Rapport från Almedalen

Nu är jag på Almedalsveckan, och är helt uppslukad av Almedalsveckan. De gamla, centrala delarna av Visby invaderas denna vecka av politiker, regeringen och alla deras tjänstemän i släptåg, livvakter och poliser, en massa kommunpolitiker från hela Sverige och ledande kommuntjänstemän, företrädare för varenda organisation i Sverige som vill påverka politiken på något sätt, listan kan göras lång från LO, Svenskt Näringsliv, Bil Sweden, till Sveriges Kristna Råd, Jägareförbundet och Naturskyddsföreningen. Och så en massa myndighetschefer och byråkrater från allt som finns. För att nu inte tala om alla journalister som det kryllar av här. Inklusive kristna pressen, Dagen, Världen Idag och Sändaren är på plats. Dagens höjdpunkt blir att statsminister Reinfeldt håller talet i Almedalen ikväll.

Den nya nättidningen Liv & Rätt ordnade ett panelsamtal mitt på torget igår under ledning av Maria Andersson, redaktören. Jag, Per Landgren, Elisabeth Sandlund och Ruth Nordström diskuterade om rättsstaten och värnandet om mänskliga rättigheter. Jag hävdade att det är Gustav Vasas fel att vi i vissa lägen har för stark statlig styrning i Sverige som kränker individers rättigheter, Landgren gled in på Platon och Aristoteles, men det brukar han göra.

Claphaminstitutet, där jag är ordförande, ordnade ett seminarium igår på missionsbåten Elida, Per Landgren höll föredrag om intelligent design, och KD-politikern Yvonne Andersson kommenterade, under Tuve Skånbergs ledning.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Pingback: Debatt under Almedalsveckan om Intelligent Design « Tuve Skånbergs blogg()

 • Pingback: Claphaminstitutet » Debatt om Intelligent Design i Almedalsveckan()

 • ulrikajansson

  Hej!
  När man läser om olika kristna och religiösa sammanhang så dyker du upp på både väntade och mer oväntade ställen. Det är konferanser, möten, styrelseuppdrag, manifestationer och en massa annat. Det är utomlands och det är mycket utanför din församling. Ibland långt utanför.
  Hur hinner du att vårda din herdar så att de kan vårda oss som bara lever vardagsliv?
  Hinner du med ditt ansvar i församlingen? För visst är väl det ditt arbete? Eller har jag missat att du slutat vara föreståndare?