Vilka frågor ska jag ställa till Marcus Birro?

Har varit lite för ”busy” senaste dagarna för att hinna blogga. Förutom mina löpande pastorala sysslor i Elimkyrkan jobbar jag just nu med en EU-studie som ska vara klar nästa vecka så det har varit fullt upp.

Räknar dock med att skriva en kommentar om debatten med anledning av Margo Ingvardssons utspel. Det har ju framförts synpunkter på vad jag har sagt där. Hoppas också på en slutkommentar – Åhmandebatten om livet efter detta.

För övrigt ser jag fram emot lördag kväll i Elimkyrkan klockan 18.00. Då Marcus Birro gästar oss.

Hjälp mig gärna med förslag på bra frågor jag kan ställa till Marcus.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Torbjörn S Larsson

  Fråga honom om han inte ser en fara i att flänga runt och vara med överallt. Om inte hans tro förytligas och hans personlighet förflackas.

 • Henke

  Vad har Totti betytt för dig?

 • Nils

   det finns en uppsjö av krönikor på expressen ang. Birros relation till Totti:
  http://www.expressen.se/kronikorer/marcus-birro/

 • Nils

  Birros reflektioner över vissa mediers  filtrerande roll gentemot kristna ???

  Senast affektuerad i Göteborgsposten på kulturredaktionen:
  http://www.gp.se/kulturnoje/1.928521-elin-grelsson-almestad-birro-svartar-ner-guds-karlek
  &
  Birros svar:
  http://www.gp.se/kulturnoje/1.932729-marcus-birro-hon-laser-mig-som-fan-laser-bibeln

  Artikeln som Grelsson skrev är kännetecknande för GP:s mångåriga hållning gentemot kristna.
  Att Birro ges utrymme att framföra genmäle så oförvanskat, är en frukt av hans numera etablerade ställning i mediavärlden.
  Märk att kristna generellt inte har haft en enda insändare eller debattartikel i GP på årtionden…

 • Jonas1957

  Här kommer en fråga till Birro: 

  Är det ok att använda svordomar utanför kyrkan men inte i kyrkan i syfte
  att vara kulturellt relevant kristen och är det något du anser kristna föräldrar
  skall acceptera hos barn och unga?
  Kanske spetsig fråga, men Marcus bör kunna hantera frågan ansvarsfullt då han är
  ett föredöme som offentlig person och präglar unga människor, inte minst unga
  kristna. Marcus approach är attraktiv för särskilt unga men i ett familje och
  församlingsbygge bör man kunna reflektera över gränsdragningar och diskutera 
  om det är en hållbar utveckling. 

 • Olivia_Sjowall

  Är det ok att snatta? Jag har mailat Birro om det här och han gav faktiskt ett bra svar. Men eftersom att det uppenvarligen finns människor som får för sig att skylla sina snattarier på Birro så frågar jag igen. Jag förstår ju att en människa kan bättra sig.

  Träffade världens mest bortskämda, ytliga och superkorkade tonårstjej. Hon var tvungen att banta och kunde bara äta kolhydratsfri mat. Naturgodiset så var dyrt. Då kom hon på den mest intelligenta idén i hela sitt tonåriga bortskämda lilla liv. Man kan ju upp en del innan man kommer fram till kassan. Och sen kan man välja en självscannningskassa då är det ju inte så noga att väga rätt. Då blir det ju mycket billigare:-)

  När jag påpekade för henne att det var snatteri att äta i butiken utan att betala så kom hon med en massa idiotiska små bortförklaringar. Den bortförklaring jag tyckte var jobbigast att höra var att Birro säger ju att man ska göra så.

  Varför kommer unga människor av idag på idén att hänvisa till Birro för att de snattar? Vad tycker Birro jag ska säga till henne om jag träffar henne igen? Vad skulle Birro själv säga om han träffade henne?

 • Nils

  Om inte du kan ge vägledning i det fallet, så bör dina eller hennes föräldrar kunna ge vägledning.

  Det är knappast en integritetsfråga som bör dryftas allmänt i ett kristet möte – även om kristna generellt klart ska kunna svara på frågeställningen.

 • PeJohansson

  Vem löper inte den risken?

 • PeJohansson

  En fråga skulle ju kunna vara hur han ser på att han är tämligen ensam om att våga vara tydlig i hedervåldsfrågan inom svensk kristenhet?

 • Olivia_Sjowall

  Nej jag förstår att det kan vara andra frågor som har högre prioritet. Jag förstår att även Birro har rätt att vända om och bli en ny skapelse i Kristus. Han har be mig om ursäkt via mail för sina tidigare uttalanden och jag har accepterat det.  Birro kamske har en massa bra sidor som jag inte vet så mycket om.

  Om du googlar på marcus birro + snatteri så kommer du att finna att han tidigare påstått att ”det är en förbannad skyldighet att snatta”. Jag vet inte hur vanligt det är att folk snattar och sedan skyller på att Birro har sagt att man ska göra så. Jag vet bara att jag träffat en person som använt Birros tidigare uttalanden som en ursäkt för att snatta. Jag kan bara hoppas att det inte är så vanligt.

  Vad mina föräldrar beträffar så skulle jag skämmas ihjäl om jag berättade att jag gick till ett möte för att lyssna till en talare som gjort sig känd för att uppmana till snatteri.

 • Nils

   Ok Olivia – det var inte min mening att förta din angelägna fråga – Ursäkta mig i så fall.

  Bakgrunden var att om du haft tid att se den tidigare debatten mellan Torsten Åhman & Swärd :
  http://www.stefansward.se/2012/04/12/debatt-med-torsten-ahman-live/
  När det kom till publikens frågeställning, ställdes Swärd inför ett fiktivt exempel om en 15 årig flicka som var ytterst angelägen om att vinna sina klasskamrater från att gå evigt förlorade.

  Denna frågeställning uppfattade jag ställdes för att provocera Swärd – inte för att belysa ett reellt problem för själva debatten.

 • Olivia_Sjowall

  Jag kankse gjorde tog i lite väl mycket när jag postade frågan. Uttalandet är väldigt gammalt. Alla människor har rätt att vända om. Om Birro inte har den uppfattningen idag så kanske det inte är så nödvändigt att ta upp frågan.

 • okänd

  snatteri hur länge måste man vänta innan man få ta körkortet