Pressmeddelande – uppdaterat

Uppdaterat

Här fanns tidigare ett pressmeddelande. Vi har tagit bort det för att inte riskera säkerheten för personer i Kongo-Kinshasa. Vi återkommer.

Kontakt: Josefine Arenius 0706525312

—-

Bilderna som fanns tidigare i blogginlägget hittar du här, här, här, här och här. Bilderna är fria att användas men länka då till twinglyflödet och ange #pastorJean som fotograf.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • ledsenfarmor

  Är inget argument, enbart en upplysning och en undran varför det är skillnad.

 • AlmaM

   Bra att du inte döljer din rasistagenda.

 • AlmaM

   Bland annat försöker vi stoppa regeringen från att skicka förföljda kristna till dessa länder. Kristna irakier deporteras från Sverige trots att Iraks regering och FN avråder från det.
   I Nadarkhani-fallet har regeringar i hela världen och många kristna, som jag själv, engagerat oss på olika sätt. Norge har till exempel gett honom asyl. Irans regering är dock svår att påverka.

  Det är inte lätt att påvertka ens den svenska regeringen men för den skull vill jag inte sluta försöka. Gå in på http://oppetlandskap.wordpress.com så får du se hur vi jobbar och saker du kan göra. Vad gör du själv? Har du några bra idéer? Dela dem gärna!

 • AlmaM

   Skillnaden att vi är i Sverige och här kan vi påverka mer konkret. I Nadarkhani har alla goda krat´fter gjort det de har kunnat fast vi har inet varit på plats.

  Ditt elaka svar till Micael Grenholm får mig att tro att du har en annan agenda än att sörja detta förfärliga brott mot mänskligheten som begåtts i Iran.

  Men om du vill väl så får du gärna haka på. Micael har många bra idéer på sin sida.

 • AlmaM
 • AlmaM

   Lustigt att du hette något helt annat när jag först fick detta puckade svar av dig-”ledsna farmor”- jag råkar använda mitt riktiga förnamn här. Att sådana som du existerar gör att man inte skriver ut hela sitt namn här-men du byter ”nicks” väldigt snabbt. Jag förstår, ingen vill väl stå för så äckliga åsikter och metoder som dina.

 • Wasa

  Är verkligen inte kristen, men tycker det är idiotiskt att börja debattera religion här egentligen då det inte har nåt med saken att göra.

  Det handlar om att sverige har utvisat en person till ett land där det finns risk för att han är i fara.
  Om jag inte missminner mig så ska man ge folk ”benefit of the doubt” i rättsliga ärenden, dvs om det finns någon form av tvivel om att personen kan utsättas för ex. tortyr/misshandel/förföljning etc i sitt hemland ska man inte utvisa personen. Simple as that – sverige har gjort fel i det här fallet.

  Sedan går det alltid att bestrida bilder. Men jag ser inget direkt som är konstigt med dem, som inte kan förklaras med också andra förklaringar än att de är fejk – återigen benefit of the doubt-principen. De KAN vara äkta – det räcker.

  Jag tycker också det är intressant att alla blivit tortyrexperter helt plötsligt, en tortyr/misshandel/whatever kan se ut på 1000 olika sätt (kolla tex upp vad USA gjorde med Bradly Manning) – det är pointless att säga att en misshandel/tortyr inte kan ha ägt rum. Det syns ju att såren är igensydda, då har det med andra ord varit ett djupt sår/jack.

  Nu orkar jag inte skriva mera, det känns lönlöst att debattera med SD:s internetriddare – inte för att argumenten är bra, utan just för att de inte är det.

 • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

  Du har naturligtvis ingen aning om vad ordet rasist betyder. Som så många andra!

 • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

  Men enligt Pastorn så var det ju inga problem vid passkontrollen, det var ju först utanför flygplatsen alla ”problem” började på grund av att han hade en regimkritisk affisch i bagaget.

  Så din berättelse haltar en aning. Som allt annat i denna historia.

 • O.P

  Det var inga problem eftersom dom betalade mutor

 • AlmaM

   Saklighet? Sprida onda obekräftade rykten och anklaga människor i nöd, människor som varken kan eller har någon anledning att försvara sig? Dessa rasist-troll som förpestar cyberrymden borde tigas ihjäl, men de som läser detta ska veta vilka troll de har att göra med därför talar jag om det.

 • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

  Så en muta är ”inga problem” enligt dig?

 • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

  Jag har ju visserligen röstat på (M) i 22 år, men jag köper inte den här historian i alla fall.

  Det heter ”reasonable benefit of the doubt”. I detta fall finns inget sådant.

 • O.P

  Problemen eliminerades med dollar, men jag sa inte att jag anser det vara rätt.

  Du skriver mycket negativt om Jean men du vet väl egentligen inte vad det handlar om.
  Han har bott i Sverige i nästan nio år, gift sig här och dom har fått 3 barn, hans barn har aldrig varit utanför Sveriges gränser och är som jag ser det Svenskar, skall dom tvingas flytta till ett helt främmande land med ett främmande språk, eftersom hans fru och barnen finns kvar här så får inte han träffa dom, vad händer om barnen lyckats vara kvar i landet tills dom är myndiga, var hör dom då hemma någonstans när inget land vill ta emot dom.
  Svenska myndigheter agerar som om dom är brottslingar, när det bevisligen går att se att dessa människor har varit skötsamma i alla dessa år, samtidigt som dom tar hit människor som har mycket på sitt samvete.

 • Richard

  Surprise att du är M.

 • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

  Inget svar på sakfrågan, det är som vanligt!

 • wasa

  Hej igen, förlåt, jag märkte inte att du ställde en fråga?
  Det finns ganska mycket du inte svarar på i mitt inlägg också, det får du gärna göra. :)Jag tycker det finns väldigt starka själ till ”reasonable benefit of the doubt” (för att använda dina ord), så där står ord mot ord och jag tycker snarare det borde vara till medicinsk expertis och jurister att avgöra fallet vidare?Eller var det någon annan fråga du hade som jag missade?

 • Skrivaren

  Hej Alma din hysterika – det är du som sprider obekräftade rykten och jag som framför saklig kritik om dessa. Det är givetvis inte uteslutet att pastorn faktiskt blivit torterad men bilderna och påståendena är märkliga och bör därför ifrågasättas. I ett demokratiskt samhälle har man rätt att ställa kritiska frågor. Men du har uppenbarligen ett problem att hantera yttrandefriheten. Sorgligt! 

 • Kitambala nseka

  alla som skriver här, de är rasister! OCH man måste veta att congo är ett land där tortyr är som methode se UD rapport 2010 lifos 25484. Mänskliga rättigheter i Demokratiska republiken Kongo år 2010
  ALLMÄNT
  1. Sammanfattning av läget för de mänskliga rättigheterna
  Situationen för mänskliga rättigheter i Demokratiska republiken Kongo, DRK, är allvarlig och kännetecknas av övergrepp såsom godtyckliga frihetsberövanden, plundringar, utpressning, kidnappningar, tortyr, våldtäkter,
  stympningar och civila dödsoffer. Grova kränkningar drabbar främst civilbefolkningen och situationen är allvarligast i de östra delarna av landet. Situationen i landet är starkt präglad av inbördeskriget (1993-2003) som
  beräknas ha kostat cirka fem miljoner människor livet. De stadigvarande pågående lågintensiva konflikterna fortsätter att kosta liv i det kontinentstora landet, främst i de östra delarna.
  Bakomliggande orsaker till kränkningar av de mänskliga rättigheterna är den nära på absoluta straffriheten som råder, avsaknaden av fungerande statliga institutioner, korruption på alla nivåer, låg utbildningsnivå, säkerhetsproblem och svår fattigdom. Att landet står inför en valrörelse under år 2011 riskerar att försämra situationen ytterligare, inte minst för journalister och civilt samhälle. (OBS) DETTA ÄR KONGO MEN DETTA ÄR  INTE SVERIGE. TACK