Absurd vecka

Det har varit mitt livs kanske mest absurda vecka.

I tisdags var jag på blockad utanför Märsta flyktingförläggning. Med risk för att bli åtalad, häktad, gripen, överkörd av polisbilar, biten av polishundar, satt jag på vägen tillsammans med ett gäng framförallt unga flyktingaktivister för att protestera mot utvisning av Irakiska flyktingar.

I onsdags blev jag i sociala medier häcklad av rasister och kallad för ”kommunistjävel” och att jag borde förvisas till ett muslimland.

I torsdags läser jag på förstasidan i tidningen Dagen att jag är styrelseordförande för en organisation som hyser främlingsfientliga idéer. För mig som ordförande är kritik mot SEA riktad mot mig som person.

Livet är helt absurt ibland.

Jag och generalsekreteraren Stefan Gustavsson svarade i Dagen idag att SEA är en organisation som inte har några främlingsfientliga eller rasistiska övertygelser, det är helt emot en kristen tro enligt vår mening. Ingen har hittat en mening som jag eller Stefan Gustavsson har sagt som innehåller något inslag av rasism eller främlingsfientlighet.

För mig blir debatten som att ha fått kritik för att man slår sin fru, och tvingas försvara sig och säga att man inte slår sin fru, när man aldrig har slagit sin fru.

Och då handlar det om vad Mats Tunehag skrev för fyra år sedan. Tre artiklar som han skrev som individ, men som lades ut på SEA:s hemsida.

Har fått frågor av mina flyktingaktivistvänner vad jag tycker om dessa artiklar.

Jag kommer att svara på de frågorna senare under helgen. Jag behöver dock lite mer tid för att gå igenom texterna och skriva en text. Jag är en gammal akademiker som inte bara kan svara ja eller nej på en fråga utan behöver utveckla resonemanget.

På återseende.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Tommy Dahlman

  Stefan,
  att befinna sig i händelserrnas centrum passar dig perfekt. Någon måste äga den uppgiften! Allt gott!

 • http://helapingsten.wordpress.com/ Micael Grenholm

  Förstår verkligen att det är en absurd situation. Det bästa sättet att komma ur den vore dock att radera Tunehags artiklar så fort anklagelserna dök upp. Att peka på alla goda initiativ ni gör mot främlingsfientlighet får trots allt en konstig eftersmak när ni samtsigt inte tar avstånd från texter som varnar för ”islamisering” och för att muslimer är inne på samma ”förtryckstrappa” som nazisterna. Jag har försökt visa hur främlingsfientliga Tunehags texter är genom att byta ut ”muslimer” mot ”judar”: http://helapingsten.wordpress.com/2012/08/31/ar-mats-tunehag-framlingsfientlig-eller-bara-islamkritisk/

  Gud välsigne dig!
  Micael

 • ulrikajansson

   Den ende som kan äga den uppgiften är Gud men får Han plats där?
  Vill Han ens vara där?

  Bland män som tjafsar om sådant som är sekundärt i jämförelse med de allvarliga problem som finns. Det finns en omognad och självömkan som inte ingår i arbetsuppgifterna. De män som vågar ta ett moget och seriöst ansvar i linje med den ersättning som de faktiskt (dessutom) har, börjar bli föremål för naturskyddsföreningens lista över fridlysta arter?

  Så konkret?
  Skippa bloggandet för en dag, sluta tycka synd om dig själv och vandra ner till någon av de verksamheter som idag pågår i den församlings regi som du (Swärd) arbetar och får lön för. Vandra ner till kursen i ”Healing rooms” och stoppa den i Jesu namn så har ni ett växande problem mindre. Själv är jag för många mil bort för en sådan sak.

  Varför talar jag specifikt om män i detta sammanhang?
  Jo, för att jag saknar alltmer den kärlek som Jesus gav till oss och som ni män har fått i uppgift att visa vidare till oss kvinnor. Jo, vi finns kvar…
  I den huvudlösa familjen så får vi kvinnor vända oss direkt till Församlingshuvudet Kristus och det är klart att det går men blir det inte lite trist? Och ensamt?

  För den lön som ni ledare har för saker och ting så skulle jag glatt ta hela skiten och se glad ut för halva lönen.

 • ulrikajansson

  En (seriös) undran.
  Har inte läst den aktuella texten utan funderar lite allmänt.
  I er kärlek till människor så deltar ni i aktioner som visar på det allvarliga hotet för dessa människor i att bli skickade till länder med muslimsk, i praktiken, styre.
  Men du tycker samtidigt att kritik här hemma mot samma religion är främlingsfientlig?
  Har fortfarande inte läst texten men det är ju för att de människor som du försöker skydda (utvisningshotade) riskerar att hamna i naziliknande situationer som du vill beskydda dem?

 • Jonas Rosendahl

  Nu när Tysklands chef för säkerhetstjänsten har varnat för muslimer som vill föra Jihad till Europa och att rekrytering från radikala muslimer sker bland den inhemskt födda muslimska befolkningen, kan det ju faktiskt bli så att till ytan kommer en debatt som skulle behöva föras på riksnivå.