Ställ upp i kampen för att stoppa utvisningen av Reza

Nu vill jag stötta min pastorskollega i Tenstakyrkan norr om Stockholm, Cai Berger, och hans kamp för den utvisningshotade församlingsmedlemmen och konvertiten Reza som svenska myndigheterna vill utvisa till Iran. Det har skapats en särskild sida på Facebook som heter ”stoppa utvisningen av Reza”, http://www.facebook.com/#!/stoppautvisningenavreza.

Han blev kristen medan han bedrev doktorandstudier i Azerbaijan. Han har dessvärre inte blivit trodd av Migrationsverket o domstolen, att det är äkta och att han inte behöver frukta för liv och säkerhet i Iran – trots att han haft rätt hög profil, både för sin tro och Azerers fri- och rättigheter i Iran.

Det riktigt tragiska i hans fall är att Migrationsdomstolen kom fram till en 50/50 bedömning i hans ärende o domaren fällde ett negativt utslag med sin röst.

I Tenstakyrkan har man satt fart på att uppmärksamma detta, hans advokat jobbar på det, flera kristna tidningar har skrivit om detta.

Den iranska staten har trappat upp förföljelsen av iranier som är kristna genom sin familj, men också konvertiter.

Sprid denna information vidare genom att länka och skicka vidare till dina kontakter. Be för Reza i din kyrka, hör av dig till Migrationsverket och fråga hur de kan utvisa kristna konvertiter till Iran, det går att hitta många belägg för de förföljelser som pågår mot kristna i Iran.

Här är en bild på Reza när han är i Tenstakyrkan.

Omslagsbild


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • ulrikajansson

    Den där 50/50 bedömningen vad är det för någonting? Sitter det människor och röstar eller vad? Vad grundar de bedömningen på?

    Vidhåller att det bara är riskerna i ”hemlandet” oavsett orsak som kan ligga till grund i en bedömning eftersom att ”bevisa sin tro” inte är rättssäkert. Det är som att inför en domstol bevisa sin kärlek till en människa. Hur lätt är det?

  • Göran Pettersson

    Om migrationsdomstolens ledamöter inte är eniga röstar man. Vid lika röstetal avgör ordföranden.