Blockad i Märsta tisdag kväll

Jag tror på en evangelikal-baptistisk-karismatisk kristendom med starkt socialt engagemang och där barmhärtighet mot utsatta människor är ett riktmärke och ledstjärna. Därför kommer jag att vara med i blockaden i Märsta tisdag kväll mot massutvisningar av irakier. Vill man vara med kan man komma till Märsta pendeltågsstation 19.30 eller lite senare till flyktinganläggningen i Märsta. Jag stöder kristna nätverket ”Dessa mina minsta” som är med i denna blockad. På hemsidan www.dessaminaminsta.se kan man hitta mer information, och specifik information om tisdagskvällen. En blockad är en tydlig protest mot utvisningarna, Sverige har ju blivit uppmanade från olika håll, bl.a. Iraks regering, att inte för närvarande utvisa flyktingar till Irak för det går inte att garantera deras säkerhet.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Torbjörn S Larsson

  Jag beundrar dig och andra som har möjlighet att ställa upp.

 • Glasnester

  Tack vare människor som Stefan Swärd tvingas svenskar arbeta tills vi är 75 år så vi kan försörja alla som kommer hit.

 • ulrikajansson

   Det finns någonting som jag tror är ett svårt problem men som är lika svårt att sätta fingret på. Redan när du använder begreppen ”evangelikal” ”baptistisk” ”karismatisk” och ”starkt socialt engagemang” i samma sammanhang dessutom, så är det någonting i mig som reagerar. Först tänker jag på den beskrivning som din kyrka, Elim i Stockholm, har på sin hemsida att ni har samma tro som den katolska och ortodoxa. Redan där får jag problem att tro dig.
  Sedan tänker jag på den film som helapingsten lagt ut på sin sida som visar från en tidigare  blockad. Där agerar en obalanserad och svärande människa ut sitt ”starka engagemang.”
  Det går alltså att vara starkt engagerad utan de övriga begreppen och det går att vara både baptist och katolik i samma tro enligt Swärd.
  Vem vill förklara? Varsågod.

 • ulrikajansson

   Tack vare människor som du försvåras det arbete som måste göras förankrat i verkligheten.

 • http://helapingsten.wordpress.com/ Micael Grenholm

  Det blir blockad både i Flen och Märsta. I Flen sitter 40 utvisningshotade, i Märsta 3: 
  http://helapingsten.wordpress.com/2012/08/27/mailaktion-och-blockad-mot-sveriges-enormt-kritiserade-tvangsutvisningar-av-irakier/ 

 • ulrikajansson

  Okej, nu går jag från dagens tema men å andra sidan så kanske det platsar under en av Swärds favoritteman:utbildning.

  Det kokar i mig. Varför då?
  Jo, jag har precis läst på Elimkyrkans (Stockholm) hemsida att de inbjuder till en utbildning för att kunna be för sjuka i Healing rooms kommande helg.
  Hur kan en hel församling acceptera den här typen av aktivitet?
  Jag är så arg och förbluffad att jag har svårt att formulera mig.

 • kjell

  Det är långt från ” gå in i din kammare” David räknade sina soldater, vi räknar våra förebedjare, kanhända kan vi påverka Gud bara vi är tillräckligt många, och bra utbildade??

 • ulrikajansson

   Precis, det är att lura andra och oss själva om vi tror att vi kan lära oss att ”påverka Gud” att ha del av Guds makt.
  För bara någon dag sedan bad Swärd om hjälp att be för en människa och flera svarade att de var med i bön. Det är min tro att dessa människor svarade för att de känner med, att de vill be och lägga fram saken för Gud i sin personliga och naturliga relation med Gud. Inte för att de gått en kurs och blivit professionella ”smågudar.”
  Är fortfarande i chock om mina formuleringar är konstiga.

 • Jonas Rosendahl

  Enligt SCB’s beräkningar så kommer Sverige med nuvarande invandringspolitik de närmaste 38 åren att ta emot ca 3.15 miljoner invandrare som får uppehållstillstånd. 
  ( sedan 1980 har det invandrat 1.5 miljoner )
  Förmodligen är detta taget i underkant. Sverige har bland den generösaste flyktingpolitiken i hela europa. Trots detta sker utvisningar pga av olika grunder. En del är rent orättvisa. När det gäller Irakier så har Sverige tagit emot över 100 000. Varje år så ges nära 100 000 permanenta uppehållstillstånd i Sverige.Sverige håller på att förändras och det rejält. Hur man tolkar det beror på ”glasögonen”. Kyrkan tycks tolka att det ska ske med öppna händer. År 2030 beräknas Islam nå runt 10% i Sverige, Storbrittanien, Frankrike. Nyligen gick Tysklands chef för säkerhetstjänsten ut och varnade för Jihad som Muslimer vill föra till Europa. Det visar sig att en stor rekrytering sker bland de landsfödda muslimerna i Tyskland. Olika grupperingar inom islam strider.Själv är jag inte emot invandring i sig. Men när man studerar sifforna vilka de allra flesta jag pratat med är helt omedvetna om, så ska man också vara villig och beredd på den förändring som kommer i västvärlden och Sverige allteftersom olika folkslag, kulturer och religioner kommer till ett land kommer vilket innebära att vi behöver förändra oss och det rejält. Framförallt kommer kyrkans roll att förändras om islam börjar nå över 10 %, då kraven på eget myndighetsutövande med egna sharia domstolar likt det som sker i England också betyder en förändrad roll för de kristna att förhålla sig till. Vi kommer att få olika starka minoriteter och förmodligen olika områden såsom skett både histroiskt och i andra länder, muslimska områden likt Rinkeby/Tensta och mer kristna områden som Södertälje. Ja, Sveriges stat är stark och har pengar. Ska man se förändringen med fruktan? Nej, men man ska samtidigt vara medveten om att vi går in i en helt ny era, även kyrkan och det tror jag den ganska välmående frikyrkokristna medelklassen, såväl som den sekulära medelklassen är omedveten om.Staten har bestämt att folkökningen ska ske med invandring, och det måste den eftersom vi aborterar bort vår egen befolkningsökning varje år ( 38 000 aborter )

 • Glasnester

  Jag lever i en verklighet där människor som du inte tar ansvar för alla främlingar ni tar hit.

 • ulrikajansson

   Men det är ju kristna irakier och andra som inte accepteras i det samhälle som du nu själv varnar för som skickas tillbaka till ett sådant samhälle. Hur hjälper det någon?
  På andra sidan vägen hos mig arbetar en ”muslim” som inte verkar ”sharia” precis. Både han och hans fru är uppenbart västerländska. Inte är väl alla invandrare sharianer i din värld? Att blanda in abortfrågan gör mig något vimmelkantig i en redan chockerad kropp utifrån allt som händer och sker.

 • Glasnester

  Hoppas utvisningen lyckas, men jag vill inte betala för fler nu. Jag Vill hellre att mina skatter går till sjukvård för svenskar.

 • Glasnester

  Att tro att bönor hjälper är att lura människor….

 • kjell

  Jag tycker inte att dina formuleringar är konstiga, jag tror på att vi skall upplysa varandra om någon är sjuk, eller har bekymmer av något slag, men inte diktera vad vi vill att dom andra skall göra utan bara hoppas att dom går in i sin ”kammare” risken är annars att det blir frågan om mänsklig kraft.

   I min församling startade pastorn en lista där alla som ville vara förebedjare fick skriva upp sig , listan blev lång, vad hade då hänt om det börjat ske under hade möjligen den kristna pressen uppmärksammat detta och spridit detta ”glada” budskap till alla andra församlingar.
  Så skall ni göra då lyssnar Gud.

 • Jonas Rosendahl

  Hej Ulrika! Det gäller ju att se saker i lite längre perspektiv än hur det bara är just nu och dessutom lära av historien. Framförallt hur Islam har utbrett sig och där Islam är en kraftfull minoritet alternativt där kristna är en kraftfull minoritet. Hur har den samverkan fungerat? Det största problemet vill jag ändå mena är mellan olika muslimska inriktningar. Ungefär en sådan kamp som pågår söderut i vårt land, där de radikala hotar de mer sekulära. Just detta fenomen är intressant i Tyskland också där radikala Islamister har fått med sig ”sekulära” uppväxta muslimer i sina organisationer. Det var just detta som Tysklands säkerhetstjänst påpekade också. När det gäller kristna Irakier så är frågan mer komplex och det beror på vilka man frågar. I land efter land där kristna är en minoritet i förhållande till muslimer så ser läget ut att förvärras. Däremot frågar jag te x en Irakisk katolik som jag känner via jobbet så har de starka funderingar på att flytta tillbaka frivilligt. Dock sker det nog inte eftersom de tycker den svenska skolan är bra för deras barn. Det finns alltså lugnare och stökigare områden i Irak. Att staten generellt inte tycker sig kunna garantera trygghet är väl i sig inget att förvånas över, så har det ju i verkligheten varit i tiotals år egentligen.
  Att blanda in abortfrågan är i sig märkligt kan hålla med om det, men statens största motivbas för invandring är inte att man är ”snäll”. Utan att vi behöver befolkningsökning. Utan invandring skulle sveriges befolkning minska något varje år. Men det intressanta är ju att ser man till de barn som skulle kunna ha fötts så hade vi haft vår naturliga befolkningsökning där. Man måste se det krasst så. Staten och politiker VET att det blir problem med invandring, det är ju bara att se hur det har blivit med integrationen, men man ser saken på lång sikt. När invandrares barn har gått igenom våra instutioner som skolan så är de lika likriktade som vi övriga 😉

 • Jonas Rosendahl

  Fast det där stämmer ju ärligt talat inte. problemet är ju att vi har en åldrande befolkning där genomsnittsåldern ökar hela tiden. Tjejer som föds idag räknar man med att hälften av dem blir 100 år. Du kan ju tänka ut själv att det behövs arbetas längre då och när dessutom färre ska försörja fler pensionärer de närmasta 40 åren. Däremot stämmer det att invandringen kostar pengar och det riktigt rejält. Vi talar om massor av miljarder. men likväl här tror jag staten ser det på lång sikt, barn föds och barn går i skolan och de får jobb i kommande generationer….

 • ulrikajansson

   Ja, och kanske är det i själva verket villfarelsens ande som verkat och lärt.

 • ulrikajansson

   Utan alla momspengar som alla invandrare till företagare släpar in under sina 55 timmars arbetsveckor skulle du inte ha råd att blogga?

 • ulrikajansson

  Sökte ”bönor” i bibeln för att göra något tråkigt och retoriskt av din felstavning men den träff som kom fick mig på andra tankar. Läste hela kapitlet men undrar ändå vilken händelse som texten beskriver.
  Hes 4:9
  ”Tag vete, korn, bönor, linsärter, hirs och spältvete och lägg detta i samma kärl och baka bröd åt dig av det. Lika många dagar som du ligger på sidan, alltså trehundranittio dagar, skall du äta det.”
  Slutcitat

  Någon som vet vad Hes 4 beskriver?

 • Lennart 34

  Allt som har med ”helandeskolor” att göra ger mig avsmak och väcker misstänksamhet. Det är en klar antydan om att helandet är någon form av psykologiskt trick.

 • ulrikajansson

  Ja, hur ska vi kunna lära oss att hela när makten finns endast hos Gud.