Pressmeddelande – uppdaterat

Uppdaterat

Här fanns tidigare ett pressmeddelande. Vi har tagit bort det för att inte riskera säkerheten för personer i Kongo-Kinshasa. Vi återkommer.

Kontakt: Josefine Arenius 0706525312

—-

Bilderna som fanns tidigare i blogginlägget hittar du här, här, här, här och här. Bilderna är fria att användas men länka då till twinglyflödet och ange #pastorJean som fotograf.

 • Pingback: 13 timmar och #pastorjean « Danielsjoman's blog()

 • Petterssonb

  Jag döremot tycker att detta ser äkta ut och tar tillbaka min föregående kritik.

 • Bremhultaren

  Skönt att se att foliehattar som vill hävda att bilderna är falska också har kommenterat mycket på avpixlat och liknande kalle anka-sajter. Blir liksom lättare att förstå att det inte bara handlar om vanlig dumhet utan även högerpopulistisk nätaktivism. Dvs. fullständigt  intetsägande och innehållslöst.

 • Skrivaren

  Det är helt förfärligt att se folk ljuga . Skäms, pastor Jean! Och ännu mer tragiskt att se hur godtrogna alla på Diakonia är. Förstår ni inte att lögnare som pastor Jean underminerar trovärdigheten för den unikt generösa svenska migrationspolitiken? 

 • Pingback: Rasismen och tvivlet av #pastorjean – Niclas Persson()

 • Pingback: Tobias Billström har frågor att besvara! | Satyagraha()

 • http://swedenconfidential.wordpress.com/ Kapten_Krok

  Är detta TORTYR? Ett krogslagsmål ger mer skador. Hur vet man att detta är Jean och ingen look-a-like? Hur vet man att Jean inte skadat sig själv av en olycka. Detta är en fars. Googla på torterade offer och jämför bilderna. Detta är löjligt.

 • AlmaM

   Kapten Krok-Sweden Confidential är inte en respekterad sanningssite. Stanna där, du passar jättebra där bland dina rasistlikar.

 • AlmaM

   Bra gjort av dig-RESPEKT!

 • http://swedenconfidential.wordpress.com/ Kapten_Krok

  Bilderna behöver inte vara falska men det hela är arrangerat. Detta är inte tortyr. Då vet du fan inte vad tortyr är, eller hur det ser ut. Googla på det i stället.

 • AlmaM

   Nilsson, du lär hitta fler likar på dina vanlig sajter som Fria tidningen-fortsätt svamla där.

 • AlmaM

   Känner du dig vilsen nu när Politiskt inkorrekt delat upp sig? Sök dig tillbaka till trygga rasistvatten-här har du inget att hämta.

 • AlmaM

   Vad konstigt att även du förekommer på Politikst inkorrekt, Fria tider mm. Vilken underlig tillfällighet att du hittat hit just nu! Avpixla mer!!!

 • http://helapingsten.wordpress.com/ Micael Grenholm

  De högerextrema kritikerna har tappat bensin, och kan nu inte hänvisa till något annat än deras egna subjektiva upplevelse av hur tortyr ”ska” se ut. För alla er som inser vilken fara Jean befinner sig i och vill agera, gå in här: 
  https://www.facebook.com/events/306947276035101/ 

 • AlmaM

   Tänk att du har älskat Stefan Swärds blogg hela tiden, trots att du annars bara förekommer på Politiskt inkorrekt och liknande. Och att du är du och bror med Jean Kabuidibuidi när du och dina kompisar annars tycker att sådant folk är halvdjur. Gulligt!

 • http://helapingsten.wordpress.com/ Micael Grenholm

  Värt att notera är att de högerextrema bildkritikerna inte skriver en rad om det tydliga såret på huvudet.

 • Bremhultaren

  Gode tid lille gubbe. Hur gammal är du? 

  Är rasisterna desperata? Eller varför mobiliserar ni er så mycket just när det gäller pastor Jean? Håll dig till dina rasistforum istället, här är det liksom ingen som bryr sig vad du tycker. En rasists åsikter om flyktingpolitiken är ungefär lika meningsfull som en pundares åsikter om droger.

 • Simon

  Allt beror på hur man har torterats. Inre skador är nog värre tortyr än yttre många gånger.

 • Hans

  Snacka om att du har noll trovärdighet med ditt expertuttlåtande.

 • KINQ_SE

  Wow! Imponerande argumentationsteknik, ”han håller inte med så då kör jag rasistkortet”. 

  Vad annat kan man förvänta sig av kristna idioter.

 • ledsenfarmor

  Nu är inte jag varken höger eller vänster. Har nu, sedan jag fíck en stund över, studerat bilderna lite. Är absolut ingen expert. Tvärtom. Han har småskador som ser ut ungerfär som om han har fått stryk. Det skiljer sig långt från att vara misshandlad. Jag har sett hur en misshandlad person ser ut efter ett anhållande i afrika. Har tillsammans med min familj bott där. Så inbilla mig inte att han är misshandlad, för då vet du inte vad det innebär. För dig kanske det är misshandel, med det är långt därifrån.
  Att han blev utvisad tycker jag däremot är konstigt, då varenda kriminell muslim är kvar här i landet. Misstänker att regeringen inkl Mubari har ett finger med i spelet. Jag känner inte till historien bakom. Är nog inte många som gör. Vad de flesta har reagerat på är de fejkade bilderna. Allt annat har kommit i skymundan. Däremot att kalla stryk för misshandel, som är mycket grovt, det gör man inte. Om man nu inte vill skapa ”hysteri” för ett snabbt tillbakaflyttande till Sverige.
  Anser du ska dämpa tonen och dina ordval lite. Att kalla människor för nazister, är inte så populärt som du kanske förstår.
  Detta är grov misshandel, om du vågar se på bilden, Jag tycker den är vidrig:
   http://www.google.se/imgres?q=misshandel&um=1&hl=sv&biw=1024&bih=587&tbm=isch&tbnid=TBcVfnHMPeMURM:&imgrefurl=http://nadiiavic.blogg.se/2011/november/blivit-misshandlad.html&docid=V_zAsMVgN3ZkWM&imgurl=http://data.s-info.se/data_page/1499/images/hron.jpg&w=400&h=259&ei=3bNTT_XCB62P4gSTr_GrDQ&zoom=1
  Då kanske du förstår att människor reagerar.
  Misstänker att du inte öppnar filen.
  Men det är ditt beslut.

 • Örjan Hertzell

  Skadad- OK
  Men torterad i flertalet timmar? Då har han haft tur som inte fått värre skador.
  Bildgoogla ”torture wounds” och se otäcka bilder på medmänniskor som inte haft samma tur.
  Förstå om bilderna ifrågasätts som bevis för timslång tortyr. Själv har jag antagit att tortyr normalt/(i första hand) är förknippat med kraftiga slag som ger mängder av stora blåmärken och svullnader.

 • Sven234

  Det vore spännande om du kunde hitta ett motbevis i så fall. Det är så enkelt att i några meningar bara säga att någon har ljugit utan ett enda belägg för det :)

 • hane1

  Ni s k ”kyrkliga” är för gulliga! Så fort någon ifrågasätter pastor Jeans skador och liknande så är man rasist.
  Läs om hur kommun efter kommun klagar över att deras budgetar överskrids för att försörjningsstödskostnaden har ökat.
  Pensionärer på äldreboende skall snåla in på maten, så att de asylsökande kan äta restaurangmat varje dag.
  VAKNA!

 • ledsenfarmor

  Förstår att du dagligen är inne på de bloggar du öser galla över här. Vad är ditt nick på de sajterna?

 • Bremhultaren

  Behövs inte titta på några andra bilder. Jean är misshandlad, så enkelt är det. Du har absolut ingenting att koma med. 

 • hane1

  Varför har han guldringe kvar, om han blev bestulen på allt?

 • Bremhultaren

  Ja, fast så där är det ju faktiskt inte… Men det skulle passa rasisterna om det var så.

 • Tippa

   Det blir lätt så att man skriver på ställen där kommentarer är tillåtna, men att jag hittade hit var faktiskt genom Jonas hysteriska twittrande…

  Hysteriskt har allt varit i denna historia. Det kan mycket väl ha funnits en sann historia väl värd att berättas; kanske om någon som trakasserats och kanske även misshandlats efter utvisning till hemlandet. Men en sådan historia var inte tillräckligt bra, så man kryddade med mutande svenska poliser, ökända tortyrfängelser där få överlevde mer än ett par dagar, mycket svår tortyr och en rafflande fritagning som kunde följas direkt via SMS-meddelanden.  Detta följt av patetiskt arrangerade sjukhusbilder som inte alls styrkte den uppdiktade, förbättrade historian. 

  Om det funnits en historia värd att berättas och konfrontera svenska politiker och tjänstemän med; hade den då inte mått väl av lite måttfullhet?   

 • ledsenfarmor

  Du vill framstå som mycket sanningsenlig, vilket är bra. Önskar många, speciellt politikerna, vore det, men du vinner inget på att uttrycka dig som du gör. Har du en normal ton, får du normal ton tillbaka i dina diskussioner.  Sluta upp med ditt raljerande. Passar sig inte i den rollen du har tagit till dig. Förmodar du är mycket kristen, varit inne och kikat på vilka sidor du har kommenterat på Disqus. Bl.a en radikal kristen sida. Låter oroväckande. Stämmer det med Bibelns ord ?

 • O.P

  Pröva och res till congo utan pass jag tror inte att dom släpper in dig möjligen gör dom det om du har lite dollar,eftersom det är något normalt i det landet, att lösa det mesta med det som vi kallar mutor, polisen påstår att dom inte betalade mutor men om dom inte gjort det hade dom fått vända tillbaka hem igen, med sina passagerare.

 • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

  Jo Jo, den här farsen blir ju roligare och roligare. Lögnerna blir värre och värre.

 • ledsenfarmor

  Det är inte lätt när människor blundar med både ögon, öron o sinne.
  Varför har ni som engegerat i Pastor Jean, vilket är mycket bra i och för sig. En stor eloge för det. Inte brytt er om den kristna prästen i Iran som blev avrättad igår 3/3-12 genom hängning, pga av att han inte ville konvertera?
  http://bluestarchronicles.com/2012/03/03/youcef-nadarkhani-executed-christian-pastor-hanged-in-iran-for-being-christian/
  Han blev arresterad redan 1999 är,förlåt var 34 år gift, fru och barn.

  Jag vet inte vilken fallang av kristna människor du tillhör, men hoppas det är den kärleksfulla och toleranta delen, men jag tvivlar då du inte ens vill upplysa dig själv. Vilket är mycket viktigt som människa. Hur kan man annars säga för eller mot någonting?

 • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

  Jo, jag fick större myggbett i somras.

 • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

  Vilket sår på huvudet? Menar du de där svarta mönstren? 😉

 • ledsenfarmor

  Här kan du läsa lite. Varför har ni inte gjort ngt åt detta?
  http://bluestarchronicles.com/2012/03/03/youcef-nadarkhani-executed-christian-pastor-hanged-in-iran-for-being-christian/
  Iransk kristen präst, med fru och barn. Blev arresterat 1999.
  Han hängdes igår 3/3-12 för att han inte ville konvertera till Islam.
  Ta och sätt dig i kyrkan en stund, och be om lite hjälp.
  Jag var där senast härom veckan.
  Om ni inte bryr er om vad man säger, varför uttalar du dig överhuvudtaget.  När man är kritisk till något genererar inte det genast i att man är rasist. Rasist ordet är för länge sedan utan mening.
  Vakna snälla du, se dig omkring. Hade du gjort det tidigare hade kanske denna situation med Pastor Jean kunnat förhindras. Men världen är inte enbart Sverige. Den är större än så. Många kristna i muslimska länder far illa. Vad gör du/ni åt det?

 • Skrivaren

  Vi kan börja med att konstatera att pastorn påstår att han blivit rånad på sina pengar och till och med på sina kläder. Men sin guldring ville tjuvarna av någon anledning inte ha för den syns på bilderna! Det är bara ett bevis av många som tyder på att pastor Jean berättelse inte är med verkligheten överensstämmande. Jag tycker det är ni som borde idka lite kritiskt tänkande.

 • Pingback: Pastori Jean sotkettiin ketsupilla kotimaassaan? - rahmispossu.net()

 • Sven234

  Jag förstår hur du menar. Stefan har iofs i detta fall (vad jag förstått) en god relation till Jean. I en god relation litar man på varann. Det finns en poäng i att vara kritisk så det är inget fel med det. Jag i min tur har stor respekt för Stefan och den kunnighet och trovärdighet han har. Oavsätt hur det blir så hoppas jag att bevisen blir så pass tydliga att vi får ett korrekt svar på allt vi undrar. Jag tror i detta fall på det jag läst från Stefan. Ringen är ju en svår fråga och det kan vara ett bevis men lika gärna inget bevis alls. Skadorna kan lika gärna finnas utvärtes som invertes. Ja vill slutligen önska dig Guds välsignelse :)

 • Ingvar Jansson

  Bara för att förtydliga, ledsenfarmor, så jag helt hänger med. Menar du att man ska lägga mer tyngd på ”kristna i muslimska länder som far illa” än på Pastor Jeans fall, eller ser du det som en kaka där de två exemplen får lika mkt engagemang? (50/50). Jag kan tänka mig att man genom att hjälpa unika fall också kan förändra helheten, men berätta gärna mer om hur du tänker.

 • http://swedenconfidential.wordpress.com/ Kapten_Krok

  Det finns mer sanning på SweCon än här iaf…Vi länkar alltid till källor vilket man inte kan säga att ni kyrkliga lurendrejare gör. Vem vet hur mycket blod pastor Jean har på sina händer.
  Han går emot styret, är rebellisk, och kanske har mycket blod på sina händer. Han fritas och ska skyddas i Sverige.

  Då skulle det ju i princip kunnat vara så att Breivik som gick emot styret i Norge, har blod på sina händer, fängslad, oxo ska fritas och skyddas i Sverige. Vad är skillnaden i sak?

  Vad säger att era åsikter gäller och att alla ska rätta sig efter dom? Har ni tolkningsföreträde på vad som är rätt och fel? Hade världen sluppit präster, imamer, religion och framför allt islam hade det varit 90% mer fred i världen, då 9 av 10 krig beror på religionen. 

  SUG på den….

 • Ullis

  Den var riktigt skön kommentar :)

 • http://swedenconfidential.wordpress.com/ Kapten_Krok

   Sådär är ju faktiskt inte…HAHAHAHAHA…

  Snacka om att ha PK-glasögon och foliehatt.
  Ta och läs lite om kommuners utgifter ang försörjningsstöd. Ta Växjö tex, börja där. Det räcker med det.

 • http://swedenconfidential.wordpress.com/ Kapten_Krok

   Pastor Jean är ju inte hängd iaf.

 • http://swedenconfidential.wordpress.com/ Kapten_Krok

   Tydliga såret? Ditt sår inne i huvudet är mer tydligt.

  Det såret han har på huvudet är vad man får när man cyklar omkull.

 • http://swedenconfidential.wordpress.com/ Kapten_Krok

   Man måste öppna ögonen för att se sanningen. Som ett tips till dig. Ta du och hjälp svenskar först, hemlösa, uteliggare, öldrevården osv…SEN kan vi hjälpa andra.

 • http://swedenconfidential.wordpress.com/ Kapten_Krok

   Det kan dom inte svara på såklart…eller VILL inte.

 • http://swedenconfidential.wordpress.com/ Kapten_Krok

   Högerextrema??? Precisera dig? Jag är ateist, opolitisk samhälls- och invandringskritiker. Så du är ute och cyklar lille grabben. Cykla inte omkull bara så du får samma sår i huvudet som din falske profet Jean.

 • hane1
 • Skrivaren

  Tack Sven och detsamma önskar jag dig. Jag tycker verkligen jag m.fl. kritiker här anstränger oss för att vara sakliga och att vi mest möts av hysteriska personangrepp från AlmaM m.fl. Så jag uppskattar du är både vänlig och resonerande.