle uppfatta mig som en besserwisser som är mer eller mindre perfekt när det är så klart att någon sådan person är jag inte! är helt enkelt en kristen som älskar Jesus och inte tummar på vad jag tror på, men precis som alla har fel o brister. Falska fasader bland kristna tror jag har ställt till så mycket elände för många människor och bara stängt dörrar för de som kan bära på en längtan efter Gud. Hoppas att detta som Emanuel talar om verkligen ska nå ut till kyrkor, församlingar och enskilda. Vet bara inte hur det ska gå ut ordentligt och tas emot av kyrkorna mfl.?

    Birgit

  • http://dessaminaminstabroder.blogspot.se/ Dessa mina minsta bröder

    Ja verkligen ett intressant fördrag. Många kyrkoledare och pastorer har mycket att lära , som att Pelle Hörnmark inte har en kommentarsfunktion på sin blogg är han rädd för dialog ? Jag driver en blogg som vill berätta om de kristna palestiniernas situation, just detta ogillas av många troende. Här ett exempel på en pastor som ifrågasätter mitt engagemang men han gör det via en debattartikel ”gammelmedia” och vågar inte sen föra en dialog. Ett typiskt sätt av en pastor som inte vågar sig på en dialog med sina läsare utan kör med ”predikostolsdebatt” se länk

    http://dessaminaminstabroder.blogspot.se/2012/05/sten-gunnar-hedin-och-verkligheten.html