Uppståndelsedagen

Idag har jag hållit predikan i Elimkyrkan om att Kristus är uppstånden. Man kan lyssna på den genom att gå in på Elimkyrkans hemsida under fliken undervisning, här är det.

Första delen av predikan handlar om att Jesus är uppstånden, att det är en faktisk händelse i historien. Det har hänt, och det är en grundval i den kristna tron. Jag går igenom första delen av 1 Kor. 15 och visar hur uppståndelsetron är en grund för kristen tro. Paulus går så långt att han säger att om Kristus inte har uppstått är vår tro bara fejk och en gammal legend utan någon verklighetsförankring.

Den andra delen av predikan handlar om vad tron på uppståndelsen betyder idag. Jag går igenom en del bibeltexter som visar sambandet mellan Kristi uppståndelse och vår pånyttfödelse. Att lära känna uppståndelsens kraft, hur Gud verkar i oss med samma kraft som han verkade i Kristus när han uppväcktes, vad det innebär att vi är sammanvuxna med Kristus genom samma uppståndelse, att ha vårt sinne och tankar vända mot det som är där ovan, på grund av att vi är uppståndna med Kristus.

Vårt personliga möte med den uppståndne Kristus är avgörande för vår personliga tro.

Ser fram emot en spännande vecka med en rad intressanta händelser. Vill särskilt peka på att jag har debatten med Torsten Åhman på Johannelunds högskola i Uppsala, torsdag 13.00. På lördag kväll har vi Transformationsgudstjänst i Elimkyrkan 19.00. Nästa söndag predikar jag hos Tyresö frikyrkoförsamling, 10.30 möts vi i föreningsgården i centrala Tyresö.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399